Търсене
Close this search box.

ПРЕГЛЕД НА PANDA DOME 2021

Всеки, който притежава компютър, мобилно устройство или пък смарт уред,  знае колко е важно да има висококачествен, надежден и актуален софтуер за сигурност на него. Потребителите на интернет, които търсят най-добрия антивирус за своите компютри, телефони и / или други устройства, определено трябва да прочетат отзивите за всеки продукт (напр. Panda Dome, Avast, Avira и др.). Но не всички програми за защита от вируси работят еднакво добре с всички устройства и според специфичните нужди на потребителя. Ето защо е важно да знаете точно какво да търсите, за да ги защитите по-добре. В тази статия ще обсъдим един от най-добрите антивируси, Panda Dome Antivirus.

Преглед на Panda Dome Antivirus

Panda Antivirus защитава потребителите от вируси от 1990 г. Наскоро компанията преименува бранда си за домашни потребители  и го нарече Panda Domе. Характерно за цялата история на  Panda е, че  предлага висока степен на  сигурност чрез използване на най-новите технологии, включително изкуствен интелект и изчисления в облак, за постигане на високи нива на защита при минимални изисквания за мощност. Тя предлага на потребителите офлайн и онлайн защита, мениджър на пароли,  защита на личните данни, родителски контрол, дистанционно управление на устройства и VPN.

Panda разполага с портфолио от  разнообразни продукти за киберсигурност за физически лица и фирми. Техните решения използват изкуствен интелект и изчисления в облак за защита на потребителските устройства. Антивирусното решение на Panda за домашни потребители е Panda Dome, като потребителите могат да си изберат от разнообразни пакети с различни нива на сигурност и за различни периоди..

Panda Dome е най-известен със следното:

 • Антивирусната програма Panda Dome е съвместима с Windows 10 и по-стари версии до Windows XP.
 • Защитава и Mac и Android устройства.
 • Има атрактивен и опростен интерфейс.
 • Panda Dome предлага достъпна цена и богат избор от планове.
 • Няма голямо въздействие върху системата.
 • Отлична степен на откриване на злонамерен софтуер.

Пълният пакет от функции се нарича  Panda Dome Premium  и включва:

 • Антивирусна защита в реално време
 • Ръчно сканиране за вируси
 • Сканиране на USB за вируси и ваксиниране
 • Сканиране при стартиране на системния регистър
 • Автоматично сканиране за вируси
 • Антишпионски софтуер
 • Софтуер против червеи
 • Софтуер против троянци
 • Анти-руткит
 • Анти-фишинг
 • Предотвратяване на рекламен софтуер
 • Съвместим с Windows, Mac, iOS и Android
 • Лична защитна стена
 • Родителски контрол
 • Режим на игра
 • VPN услуга
 • Поддръжка с тикет система
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • Налични отстъпки

 

В този преглед на Panda Dome ще обсъдим всички налични пакети и ще отговорим на някои важни въпроси, които потребителите искат да знаят, както и плюсовете и минусите на антивирусния софтуер.

Заслужава ли нашето доверие  Panda през 2021 г.?

Най-добрите характеристики на Panda включват:

 • Антивирусна защита и премахване на рансъмуер.
 • Спасителен комплект.
 • Криптиране на файлове и раздробяване на файлове.
 • Родителски контрол.

Скенерът за вируси на Panda работи  перфектно в нашите тестове, като блокира 100% от предварително поставените проби  рансъмуер и около 99% от злонамерения софтуер на нашия компютър. Инструментите за оптимизация на устройства са бързи и лесни за използване. Екранът е наистина приятен и лесен за навигация, което означава, че дори хора, които са лаици в технологиите, могат да го използват лесно.

Въз основа на проучване сред клиенти на Panda Dome, спасителният комплект е най-предпочитаната функция. Всички ползватели на компютри трябва да имат това предвид, когато търсят антивирусни програми. Panda Dome Antivirus ви позволява лесно да защитите вашите данни като  криптирате и декриптирате чувствителни файлове и напълно да раздробите и изтриете нежелани файлове с лична информация с помощта на инструмента за унищожаване на файлове, което означава, че хакерите след това няма да могат да ги възстановят дори  с помощта на най- сложните и иновативни методи.

С 30-дневна гаранция за връщане на парите чрез ползване на демо, си струва да опитате един от безрисковите пакети Panda Dome, за да видите дали това е най-добрият антивирус за вас.

