Търсене
Close this search box.

Oracle се отказва от шумотевицата и предлага директен подход към генеративния AI

Oracle е наясно, че трябва да се включи интелигентно в надпреварата за генериращ изкуствен интелект, и амбициите ѝ се основават на предоставянето на осезаеми случаи на употреба в предприятието.

Oracle изглежда иска да премахне хиперболите, свързани с генеративния изкуствен интелект, от своя речник в полза на по-директен подход, тъй като фирмата цели големи печалби в тази област.

Излизайки на сцената на Oracle CloudWorld 2024, Дъг Керинг, EVP на корпоративните операции на Oracle, представи стратегията на компанията, като защити нейния чист корпоративен фокус и в процеса на работа стреля по няколко съперника.

„Всичко, с което се занимаваме, са корпоративни технологии“, каза той. „Ние не създаваме системи за игри, не правим потребителска реклама и със сигурност не пишем курсови работи за вашите деца.“

След като през последните 15 месеца около генеративния изкуствен интелект се вдигна главозамайваща шумотевица, довела до безброй съобщения за нови продукти и услуги от основните играчи в индустрията, Oracle изглежда ще подходи по-резервирано и премерено към технологията и ще насочи вниманието си към практическата функционалност на изкуствения интелект.

„Ние сме дълбоко фокусирани… върху предоставянето на най-обширния набор от технологии, които да помогнат на всяка организация във всяка индустрия да автоматизира бизнеса си“, казва Керинг.

Oracle заяви, че портфолиото ѝ от продукти с изкуствен интелект е разработено с оглед на предприятията, насочено към ускоряване на приходите, подобряване на оперативната ефективност и повишаване на качеството на потребителския опит.

Засега изглежда, че прави нещо правилно. Компанията наскоро надхвърли прогнозите си за тримесечната печалба и видя, че приходите от облачни услуги са скочили с 25% заедно с 29% скок в другите задължения за изпълнение.

Въпреки че в момента компанията трудно може да се конкурира на ниво марка с такива като Microsoft или AWS, тя все пак може да се похвали с малка, но обещаваща опора на пазара на облачна инфраструктура чрез своите предложения.

За Oracle ключът е в създаването на реална, ясно дефинирана стойност за всеки бизнес, който използва нейните продукти.

„Другите доставчици могат да предлагат технологии, подобни на тези на Oracle – въпреки че бих твърдял, че те не са толкова добри – но това вече не е достатъчно“, казва Керинг.

„Технологията сама по себе си вече не е достатъчна… по-скоро е важна стойността, която технологията може да донесе като част от по-широка трансформация. Това е от значение“, добави той.

Това е основата, на която Oracle се позиционира, помагайки за ясното генериране на стойност чрез своите целеви решения.

Подобно на общото име на новите си предложения за изкуствен интелект, Oracle се стреми към яснота – „това, което никога не излиза от мода, е да се запази простотата, затова избрахме име, което е лесно за запомняне – Oracle AI“, каза Керинг.

Какво прави новия AI на Oracle привлекателен за предприятията

Вграждането на функции на изкуствения интелект в инструментите на Oracle „от самото начало“ е ключово за предлаганата от компанията стойност, каза Керинг, и това беше концепция, която се споменаваше многократно по време на вълната от съобщения на конференцията в Лондон.

„За нас изкуственият интелект е вграден от самото начало“, каза той на делегатите. Новите функции, представени от компанията, всички от които са обединени под покрива на съществуващия Oracle Fusion Cloud Applications Suite, са разработени с основната мисия да подобрят вземането на решения и да подобрят работата на служителите и клиентите.

Oracle ще поддържа над петдесет случая на използване на генеративен изкуствен интелект в рамките на Oracle Fusion и, както твърди компанията, тези функции ще бъдат интегрирани в „съществуващите бизнес работни процеси“, обхващащи финансите, веригата за доставки, човешките ресурси, продажбите, маркетинга и обслужването на клиенти.

