Първият спортен поток на Netflix на живо разтревожи Apple TV Plus и Paramount Plus

Във войната за най-добрите стрийминг услуги има ново бойно поле: спортни предавания на живо. И Netflix се включва в действието с бързия и изпълнен с екшън спорт на… голфа за знаменитости.

Според The Wall Street Journal Netflix води преговори за създаването на „нов голф турнир в Лас Вегас с участието на знаменитости, в който ще се включат някои от звездите на друго спортно съдържание в услугата като Drive To Survive и Full Swing“. Преговорите са все още в начален етап, но намерението е предаването да започне да се излъчва тази есен.

Първият набег на Netflix в областта на спортните стрийминг услуги на живо я поставя в конкуренция с Apple TV Plus и Paramount Plus, които излъчват големи спортни събития на живо. Миналата година Apple започна да излъчва на живо бейзболната Мейджър лига, а скоро ще може да предава на живо и футболните мачове от Висшата лига в Обединеното кралство. Междувременно можете да гледате футболни срещи от Шампионската лига в САЩ на Paramount Plus в САЩ.

Голфът на знаменитостите може да не звучи като най-вълнуващия спорт, с който да започне първото спортно стрийминг събитие на Netflix на живо. Но да се започне с голф е умен ход на стрийминг услугата по две основни причини.

Какво е толкова страхотно в голфа за знаменитости?

На първо място, решението на Apple да се възползва от популярността на знаменитостите може да помогне за привличането на зрители – хората са склонни да се настройват, за да гледат познати лица в непозната обстановка. Но главната причина, поради която голфът за знаменитости е разумна отправна точка – и очевидно това е отправна точка за по-широко предлагане на стрийминг на живо, а не самоцел – е, че стриймингът на собствено голф събитие е много по-малко взискателен от футбола или бейзбола с високи залози, така че дава възможност на Netflix да започне бавно, преди да увеличи размера на аудиторията и техническата сложност.

Както посочва The Verge: „има причина първото в историята предаване на ESPN да бъде футболен мач с бавно темпо, а Yahoo да излъчи мач от НФЛ в Лондон в малките часове на американската сутрин, преди да опита нещо по-сложно“.

А досегашните усилия на Netflix за стрийминг на живо не са били точно звездни. Нейното живо излъчване на събирането на Love Is Blind тази пролет беше катастрофа, като неочакваните забавяния доведоха до много самодоволни публикации в социалните мрежи от страна на конкурентите на Netflix и дори на фирми за пица. Чикагската пицария Lou Malnati’s Pizza написа в Twitter: „Приготвянето, печенето и сервирането на дълбока пица не отнема толкова време“.

Това, което е интересно за голфа на знаменитостите, не е толкова самият спорт, колкото това, което той може да сигнализира за стратегията на Netflix за стрийминг на живо занапред. Тя не може да излъчва на живо Формула 1, защото ESPN разполага с правата, и не може да прави петъчен бейзбол, защото Apple TV Plus разполага с правата. А други стриймъри вече успешно наддават за договори за стрийминг права с големите имена във всеки спорт.

Така че може би планът на Netflix не е да се конкурира в същите събития, а евентуално да създаде свои собствени събития. Макар че е възможно стриймърът да използва дълбоките си джобове, за да се опита да надмине конкурентите си – нещо, което в дългосрочен план може да повиши цените на стрийминга за всички – възможно е също така Netflix да планира да атакува по-скоро от фланга, отколкото директно с предавания на живо, в които участват спортни звезди, но при много различни обстоятелства.

 

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

4 октомври 2023

Киберсигурността: ключов фактор за настоящето и...

Месецът за повишаване на осведомеността за киберсигурността се отбе...
4 октомври 2023

Моделите на PyTorch са уязвими за изпълнение на...

Изследователи в областта на киберсигурността са разкрили множество ...
4 октомври 2023

Qualcomm издава кръпка за 3 нови нулеви дни

Производителят на чипове Qualcomm пусна актуализации за сигурност, ...
4 октомври 2023

Над 3 дузини зловредни пакети npm са насочени к...

Според констатации на Fortinet FortiGuard Labs в хранилището за пак...
4 октомври 2023

Милиони мейл сървъри на Exim са изложени на zer...

Критична уязвимост от типа „нулев ден“ във всички верси...
3 октомври 2023

Cyber Security Talks Bulgaria – ОКТОМВРИ 2023

На 10.10.2023 г. във Висшето военноморско училище в гр. Варна ще се...
3 октомври 2023

ФБР предупреждава за ръст на измамите с "фантом...

ФБР публикува съобщение за обществена услуга, в което предупреждава...
3 октомври 2023

Новият ASMCrypt Malware Loader лети под радара

Киберпрестъпници продават нов софтуер за криптиране и зареждане, на...
Бъдете социални
Още по темата
01/10/2023

Amazon изпраща имейли за по...

Amazon погрешно изпрати на клиентите имейли...
28/09/2023

OilRig се насочва към израе...

Израелските организации са били обект на...
18/09/2023

Google Chrome тества функци...

Google Chrome ще подобри потребителското изживяване...
Последно добавени
04/10/2023

Киберсигурността: ключов фа...

Месецът за повишаване на осведомеността за...
04/10/2023

Моделите на PyTorch са уязв...

Изследователи в областта на киберсигурността са...
04/10/2023

Qualcomm издава кръпка за 3...

Производителят на чипове Qualcomm пусна актуализации...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!