Добра ли е антивирусната програма Panda Dome?

Да, антивирусната програма Panda Dome е доста добра. Софтуерът ще задоволи повечето клиенти и е достатъчно умен, за да запази настройките по подразбиране. Той работи на всички основни платформи, което е плюс, лек е и има план за всеки.

Ако търсите антивирус на достъпна цена, Panda Dome е вашето решение. Всеки пакет е икономичен и се предлага с доста допълнителни  функции като бонус. Дори безплатният план предлага цели 150MB VPN трафик на ден, така че можете да пазарувате безопасно и да пазите данните си в безопасност, дори когато  сте в кафенето ползвате  тяхната публична точка за достъп.

Колко лесна за ползване е Panda?

Почти всички клиенти смятат, че този антивирус е доста лесен за употреба. Решението е облачно, така че да не заема място и да не забавя устройството ви.

Когато инсталират този антивирус, потребителите трябва да се уверят, че началната им страница не е заменена от Panda Safe Web, освен ако не искат този браузър да бъде техният браузър по подразбиране. Програмата също така инсталира Panda Smart Shopping, но потребителите могат да го изключат. Според повечето потребители инсталацията е бърза.

Panda Dome безопасен софтуер ли е?

Panda Dome Antivirus е 100% безопасен за използване. Това е легитимен антивирусен софтуер, който използва усъвършенствана технология за блокиране на най-новия зловреден софтуер и кибер-атаки. Panda Dome Antivirus е създаден за защита срещу най-новите заплахи, включително следното:

 • Шпионски софтуер.
 • Зловредни URL адреси.
 • Троянци.

Антивирусният софтуер е лесен за използване и предлага множество допълнителни функции, включително родителски контрол, инструменти за оптимизиране на устройства, VPN, мениджъри на пароли, криптиране на файлове и инструменти за унищожаване на файлове. Важно е обаче да знаете малко за Panda Dome Antivirus, преди да закупите софтуера.

Резултати от лабораторните тестове и ефективност.

Антивирусът Panda Dome постигна 9-то място сред 12 антивируса в теста на производителността. В последния тест на  AV-Comparatives през 2021г Panda Dome Antivirus показа много добри резултати, защото открива 100% от целия зловреден софтуер.

За да се докаже истинската надеждност на антивирусния софтуер, беше извършен тестът за защита в реално време, за да се наблюдава работата на антивируса Panda Dome. Panda Dome блокира 99,7% от заплахите по време на тестовете и отчете 12 фалшиви положителни резултата. Програмата получи наградата Advanced + от AV-Comparatives за изпълнението си. Единствените области, в които Panda забави системата, са по време на чекиране и напускане. Ефектите обаче не бяха много забележими. Изпитателната лаборатория AV присъди на Panda 5 от 6 точки за нейното представяне в това отношение. Антивирусът забавя системата с около 12% на стандартния компютър и със 7% на високия клас компютър. Скоростта на приложение намалява с 44%. Някои потребители могат да имат слабо до умерено въздействие върху своите компютри или устройства, но други изобщо няма да го усетят. Ефективността зависи от възможностите на устройството и някои лични специфики на всяка конфигурация от ползван софтуер.

Като цяло този антивирус е лек и отнема от системата  само 124 MB за инсталирани файлове и 20-50 MB RAM, което е много по-малко от всички останали антивирусни програми.

Какви са важните характеристики на антивирусната програма Panda Dome и защо е толкова високо оценена като една от най-добрите в антивирусната индустрия ще бъде изброена ук?

Списък на функциите на Panda Dome

Софтуерът е лесен  за използване и настройка

Panda Dome Antivirus е една от най-лесните за ползване антивирусни програми. Хората без много технически опит могат да използват всички допълнителни функции в пълна степен. Не отнема много време да инсталирате програмата за защита от вируси Panda Dome. От началото до края на процеса на инсталация минават 10 минути, при това само в най-лошите случаи.

Когато инсталира антивирусната програма Panda Dome, потребителят трябва да внимава да не направи своята търсачка и началната страница по подразбиране Panda Dome Safe Web. Въпреки това, може да искате да приемете тези промени, за да подобрите сигурността на вашите онлайн дейности.

Също така програмата Panda Smart Shopping е възможно да се инсталира. Потребителите обаче могат да изключат Safe Web и Smart Shopping. Процесът на инсталиране е бърз и несъвместимите приложения се свеждат само до друг антивирусен софтуер.