Тя ще включи AI в четири аспекта на пакета приложения Fusion Cloud, а именно платформите за планиране на ресурсите на предприятието в облака (ERP), веригата на доставките и производството в облака (SCM), управлението на човешкия капитал (HCM) и преживяванията на клиентите (CX).

Инструментите с изкуствен интелект в тези платформи ще изпълняват огромен набор от функции, включително разкази за прозрения, генериране на предложения за проекти, резюмета на преговори и целеви страници за категориите работни места, и това са само няколко от тях.

Фирмата искаше да подчертае, че се насочва към огромен набор от случаи на използване на ИИ на корпоративно ниво в тези предложения, като категорично подчертава желанието си да се позиционира като лидер на пазара на облачни услуги за предприятия.

Раджан Кришнан, групов вицепрезидент в Oracle Product Development, заяви пред ITPro, че новите предложения са станали възможни благодарение на съществуващата технологична инфраструктура, която е в добра кондиция за следващите години.

„Имаме и двата вектора, покрили сме технологичната страна, покрили сме и хоризонталните процеси като ERP и HCM“, каза Кришнан. По подобен начин стабилният характер на този съществуващ технологичен стек позволява лесно внедряване на нови инструменти за изкуствен интелект.

„Тази стабилна инфраструктура ни позволява да въвеждаме всички тези неща толкова бързо и ние сме бенефициентите“, каза Кришнан.

Успехът на Oracle се отразява от неговите клиенти

Керинг заяви, че Oracle определя своя успех в „отражението“ на успеха на своите клиенти, и макар това да има характер на рекламна реторика, изглежда, че новите предложения на Oracle досега са били хит сред клиентите.

Списъкът с лектори на Oracle CloudWorld беше пълен с истории за успехи на клиенти – от Nokia до Министерството на труда и пенсиите на Обединеното кралство (DWP).

Тези истории помогнаха да се възпее Oracle в B2B пространството, като още повече разграничиха компанията за облачни услуги от конкуренцията и подчертаха редица осезаеми успехи.

„Ние поставяме вашия успех в центъра на всичко, което правим… и наистина сме тук, за да служим“, каза Керинг.

 

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

19 април 2024

Замбия арестува 77 души в операция за киберпрес...

Компанията за фалшиви телефонни центрове извършва онлайн  и други и...
18 април 2024

Платформата за фишинг LabHost е закрита от прав...

LabHost, голяма платформа за фишинг като услуга, е била затворена к...
18 април 2024

Компания за управление на киберриска набра 21 м...

В сряда компанията за риск мениджмънт CyberSaint обяви, че е набрал...
18 април 2024

Болница в Кан с 869 легла и 2100 служителя прет...

Болница „Симон Вейл“ в Кан (CHC-SV) обяви, че във вторн...
18 април 2024

Akira ransomware е събрала 42 млн. долара от ре...

Според съвместна препоръка на ФБР, CISA, Европейския център за кибе...
18 април 2024

Вариант на LockBit 3.0 генерира персонализиран,...

Изследователите на Kaspersky са открили новия вариант, след като са...
18 април 2024

Групата "Sandworm" е основното звено за киберат...

Но дори и да се е фокусирала върху това, сложната група за заплахи ...
Бъдете социални
Още по темата
12/04/2024

Глобиха AWS с над 1 млрд. лева

Съдебните заседатели установиха, че AWS е...
06/04/2024

Abstract Security въвежда A...

Задвижваната от изкуствен интелект платформа за...
25/03/2024

ООН прие резолюция за гара...

В четвъртък Общото събрание одобри първата...
Последно добавени
19/04/2024

Замбия арестува 77 души в о...

Компанията за фалшиви телефонни центрове извършва...
18/04/2024

Платформата за фишинг LabHo...

LabHost, голяма платформа за фишинг като...
18/04/2024

Компания за управление на к...

В сряда компанията за риск мениджмънт...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!