Търсене
Close this search box.

Първият спортен поток на Netflix на живо разтревожи Apple TV Plus и Paramount Plus

Във войната за най-добрите стрийминг услуги има ново бойно поле: спортни предавания на живо. И Netflix се включва в действието с бързия и изпълнен с екшън спорт на… голфа за знаменитости.

Според The Wall Street Journal Netflix води преговори за създаването на „нов голф турнир в Лас Вегас с участието на знаменитости, в който ще се включат някои от звездите на друго спортно съдържание в услугата като Drive To Survive и Full Swing“. Преговорите са все още в начален етап, но намерението е предаването да започне да се излъчва тази есен.

Първият набег на Netflix в областта на спортните стрийминг услуги на живо я поставя в конкуренция с Apple TV Plus и Paramount Plus, които излъчват големи спортни събития на живо. Миналата година Apple започна да излъчва на живо бейзболната Мейджър лига, а скоро ще може да предава на живо и футболните мачове от Висшата лига в Обединеното кралство. Междувременно можете да гледате футболни срещи от Шампионската лига в САЩ на Paramount Plus в САЩ.

Голфът на знаменитостите може да не звучи като най-вълнуващия спорт, с който да започне първото спортно стрийминг събитие на Netflix на живо. Но да се започне с голф е умен ход на стрийминг услугата по две основни причини.

Какво е толкова страхотно в голфа за знаменитости?

На първо място, решението на Apple да се възползва от популярността на знаменитостите може да помогне за привличането на зрители – хората са склонни да се настройват, за да гледат познати лица в непозната обстановка. Но главната причина, поради която голфът за знаменитости е разумна отправна точка – и очевидно това е отправна точка за по-широко предлагане на стрийминг на живо, а не самоцел – е, че стриймингът на собствено голф събитие е много по-малко взискателен от футбола или бейзбола с високи залози, така че дава възможност на Netflix да започне бавно, преди да увеличи размера на аудиторията и техническата сложност.

Както посочва The Verge: „има причина първото в историята предаване на ESPN да бъде футболен мач с бавно темпо, а Yahoo да излъчи мач от НФЛ в Лондон в малките часове на американската сутрин, преди да опита нещо по-сложно“.

А досегашните усилия на Netflix за стрийминг на живо не са били точно звездни. Нейното живо излъчване на събирането на Love Is Blind тази пролет беше катастрофа, като неочакваните забавяния доведоха до много самодоволни публикации в социалните мрежи от страна на конкурентите на Netflix и дори на фирми за пица. Чикагската пицария Lou Malnati’s Pizza написа в Twitter: „Приготвянето, печенето и сервирането на дълбока пица не отнема толкова време“.

Това, което е интересно за голфа на знаменитостите, не е толкова самият спорт, колкото това, което той може да сигнализира за стратегията на Netflix за стрийминг на живо занапред. Тя не може да излъчва на живо Формула 1, защото ESPN разполага с правата, и не може да прави петъчен бейзбол, защото Apple TV Plus разполага с правата. А други стриймъри вече успешно наддават за договори за стрийминг права с големите имена във всеки спорт.

Така че може би планът на Netflix не е да се конкурира в същите събития, а евентуално да създаде свои собствени събития. Макар че е възможно стриймърът да използва дълбоките си джобове, за да се опита да надмине конкурентите си – нещо, което в дългосрочен план може да повиши цените на стрийминга за всички – възможно е също така Netflix да планира да атакува по-скоро от фланга, отколкото директно с предавания на живо, в които участват спортни звезди, но при много различни обстоятелства.

 

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

18 май 2024

Бивш лидер на OpenAI: Безопасността е "на заден...

Ян Лейке, който ръководеше екипа на OpenAI „Super Alignment&#...
18 май 2024

Киберсигурността в надпревара за разобличаване ...

Кевин Мандия, главен изпълнителен директор на Mandiant в Google Clo...
17 май 2024

Измамите с фалшиви фактури все още са сериозна ...

Измамите с фалшиви фактури не са нова тенденция, показват проучвани...
17 май 2024

Петима обвинени за киберсхеми в полза на оръжей...

Днес Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения на пе...
17 май 2024

Шпионската група "Маската" се появява отново сл...

Група за съвременни постоянни заплахи (APT), която не е била в дейс...
16 май 2024

400 000 Linux сървъра са засегнати от ботнета E...

Разширяването на ботнета Ebury Linux продължава без прекъсване през...
Бъдете социални
Още по темата
29/04/2024

Японската полиция създава ф...

Японската полиция поставя фалшиви разплащателни карти...
22/03/2024

Проект за център за данни о...

Френската компания Data4, която стои зад...
11/03/2024

YouTube спира да препоръчва...

YouTube вече не показва препоръчани видеоклипове...
Последно добавени
18/05/2024

Бивш лидер на OpenAI: Безоп...

Ян Лейке, който ръководеше екипа на...
18/05/2024

Киберсигурността в надпрева...

Кевин Мандия, главен изпълнителен директор на...
17/05/2024

Измамите с фалшиви фактури ...

Измамите с фалшиви фактури не са...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!