Разглеждайки пространството за съхранение и използван а RAM памет Panda Dome, в началото след инсталирането програмата  зае много място. Скоро след това обаче показателите силно спаднаха и спокойно можем да потвърдим, че този софтуер е наистина лек. Необходими са само 124MB за инсталирани файлове и 20-50MB RAM, което е много по-малко, отколкото може да е необходимо на повечето антивирусни програми.

Panda Dome Antivirus е с прост интерфейс.

Потребителският интерфейс е много приятен и малко антивирусни програми могат да задоволят потребителите с такова хубаво оформление. С тази функция антивирусът Panda Dome спечели допълнителна точка, докато преглеждахме характеристиките му. Всички важни функции се показват на главния екран. Следователно потребителите не трябва да се впускат в търсене из секциите, за да намерят това, от което се нуждаят.

Разделът Настройки се показва в отделен прозорец. Всички функции тук са организирани в групи, така че потребителите да могат лесно да навигират през тях. Ако не сте в течение с технологиите, можете просто да оставите конфигурацията по подразбиране. Въпреки това напредналите потребители ще бъдат доволни от възможността да персонализират антивирусната програма до най-малкия детайл.

Защитната стена на Panda също е проста. От вас се иска само да дефинирате типа на вашата Wi-Fi мрежа – Дом, Работа или Обществена. Но дори и за тези, които обичат да си играят с персонализации, има почти двадесет различни настройки за защитната стена. Мониторът на процесите предоставя на потребителя информация за всички процеси, изпълнявани на устройството.

Опция за сканиране. Характеристика.

Благодарение на степента на откриване на антивирусния скенер, той всъщност успя да намери над 99% от злонамерените компютърни файлове „.exe“ по време на първото сканиране. Panda Dome Antivirus предлага стандартни опции за сканиране: пълно, персонализирано и критично сканиране, което всъщност е бързо сканиране.

 • Сканиране на критични области: Това сканира паметта на компютъра, текущите процеси и други области, където вирусите обикновено се крият.
 • Пълно сканиране: Това сканира целия компютър.
 • Персонализирано сканиране: Сканира определени файлове и папки.

Panda Dome Antivirus твърди, че използва BIG DATA  и машинно обучение за активно откриване на заплахи, преди те да атакуват. Въпреки това беше успешен при блокирането на всички файлове с пример за злонамерен софтуер при стартиране и също така блокира 100% от отворените файлове с рансъмуер.

Също така, потребителите могат да планират сканиране, за да проверят системата в подходящ момент. Тези планирани сканирания също могат да бъдат персонализирани, за да се сведе до минимум въздействието върху системата, като същевременно се запази ефективността на процеса на сканиране. По време на процеса на тестване на този антивирус първото сканиране на критични области отне почти пет минути. Въпреки това, вторият път, когато антивирусният софтуер беше използван за стартиране на сканиране, отне по-малко от две минути.

За още по-усъвършенствано антивирусно сканиране, Panda Dome Antivirus предлага базиран в облак скенер, наречен „Panda Cloud Cleaner“, до който можете да получите достъп от секцията Rescue Kit. Това е отделен антивирусен механизъм за сканиране, който използва облачна технология, за да търси по-напреднали заплахи, които редовните антивирусни програми могат да пропуснат. Това базирано в облак сканиране беше много бързо и много по-бързо от обикновеното вирусно сканиране и откри 4 подозрителни файла, които може да са злонамерен софтуер.

Спасителен комплект Panda Dome.

Ако потребител случайно е изтеглил злонамерени файлове с множество зловреден софтуер, или пък такъв е инсталиран по време на инсталиране на компютърни игри, ако на компютъра са били намерени заплахи със злонамерен софтуер като шпионски софтуер, троянски коне и червеи и т.н. потребителя ще прибегне до ползването на тази функция.

Благодарение на антивирусната програма Panda Dome можете да създадете “Rescue USB Stick” със софтуера Rescue Kit. Това означава, че потребителите могат да включат USB към заразения компютър за игри, да стартират компютъра и да изтрият вируси или злонамерен софтуер. Повечето други антивирусни програми, като Norton и Avira, нямат тази функция. Следователно, това е голяма точка в полза на  Panda Dome.

Почистване на компютър.

