Търсене
Close this search box.

Приложението Copilot на Windows Server е добавено по погрешка от Edge

Microsoft твърди, че новото приложение Copilot, погрешно добавено в списъка с инсталирани приложения на Windows от последните актуализации на Edge, не събира и не предава данни към нейните сървъри.

Компанията е започнала да тества Microsoft Copilot в предварителните версии на Windows Server 2025 по-рано тази година. Въпреки това, след като се сблъска с недоволството на администраторите на Windows, Microsoft премахна Copilot от тези компилации.

Поради тази причина те бяха изненадани да видят новото 8KB приложение Microsoft Copilot, добавено към списъка с инсталирани програми в живите производствени компилации на Windows Server 2022.

Както компанията разкри във вторник, този известен проблем засяга и системи с Windows 10 22H2 и Windows 11 21H2 или по-нови.

„Актуализациите на браузъра Edge версия 123.0.2420.65, пуснати на 28 март 2024 г. и по-късно, може неправилно да инсталират нов пакет (MSIX), наречен „Microsoft chat provider for Copilot in Windows“ на устройства с Windows. В резултат на това приложението Microsoft Copilot може да се появи в менюто Инсталирани приложения в Настройки“, заявиха от Редмънд.

Microsoft също така казва, че приложението Copilot, което тези последни актуализации на Edge добавят на засегнатите устройства, всъщност не може да се използва за стартиране на Copilot и не събира никакви потребителски или системни данни.

„Важно е да се отбележи, че доставчикът на Microsoft чат за Copilot в Windows не изпълнява никакъв код или процес и не придобива, не анализира и не предава данни за устройството или средата в каквото и да е качество“, обяснява Microsoft.

Пакетът има за цел единствено да подготви някои устройства с Windows за бъдещо активиране на Windows Copilot и няма да бъде видим на всички устройства с Windows.

Освен това, според Microsoft, дори ако инсталираният компонент накара дадено приложение Copilot да се покаже като инсталирано в системата, той няма да инсталира или активира напълно Windows Copilot.

„Като част от предстоящото разрешаване на този проблем, доставчикът на чат за Copilot в компонента на Windows ще бъде премахнат от устройствата, на които не е предвидено да бъде активиран или инсталиран Microsoft Copilot. Това включва повечето устройства с Windows Server“, заявиха от Microsoft.

„Работим по разрешаването на проблема и ще предоставим актуализация в предстояща версия на Microsoft Edge.“

В момента компанията тества и реклами в менюто „Старт“ на Windows 11 като част от нов експеримент, за да помогне  потребителите да „открият страхотни приложения от Microsoft Store“.

Това е част от изпитание, което се разпространява в бета канала сред „малък набор от Insider-и“, които са инсталирали Windows 11 Insider Preview Build 22635.3495.

Преди две години Редмънд промотира своя уеб браузър Edge в стартовото меню на Windows 10 и случайно счупи и лентата на задачите, и стартовото меню, докато тестваше рекламите на Microsoft Teams в някои Windows Insider билдове.

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

Време е да се справим с проблема със сигурностт...

Софтуерните компании от десетилетия се основават на отворен код. Се...
15 юни 2024

Чък Робинс: "Нашата работа е да не се проваляме"

Бившият главен изпълнителен директор на Splunk Гари Стил се ангажир...

Наследените технологии пречат на дигиталната тр...

Според ново проучване остарелите наследени технологии пречат на орг...
15 юни 2024

Европол започва лов на отделни киберпрестъпници

След впечатляващото разбиване на ботнет само преди няколко дни межд...
14 юни 2024

Засилени киберзаплахи пред Евро 2024

Евро 2024  в Германия започва след няколко часа и ще завърши след м...

Ню Йорк Таймс предупреждава фрийлансърите си за...

Ню Йорк Таймс уведоми неразкрит брой сътрудници, че част от чувстви...
Бъдете социални
Още по темата
11/06/2024

Google премахва кампании за...

Google разкри, че е премахнала 1320...
09/06/2024

Редмънд се поддаде на натис...

Microsoft се поддаде на обществения натиск...
07/06/2024

Microsoft предупреждава за ...

Microsoft наблегна на необходимостта от защита...
Последно добавени
15/06/2024

Време е да се справим с про...

Софтуерните компании от десетилетия се основават...
15/06/2024

Чък Робинс: "Нашата работа ...

Бившият главен изпълнителен директор на Splunk...
15/06/2024

Наследените технологии преч...

Според ново проучване остарелите наследени технологии...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!