Търсене
Close this search box.

Правите ли тази важна грешка в TikTok?

Нов правителствен доклад предполага, че 16% от всички деца в Обединеното кралство на възраст между 3 и 4 години в момента използват приложението за споделяне на видео TikTok. Това число нараства до 33% от всички деца на възраст 5-7 години.

Какъв е проблемът?

Условията на услугата на TikTok са ясни – на никой под 13-годишна възраст не е разрешено да създава акаунт за гледане на видеоклипове. Подобно на други онлайн услуги (YouTube, Facebook, Google и др.), TikTok всъщност има екип от модератори, които идентифицират и премахват съдържание, публикувано от малки деца.

Въпреки това е малко вероятно малките деца да се регистрират със собствени потребителски акаунти в TikTok. Вместо това те използват телефоните на родителите си, за да гледат видеоклипове, като са влезли във валиден акаунт на пълнолетен потребител.

С това обаче има два проблема. Първо, TikTok е строго за използване от лица над 13 години. Профилите не са предназначени за споделяне или достъп от непълнолетни хора. Ако TikTok подозира, че това се случва, те могат да анулират акаунта на родителите и да им забранят за постоянно услугата.

Второ, възрастовата граница съществува, защото потребителите на TikTok понякога споделят съдържание, което е неподходящо за малки деца. TikTok е законово задължен да защитава младежите от тези видеоклипове (като популяризиране на хранителни разстройства, насилие или порнография). Забраната на лица под 13 години е много прост начин да се гарантира, че те могат да изпълнят своите ангажименти. Родителите, които позволяват на малките си деца да използват TikTok, поемат риск децата им да бъдат изложени на нещо неподходящо – дори и случайно.

Има по-голям проблем…

Но не само съдържанието в TikTok може да е проблематично. Експертите по детско развитие са все по-загрижени, че използването на медии с ултракъс формат всъщност уврежда способностите на децата за учене.

Те открили, че децата сега се борят да се съсредоточат върху по-дълго съдържание – като филми и телевизионни програми. Почти всички деца използват второ устройство – като таблет или телефон – едновременно с гледането на телевизия или опитите да учат. Това има сериозно отрицателно въздействие върху тяхното образование, тъй като те не са в състояние да се концентрират достатъчно дълго, за да разберат това, което учат.

В дългосрочен план тази неспособност за концентрация ще има значително отрицателно въздействие върху образователните им постижения. Някои ще се борят на изпитите си, като не успяват да разгърнат пълния си потенциал в училище.

Как да спрем използването на TikTok от непълнолетни

Както всеки възрастен знае, социалните медии са доста пристрастяващи – дори и за децата. Това означава, че всеки родител, чието малко дете вече използва TikTok, ще се сблъска с борба, опитвайки се да го накара да се откаже от навика. Правилата обаче са ясни – на лица под 13 години е забранено да използват платформата. Насърчаването на децата да нарушават правилата ще има сериозни последици – акаунтът ви може да бъде изтрит. Още по-лошото е, че детето ви може да страда от дългосрочни проблеми в училище, като постоянно се занимава с краткосрочно съдържание.

За по-големи деца, които имат свои собствени устройства, помислете за инсталиране на инструмент като Panda Parental Control. Това приложение ви позволява да разберете по-добре как децата ви използват своите устройства и да им помогнете да избягват вредно или безполезно съдържание.

С Panda Parental Control можете например да блокирате уебсайтове и приложения с възрастово ограничение, като незабавно решавате проблема с регистрацията в услугите, преди те да са достатъчно възрастни. Можете също да зададете времеви ограничения, за да помогнете на децата да стоят далеч от  устройствата си в училище или когато се предполага, че трябва да си пишат домашните.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

29 май 2024

Пуснат е експлойт за FortiSIEM с максимална тежест

Изследователи в областта на сигурността публикуваха доказателство з...
29 май 2024

Операторът на NYSE Intercontinental Exchange по...

Миналата сряда Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ ...
29 май 2024

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X е уязвим

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X е уязвим към пропуски в сигур...
29 май 2024

Christie's потвърждава пробив от RansomHub

Christie’s потвърди, че е претърпяла инцидент със сигурността...
28 май 2024

Потребителите на блокери на реклами имат пробле...

Много потребители съобщават, че видеоклиповете в YouTube автоматичн...
28 май 2024

VMware е била използвана в неотдавнашната хакер...

MITRE сподели информация за това как свързаните с Китай хакери са и...

Как работи Интерпол в областта на киберпрестъпн...

Необходима е сложна координация между правоприлагащите органи, съде...
28 май 2024

Хакерите се насочват към VPN мрежите на Check P...

Заплахите се насочват към VPN устройствата за отдалечен достъп на C...
28 май 2024

Фишингът се разраства

Преходът към облака, лошата хигиена на паролите и развитието на тех...
Бъдете социални
Още по темата
24/05/2024

Как остарелият рутер подкоп...

В днешната цифрова ера, в която...
24/05/2024

Обяснение на 5G домашен инт...

Доставчиците на интернет услуги (ДУУ) са...
26/04/2024

Мрежови заплахи: Демонстрац...

Проследете тази симулация на реална мрежова...
Последно добавени
29/05/2024

Пуснат е експлойт за FortiS...

Изследователи в областта на сигурността публикуваха...
29/05/2024

Операторът на NYSE Intercon...

Миналата сряда Комисията по ценните книжа...
29/05/2024

Рутерът за игри TP-Link Arc...

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!