Тествани са няколко антивирусни инструмента за почистване на компютър и е честно да се каже, че инструментите за почистване на компютър Panda Dome са просто най-добрите, а освен това са много полезни. С Panda Dome PC Cleanup потребителите могат да избират измежду четири опции:

 • Освободете място на твърдия диск на моя компютър.
 • Организирайте програми, които се стартират при стартиране с помощта на Boot Manager.
 • Дефрагментирайте (реорганизирайте) фрагментирани (неорганизирани) твърди дискове.
 • Планирайте редовно почистване на системата.

Изтриването на твърдия диск беше доста бързо. Намирането на над 1,2 GB нежелани файлове стана за по-малко от 60 секунди и мениджъра за зареждане също беше лесен за използване. Докато дефрагментирането се използва за подобряване на организацията и скоростта на твърдите дискове, то подобрява цялостната производителност на компютър. 128 GB SSD твърд диск беше „дефрагментиран“ за около 20 секунди.

Panda Dome VPN (виртуална частна мрежа)

Panda VPN се управлява от Hotspot Shield, много уважаван доставчик на VPN услуги. VPN са полезни, защото осигуряват вашата интернет връзка и защитават оригиналния ви IP адрес от проследяване от  уебсайтове или хакери. Те също така ви дават достъп до гео-ограничено съдържание, така че можете да излъчвате ексклузивни предавания в почти всяка държава по света.

Panda Dome VPN има опростен потребителски интерфейс, но функционалността е малко скучна, тъй като потребителят трябва първо да излезе ръчно, преди да избере ново местоположение на сървъра. С VPN, които се доставят с други антивирусни програми като Norton Secure VPN, можете просто да кликнете върху ново местоположение на сървъра, за да преместите връзката си.

File Encrypter & File Shredder

Инструментът за криптиране на файлове е много лесен за използване. Panda Dome Antivirus използва Password Depot, мениджър на пароли, който също предоставя инструменти за криптиране на файлове. След като конфигурирахме, просто щракнахме с десния бутон върху файловете, които искахме да шифроваме, избрахме Password Depot 12> Encrypt и избрахме парола за криптиране, за да защитим файловете.

    Има и опции за:

 • Триене на оригиналните файлове, след като са били криптирани.
 • Потребителите могат да създадат саморазархивиращ се архив, така че хората, които нямат Password Depot, също могат да дешифрират файловете.
 • Може да съхранява конкретната парола за дешифриране на файлове в мениджъра на пароли.

Потребителите могат също да използват File Shredder, за да изтрият напълно файловете от своя компютър. Това означава, че изтритите файлове са недостъпни за хакери, използващи усъвършенствани методи за хакване.

Не липсват и важни функции като превключвател за унищожение, който помага за защита на поверителността, дори ако връзката с VPN сървъра е загубена. Някои доклади показват, че докато потребителите трябва да преглеждат политиката за поверителност на Panda за VPN, те са посочили, че в безплатната или първокласната VPN не се регистрира информация като IP адреси или история на сърфиране.

Като цяло VPN на Panda е много добър.

Защита от кражба на самоличност.

Кражбата на самоличност е едно от най-големите предизвикателства на нашето време, но с модула за защита от кражба на самоличност на Panda ще бъдете добре защитени. Помислете за това като за допълнителен слой сигурност, който отблъсква любопитни погледи. За да откраднат потребителски данни, хакерите прилагат изцяло нови техники, които нямат много общо с фишинга и рансъмуера.

За да можете да пазарувате / банкирате сигурно онлайн, имате нужда от съвременен инструмент за защита срещу кражба на самоличност. Позволява на потребителя да зададе лимит за трансфер и да конфигурира рутинна аларма. Това означава, че системата автоматично ще изпрати предупреждение, ако прехвърляне / теглене от вашия акаунт надвишава този лимит.

В това няма нищо трудно: просто оставете професионалистите, които работят в Panda, да си свършат работата. По време на нашите тестове бяхме доволни от това колко бързо излизаха известията и колко полезен беше персоналът.

Допълнителни функции от Panda Dome антивирус

Panda Dome предлага разнообразие от допълнителни функции, включително:

Родителски контрол: Това е основна опция за блокиране на уебсайтове. Той проследява местоположението на детето ви чрез устройството му с Android или iOS.

Data Shield: Тази функция предотвратява достъпа на приложения до определени файлове и се използва за защита срещу рансъмуер.

