Търсене
Close this search box.

Основни възможности и недостатъци на платформите за сигурност

През последните години пейзажът на киберсигурността се разви драматично, с по-напреднали заплахи и оперативни предизвикателства за организациите. Много доставчици предлагат платформи за сигурност, които отговарят на тези промени и рационализират управлението на сигурността. В тази публикация се разглеждат жизненоважни възможности, които доставчиците на управлявани услуги (MSP) трябва да приоритизират при оценката на такива платформи, и се обясняват някои недостатъци, наблюдавани при други платформи за сигурност.

Ключови компоненти на една наистина унифицирана платформа

1. Цялостна сигурност: Покриване на всички фронтове
Вашата платформа за сигурност трябва да служи като цялостно решение за сигурност, позволяващо защита и управление за всички ваши клиенти и в целия им стек за сигурност – сигурност на крайните точки, мрежова сигурност, сигурност на идентичността и управление на уязвимостите и кръпките. Киберпрестъпниците се възползват от уязвимостите в тези области – от проникване в организациите чрез компрометирани идентификационни данни до използване на уязвими приложения, за да получат устойчивост и да се придвижат нататък. Цялостната стратегия за защита изисква платформа за сигурност с вградена защита за всички тези области.

2. Тясна интеграция на няколко продукта: Силата на сплотеността
Макар че разнообразието от инструменти за сигурност може да бъде полезно, разединената колекция от изолирани решения може да доведе до неефективност. Намерете платформа за сигурност, която предлага тясна интеграция между компонентите си и безпроблемно сътрудничество, подобрявайки не само ефикасността на превенцията и откриването, но и възможностите за реакция като единно решение за сигурност. Това ниво на интеграция изисква специализирани продукти, които работят съгласувано като централизирана система за сигурност, подобрявайки възможностите ви за защита, като същевременно намаляват оперативното триене и режийните разходи.

3. Подход, ориентиран към превенцията: Разходоефективна защита
Един от основните аспекти на оценката на днешните платформи за сигурност е оценяването на техния ангажимент за подход, ориентиран към превенцията, в цялата среда за сигурност – от мрежата до крайните точки и идентичностите. Механизмите за превенция са не само икономически ефективни, но и ефикасни при защитата на организациите. Превенцията обезкуражава  заплахите, повишавайки цената на успеха за тях, и свежда до минимум киберрисковете, като същевременно намалява разходите, свързани с реактивните усилия за почистване.

4. Автоматизация в рамките на платформата: Съвременната промяна на сигурността
Автоматизацията е движещата сила на съвременната киберсигурност. Тя внася простота и мащабност в потреблението, предоставянето и управлението на сигурността. Платформата за сигурност с автоматизация в основата си непрекъснато защитава организациите на вашите клиенти, осигурява достъп на потребителите до критични ресурси, предотвратява съвременни заплахи, помага ви да поддържате хигиена на сигурността на крайните точки и оптимизира производителността на мрежата. Автоматизацията укрепва сигурността, като същевременно облекчава натоварването на вашия екип, позволявайки му да постигне повече с по-малко ресурси.

Наблюдаваните на пазара недостатъци на платформите за сигурност

Въпреки че възприемането на платформен подход към сигурността предлага множество предимства, от решаващо значение е да се признаят потенциалните ограничения в сравнение с други решения. Някои често срещани недостатъци, които сме наблюдавали при конкурентните платформи за сигурност на пазара, включват:

  • Сложност и липса на яснота и контрол: Някои платформи за сигурност могат да бъдат сложни за настройка, конфигуриране и управление в отделни или локални конзоли. Тази сложност често води до забавяне на внедряването, увеличаване на разходите за обучение и експлоатация, както и до непоследователна или неясна видимост. Архитектурата Unified Security Platform® на WatchGuard опростява предоставянето на услуги, като осигурява една-единствена конзола в облака с множество наематели – WatchGuard Cloud, която показва всички клиенти и техните събития, свързани със сигурността, заедно, за да рационализира операциите и да подобри видимостта. Макар че многобройни доставчици предлагат платформи за сигурност, малко от тях предоставят опростен, наистина интегриран изглед за всички клиенти и всички домейни.
    Непълна защита: При оценката на други платформи за сигурност установихме, че повечето от тях обхващат защитата на защитната стена и крайните точки, но в много от тях липсва покритие в области като защита на самоличността, мониторинг на тъмни мрежи, оценка на уязвимостта, управление на кръпките и управление на приложенията с нулево доверие. Освен това някои доставчици третират XDR като допълнителен продукт, което увеличава общата цена на решението. Архитектурата на платформата за унифицирана сигурност на WatchGuard предлага цялостна защита в целия жизнен цикъл на мрежата и атаките. Това включва подход, ориентиран към превенция, с практики за непрекъснато намаляване на повърхността на атаката, като анализ на мрежовия трафик, включително криптирани данни, многофакторна автентикация (MFA), проактивен мониторинг за компрометирани пълномощия, оценка на уязвимостите, централизирано управление на кръпките, а в крайните точки – уникалната услуга на WatchGuard Zero-Trust Application Service, която автоматично класифицира приложенията преди изпълнение, за да блокира зловреден софтуер и ransomware. Освен това тя включва кръстосано откриване и реагиране на продукти (XDR) без допълнителни разходи.
  • Несвързани, разединени компоненти за сигурност: Постигането на тясна и безпроблемна интеграция в рамките на една платформа за сигурност може да бъде предизвикателство за доставчиците, които се опитват да интегрират продукти, които първоначално не са били предназначени за сътрудничество. Въпреки че много доставчици предлагат платформи за сигурност с известна интеграция между продуктите, малко от тях осигуряват прилагане на сигурността въз основа на непрекъснато наблюдение на променящите се контексти и подозрително или непозволено поведение. От друга страна, продуктите на WatchGuard са специално създадени, за да работят безпроблемно заедно. Например комбинацията от усъвършенствана защита на крайни точки с MFA осигурява непрекъсната оценка на риска и действия по прилагане на закона въз основа на промените в рисковата позиция. Тясната интеграция между решението за защита на крайни точки и WatchGuard Secure Wi-Fi посочва непознати устройства, устройства с неправилни конфигурации за защита на крайни точки и такива без защита на крайни точки, като им забранява да се свързват с безжични мрежи, ако не изпълняват всички политики за сигурност. Това са само няколко примера за мощни комбинации от продукти, налични в рамките на една наистина унифицирана платформа.

Прилагането на подход с единна платформа за сигурност е от решаващо значение за повишаване на киберсигурността. Оценявайки възможностите, изтъкнати в това ръководство, MSP могат да изберат решение, съобразено с техните изисквания за сигурност и работа.

Източник: watchguard.com

Подобни публикации

14 април 2024

MuddyWater приемат нов C2 инструмент "DarkBeatC...

Иранският участник в заплахите, известен като MuddyWater, е причисл...
14 април 2024

Критичен недостатък на Palo Alto Networks PAN-O...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен недостатък, засягащ с...
13 април 2024

Подъл скимер на кредитни карти, маскиран като б...

Изследователи в областта на киберсигурността са открили скимиращо у...
13 април 2024

На федералните агенции на САЩ е наредено да тър...

В четвъртък Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност...
13 април 2024

Latrodectus продължава там, където QBot спря

Брокерите за първоначален достъп използват новия зловреден софтуер ...
12 април 2024

Oracle увеличава усилията си в областта на суве...

Техническият директор и председател на Oracle Лари Елисън очаква пр...
12 април 2024

Глобиха AWS с над 1 млрд. лева

Съдебните заседатели установиха, че AWS е нарушила правата на собст...
12 април 2024

Magecart са пионери в областта на устойчивата з...

Печално известната киберпрестъпна организация, занимаваща се със ск...
11 април 2024

CISA нарежда на агенциите, засегнати от хакерск...

CISA издаде нова спешна директива, с която нарежда на федералните а...
Бъдете социални
Още по темата
13/04/2024

Latrodectus продължава там,...

Брокерите за първоначален достъп използват новия...
10/04/2024

Защо е толкова важно да укр...

Доставчиците на управлявани услуги (MSP) са...
09/04/2024

Виетнамската група за кибер...

Новопоявила се група за киберпрестъпления, свързана...
Последно добавени
14/04/2024

MuddyWater приемат нов C2 и...

Иранският участник в заплахите, известен като...
14/04/2024

Критичен недостатък на Palo...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен...
13/04/2024

Подъл скимер на кредитни ка...

Изследователи в областта на киберсигурността са...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!