Търсене
Close this search box.

Подсилете бизнеса си с оценки на риска за киберсигурността

Факторите, които създават рискове за компаниите, се променят непрекъснато. Придържането към една-единствена стратегия за защита може да бъде контрапродуктивно, тъй като тя бързо може да се окаже остаряла и неефективна. Като доставчик на управлявани услуги (MSP) може да сте установили, че клиентите ви не са склонни да обмислят нови инструменти за киберсигурност, освен ако няма проблем или не са доволни от съществуващото решение. Но най-важното е, че трябва да заемете проактивна позиция и непрекъснато да подобрявате тяхната позиция по отношение на сигурността, за да отблъснете потенциални инциденти, независимо дали клиентите са повдигнали някакви въпроси.

Оценките на риска за киберсигурността на крайните точки предоставят моментна снимка на вътрешните и външните фактори, които излагат на риск устройствата на вашите клиенти. Като се има предвид, че рисковете са променливи, препоръчително е да се осигури анализ на риска, за да сте в крак със заплахите, когато те се появят или развият.

Как оценките на риска на крайните точки могат да ви помогнат да увеличите приходите си?

Противно на това, което някои може да мислят, киберсигурността не е проблем, който трябва да се реши, а процес, който изисква непрекъснато наблюдение и управление. Анализът на състоянието на „здравето“ на сигурността на вашите клиенти е ключова част от този процес. Това е възможност за вас да предложите нова услуга, която да помогне за развитието на бизнеса ви и да постигнете следното:

Привличане на нови клиенти:
Оценката на риска маркира всички рискове за сигурността в крайните точки на потенциалните клиенти, което им показва, че можете да решите техните специфични проблеми със сигурността. Ще се откроите от конкурентите си, като предоставите това диференцирано предложение, тъй като то ще спомогне за укрепване на отношенията с клиентите и за изграждане на доверие във вашите продукти и услуги, като по този начин ще увеличите шансовете за повишаване на продажбите и кръстосани продажби и ще донесете повече приходи.

Запазете лоялността на съществуващите си клиенти:
Важно е да се поддържа лоялността и удовлетвореността на клиентите. Предлагането на оценка на риска като част от вашите услуги може да ви помогне да постигнете това, тъй като клиентите ви ще оценят вашата проактивност и ще се чувстват по-сигурни. Освен това рискът от атака зависи от ефективните решения за сигурност и доброто управление. Но не всички решения предлагат еднаква степен на защита и не всички се управляват ефективно. Всъщност много от успешните атаки се дължат на човешка грешка, например неправилна конфигурация или неуправлявано предупреждение. Оценката на риска на крайните точки на вашите клиенти ще ви позволи да идентифицирате факторите, които представляват опасност, включително в рамките на текущото им решение за сигурност, и да маркирате кои рискове изискват незабавно внимание или действие.

Поддържайте добра репутация:
Клиентите обикновено не разглеждат нови инструменти за киберсигурност, докато не пострадат от атака. След като видят свързаните с това финансови разходи, те променят мнението си. Когато обаче се случи атака, много компании, които възлагат киберсигурността си на външни изпълнители, обвиняват, поне отчасти, своя доставчик на услуги. Това може да навреди на репутацията и бизнеса ви. Един от начините да избегнете това е да извършвате проверки на състоянието на сигурността на крайните точки, тъй като това ви позволява да предоставите на клиентите цялата информация, от която се нуждаят, за да предприемат проактивни мерки и да защитят данните си.

Разширете предлаганите от вас услуги:
Оценката на риска за крайните точки може да послужи като отправна точка за започване на разговор с клиентите ви относно нормативната уредба и съответствието. Въз основа на събраната информация можете да им препоръчате какви стъпки могат да предприемат, за да засилят сигурността на крайните си точки.

Оценките на риска за крайните точки са полезен инструмент за демонстриране на вашата стойност като MSP пред потенциални и съществуващи клиенти. Предоставяйки примерна оценка на риска, вие им показвате просто и ефективно, че разбирате рисковете в тяхната бизнес среда и знаете как да ги защитите по съответния начин. Количественото определяне на рисковете също така ви помага да демонстрирате своя професионализъм и да създавате персонализирани предложения, които отговарят на специфичните нужди на клиентите. За тази цел WatchGuard ви предоставя безплатен инструмент, който ще ви помогне да разберете какви стъпки да предприемете, идентифицирайки активните и потенциалните рискове на вашите клиенти, преди те да се превърнат в големи проблеми, като същевременно увеличите приходите си и развиете бизнеса си.

Източник: watchguard.com

Подобни публикации

14 април 2024

MuddyWater приемат нов C2 инструмент "DarkBeatC...

Иранският участник в заплахите, известен като MuddyWater, е причисл...
14 април 2024

Критичен недостатък на Palo Alto Networks PAN-O...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен недостатък, засягащ с...
13 април 2024

Подъл скимер на кредитни карти, маскиран като б...

Изследователи в областта на киберсигурността са открили скимиращо у...
13 април 2024

На федералните агенции на САЩ е наредено да тър...

В четвъртък Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност...
13 април 2024

Latrodectus продължава там, където QBot спря

Брокерите за първоначален достъп използват новия зловреден софтуер ...
12 април 2024

Oracle увеличава усилията си в областта на суве...

Техническият директор и председател на Oracle Лари Елисън очаква пр...
12 април 2024

Глобиха AWS с над 1 млрд. лева

Съдебните заседатели установиха, че AWS е нарушила правата на собст...
12 април 2024

Magecart са пионери в областта на устойчивата з...

Печално известната киберпрестъпна организация, занимаваща се със ск...
11 април 2024

CISA нарежда на агенциите, засегнати от хакерск...

CISA издаде нова спешна директива, с която нарежда на федералните а...
Бъдете социални
Още по темата
09/04/2024

(Пре)откриване на скритата ...

Съвременното нулево доверие е модел за...
08/04/2024

Атаки срещу слаба автентифи...

Кибератаките срещу големи компании заемат челно...
05/04/2024

(Пре)оценка на достъпа до р...

Една от многото трудности, с които...
Последно добавени
14/04/2024

MuddyWater приемат нов C2 и...

Иранският участник в заплахите, известен като...
14/04/2024

Критичен недостатък на Palo...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен...
13/04/2024

Подъл скимер на кредитни ка...

Изследователи в областта на киберсигурността са...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!