Password Manager: Това е основен мениджър на пароли, тъй като не запазва автоматично информацията за вход и изисква ръчно въвеждане на информация за вход, което отнема много време.

Виртуална клавиатура: Изскачаща екранна клавиатура, която защитава натисканията на клавишите от потенциални клавиатурни вируси.

Защита в мрежата: Защитава от фишинг сайтовете и осигурява откриването и блокирането на злонамерени връзки.

Инструменти против кражба: проследява местоположението на устройства с Windows, Android и iOS. Потребителите на Android могат се възползват от функциите за заключване и изтриване.

Обслужване на клиенти.

Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с екипа за поддръжка на антивирусна програма Panda Dome, като изпратите тикет. Трябва да изчакате отговора в рамките на 24 часа. Това е относително бавно и много от съперниците на Panda предлагат по-бърза помощ. Въпреки това, можете да намерите отговори на вашите въпроси във форума или обширната библиотека на уебсайта на Panda.

Премиум клиентите се възползват от 24-часов достъп до екипа за поддръжка по телефона и чата. Можете да получите отдалечена помощ за оптимизация, премахване на вируси и други процеси на поддръжка. Тази поддръжка е страхотна, без съмнение, но за съжаление единственият начин да я получите е да закупите по-скъпия план.

Panda Dome Antivirus пакети и ценови план.

За потребители, които искат основна сигурност, Panda предлага безплатен план, който включва защита от вируси, защитна стена и безплатна VPN със 150MB честотна лента на ден. Този план е съвместим с Windows, Mac и Android (най-добрият антивирус за Android тук), но само потребителите на Windows получават защита в реално време. Panda Dome Antivirus е малко по-скъп в сравнение с други марки. Въпреки че най-простите пакети са евтини, те нямат функции, които се считат за съществени, включително защита от рансъмуер и поддръжка на клиенти на живо, които повечето други марки като Norton и McAfee предлагат безплатно.

Можете да избирате между 1, 3, 5, 10 или неограничен брой устройства. Panda Dome Antivirus предлага значителни намаления през първата година на защита. Те също имат 30-дневна политика за връщане на парите, така че можете да изпробвате всеки план на Panda за 30 дни без риск.

Panda Dome Antivirus се предлага в пет (5) различни пакета, характеристиките и разликите на които са изброени по-долу:

Безплатна антивирусна програма Panda

Това е може би един от най-добрите безплатни антивируси за компютър, защото предлага следните функции:

 • Антивирусно сканиране и защита в реално време: Използва се същият антивирусен механизъм като в премиум версията на Panda. Защитата в реално време обаче е достъпна само за устройства с Windows.
 • Защита от USB злонамерен софтуер: Предотвратява стартирането на зловреден софтуер от USB устройства.
 • Режим на игра: Работата на компютъра няма да бъде засегната, когато играете игри или гледате филми.
 • Спасителен комплект: Същите инструменти за спасяване, които се доставят с премиум версията на Panda Dome, зареждат USB стик със софтуера на Panda и го поставят в заразените компютри.

Сканирането в реално време рядко е безплатна функция. Обикновено само премиум версията на антивирусния софтуер се доставя с него и механизмът за сканиране на безплатната версия се представя точно толкова добре в нашите тестове, колкото и в теста с премиум версия.

Включването на спасителния комплект в безплатната версия си заслужава, тъй като работи по същия начин, както в премиум версията и без никакви ограничения. Антивирусът Panda Dome предлага и безплатна версия на своята VPN с дневен капацитет от 150 MB данни за сърфиране.

Недостатъците на Panda Dome Free Antivirus са фактът, че му липсват много важни функции, включително криптиране на файлове, сканиране от USB и външни устройства, защита от рансъмуер, защита на данните и родителски контрол.

 Panda Dome Essential

Пакетът Panda’s Dome Essential е основно безплатната антивирусна програма, която споменахме по-горе, с някои допълнителни функции като скенер за вируси, защита в реално време и спасителен комплект. Този пакет може също да се счита за най-основното от  премиум плана на Panda Dome Antivirus и включва следните функции:

 • Защита от вируси в реално време: Работи с устройства с Windows, Mac и Android.
 • Сканиране за USB и външни устройства: Те сканират свързаните устройства, когато са поставени в компютър.
 • Защита на Wi-Fi мрежата: Предотвратява проникването на киберпрестъпници във Wi-Fi връзки.
 • Dome Essential включва и безплатната версия на Pandas VPN

Panda Dome Family

Искате ли да защитите членовете на семейството си, докато сърфирате в Интернет? Услугата Dome Family е повече от просто основен набор от родителски контрол. Не е тайна, че децата имат достъп до таблети / смартфони в наши дни и да ги държим далеч от опасно съдържание не е лесно. Неразрешените покупки и разчитането на мобилни устройства също са голямо предизвикателство.

Инструментът Panda’s Dome Family ви позволява да следите всяка стъпка на детето си онлайн. Списъкът с наличните функции включва GPS тракер в реално време, проследяване на изгубени устройства, управление на мобилни устройства, контрол на приложения и паник бутон. Тракерът може да се използва и за проследяване на родителите. Контролерът на телефона / приложението от своя страна позволява да се задават срокове.

Паник бутонът  позволява на децата незабавно да изпращат своето местоположение до вас. Добавете история на местоположенията, подробни отчети за използването на приложения, сигнали за местоположение и дистанционно изтриване на поверителни данни и ще имате много информация и отлична защита. Цената за месечен абонамент е $ 4. Компанията предлага безплатен 30-дневен пробен период.

Мобилно приложение Panda  Mobile Security

При тестването на Panda на iOS се оказа, че приложението е  много елементарно и нищо подобно на другите, които бяха тествани и включва само:

 • VPN
 • Инструменти за проследяване на устройства.

Има опции за свързване с поддръжката на клиенти и преглед на вашия акаунт. И двете опции обаче ще ви пренасочат към уебсайта на Panda. Проследяването на местоположението на устройството беше точно и приложението е красиво проектирано, но смятаме, че това е повече стил, отколкото качество.

Приложението за Android в реално време откри всеки зловреден софтуер, който е бил умишлено изтеглен в устройството. Включва:

 • Инструменти против кражба: Намерете, заключете и изтрийте устройство от разстояние. Можете също така да издадете сигнал, за да намерите устройство и да заснемете кадри..
 • Инструменти за оптимизиране на устройства: Ускорете работата на устройството, като премахнете ненужните процеси.
 • Проверка на защитата на данните: тази функция оценява разрешенията за приложения, например достъпа на потребителите до снимките, данните за местоположението и контактите.

Приложението има и свързаност за интелигентни часовници с Wear OS, която е включена в други антивирусни приложения като мобилното приложение Bitdefender. Можете дистанционно да активирате аларма от вашето устройство с Android и вашият часовник ще вибрира, когато сте извън обхвата му. Можете също да използвате вашия интелигентен часовник, който няма приложението Bitdefender, за да правите снимки на вашето устройство с Android.

 • Като цяло приложенията на Panda са оттлични. Въпреки че не използвахме приложението Panda Dome iOS, приложението за Android всъщност беше доста добро.

Panda Dome Advanced

 • Достъпни цени
 • Допълнителни функции за безопасност
 • Прост и привлекателен интерфейс
 • Ниско въздействие върху системата
 • Отлична защита за Windows: Panda Dome антивирусът постига много добри резултати при тестовете за Windows 10, като предпазва вашия компютър или лаптоп от зловреден софтуер.
 • Много добри резултати: Антивирусът Panda Dome има малко или никакво влияние върху скоростта на вашия компютър, което му позволява да бъде толкова бърз и гладък, както винаги.
 • Страхотни бонус функции (включително безплатна VPN): Предлага се с родителски контрол, мениджър на пароли, USB сканиране, безплатна VPN и много други.
 • Пълна антивирусна програма за Android: Антивирусната програма на Panda Dome за Android е отлична, идва със скенер за вируси, инструменти за кражба и безплатна VPN.
 • Отличен мениджър на пароли: Panda Dome наскоро разработи нов мениджър на пароли, който е красиво проектиран, изключително интуитивен и много сигурен.

Panda Dome антивирусни минуси

 • Резултатите от лабораторните тестове не са най-добрите
 • Без защита срещу рансъмуер в най-евтиния план
 • 24/7 поддръжка е достъпна само за потребители на Premium.
 • Без защита за iOS: Само локатор на телефон.
 • Безплатна VPN ограничена на 150MB на ден: Пълната VPN изисква абонамент.

Често задавани въпроси

Panda Dome Antivirus работи ли на Mac?

Да, антивирусната програма Panda Dome има macOS версия на своя софтуер и включва:

 • Антивирусно сканиране.
 • Интернет защита.
 • Интегрирана VPN.

Но да си признаем, програмата не е най- доброто възможно  за Mac. Антивирусните сканирания са изключително бавни и в софтуера липсват много от допълнителните функции, които правят PC версията на Panda страхотна, включително спасителен комплект, родителски контрол, раздробяване на файлове и инструменти за криптиране на файлове и т.н.

Наистина ли Panda Dome Antivirus предлага 100% степен на откриване на злонамерен софтуер?

Скенерът за  вируси на Panda се представи добре при тестове за злонамерен софтуер, но не постигна 100% степен на откриване във всички случаи, а именно:

 • Открива 99% от всички недействащи примерни файлове на зловреден софтуер по време на пълното сканиране на системата.
 • Блокира100% от работещите мостри на рансъмуер (включително рансъмуера WannaCry).
 • 100% премахва на предварително инсталиран шпионски софтуер.
 • Отделният инструмент за сканиране, базиран на облак на Panda, наречен „Panda Cloud Cleaner“, позволява разширено сканиране на системата чрез откриване на подозрителни, вкоренени файлове.

Въпреки че антивирусната програма Panda Dome не показва 100% степен на откриване за всички видове зловреден софтуер, тя блокира най-разрушителните файлове, включително рансъмуер, и сигурно го изтри.

Безопасно ли е да използвате антивирусната VPN на Panda Dome?

VPN на Panda е безопасен за използване. Той се управлява от добре познат доставчик на VPN. Hotspot Shield и ще осигури вашата връзка и ще защити вашия IP адрес от проследяване.

Panda VPN също включва:

 • Строга политика без регистрация: Това означава, че вашата активност при сърфиране или вашият IP адрес няма да бъдат записани.
 • 256-битово AES криптиране: Шифрова целия трафик на данни, обработен чрез VPN.
 • Поддръжка на множество устройства: Осигурява връзки на до 5 устройства едновременно.

Въпреки че някои инструменти за тестване на DNS течове показват, че IP адресът на потребителя е бил видим, Hotspot Shield заявява, че тези инструменти успяват да открият, че целият трафик, обработен през VPN, е напълно защитен с помощта на криптиране с 256-битов AES.

Източник: jealouscomputers.com

Превод и адаптация: antivirus.bg

Източник: antivirus.bg

Подобни публикации

18 май 2024

Бивш лидер на OpenAI: Безопасността е "на заден...

Ян Лейке, който ръководеше екипа на OpenAI „Super Alignment&#...
18 май 2024

Киберсигурността в надпревара за разобличаване ...

Кевин Мандия, главен изпълнителен директор на Mandiant в Google Clo...
17 май 2024

Измамите с фалшиви фактури все още са сериозна ...

Измамите с фалшиви фактури не са нова тенденция, показват проучвани...
17 май 2024

Петима обвинени за киберсхеми в полза на оръжей...

Днес Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения на пе...
17 май 2024

Шпионската група "Маската" се появява отново сл...

Група за съвременни постоянни заплахи (APT), която не е била в дейс...
16 май 2024

400 000 Linux сървъра са засегнати от ботнета E...

Разширяването на ботнета Ebury Linux продължава без прекъсване през...
16 май 2024

Intel публикува 41 препоръки за сигурност за на...

Гигантът в областта на чиповете е пуснал пачове за повечето от тези...
16 май 2024

Украински и латвийски телевизии бяха отвлечени

Само в Украйна бяха прекъснати поне 15 телевизионни канала, което, ...
16 май 2024

Ascension Healthcare претърпява сериозна кибера...

Атаката прекъсна достъпа до електронните здравни досиета (ЕЗД) и си...
Бъдете социални
Още по темата
05/05/2024

Олимпиада под прицел

Въпреки че служителите на Олимпийските игри...
26/04/2024

Мрежови заплахи: Демонстрац...

Проследете тази симулация на реална мрежова...
20/04/2024

Критична уязвимост на Formi...

Плъгинът Forminator за WordPress, използван в...
Последно добавени
18/05/2024

Бивш лидер на OpenAI: Безоп...

Ян Лейке, който ръководеше екипа на...
18/05/2024

Киберсигурността в надпрева...

Кевин Мандия, главен изпълнителен директор на...
17/05/2024

Измамите с фалшиви фактури ...

Измамите с фалшиви фактури не са...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!