Red Hat и Lockheed Martin работят по въвеждане на AI във военни платформи

Технологията вече е внедрена в безпилотна въздушна система, която е помогнала на Lockheed Martin да класифицира по-точно военна цел

Red Hat и авиокосмическата и оръжейна компания Lockheed Martin си сътрудничат за внедряване на изкуствен интелект (ИИ) във военни платформи.

Lockheed Martin ще внедри технологията на Red Hat, която ще помогне на фирмата да подкрепи мисиите на националната сигурност на САЩ чрез прилагане и стандартизиране на технологиите за изкуствен интелект в географски ограничени среди, обявиха компаниите.

Lockheed Martin ще използва Red Hat Device Edge, който поддържа MicroShift, олекотен продукт за оркестрация на Kubernetes, изграден от крайните възможности на Red Hat OpenShift, заедно с операционна система, изградена от Red Hat Enterprise Linux. Най-новият продукт също така позволява на архитектурата на организацията да се развива с промяната на стратегията за работното натоварване.

Чрез Red Hat Device Edge технологичната компания ще оборудва американските военни платформи с усъвършенстван софтуер, който преди това е бил твърде голям и сложен за тези системи. Тя заяви, че това ще позволи на малките платформи да се справят с големи работни натоварвания с изкуствен интелект, увеличавайки възможностите им на терен, и ще стимулира по-бързото вземане на решения, подкрепени с данни.

„С Red Hat Device Edge Lockheed Martin става водеща компания за внедряване на авангардни търговски технологии във военни способности, които предоставят модерни решения на  клиентите си“, казва Джъстин Тейлър, вицепрезидент по изкуствен интелект в Lockheed Martin.

„Разкриването на тези технологии за изкуствен интелект може да помогне на вземащите решения в областта на националната сигурност да изпреварят противниците, което дава възможност за по-сигурен и безопасен свят.“ – добавя Джъстин Тейлър.

Като пример, Lockheed Martin използва Red Hat Device Edge на безпилотна летателна система (UAS) Stalker, за да демонстрира как засичането с изкуствен интелект може да подпомогне съвместните операции във всички области. Stalker използва бордови сензори и AI, за да се адаптира в реално време към средата на заплаха.

Stalker изпълни мисия за разузнаване, наблюдение и разузнаване (ISR), за да открие симулирана военна цел. След като Stalker откри излъчвателя на целта, инженерите по проекта използваха Red Hat Device Edge, за да актуализират софтуера на Stalker по време на полет.

Новият софтуер – сега управляван на платформата от Red Hat Device Edge – позволи на Stalker да разгърне актуализирани възможности за компютърно зрение, базирани на изкуствен интелект, известни също като възможности за автоматизирано разпознаване на цели.

В резултат на това Stalker успя да класифицира по-точно военната цел, предоставяйки по-полезни данни за ISR и подобрявайки ситуационната осведоменост за средата на заплаха за вземащите решения в американската армия, заявиха компаниите.

Lockheed Martin планира да продължи да въвежда иновации, използвайки възможностите на Red Hat Device Edge и edge Kubernetes за по-широк кръг от приложения във всички области: земя, море, въздух, космос и киберпространство.

Използването на изкуствен интелект в оръжията се обсъжда отдавна, като се имат предвид етичните последици от тази тема. През 2015г. повече от 1000 експерти и изследователи в областта на ИИ призоваха за забрана на оръжията с ИИ, като заявиха, че това може да даде началото на военна надпревара в производството на автономни оръжия.

В писмото се посочва, че залогът е голям, тъй като новите оръжия са третата революция във военното дело след барута и ядрените оръжия.

„Крайната точка на тази технологична траектория е очевидна: автономните оръжия ще се превърнат в „Калашников“ на утрешния ден“, се казва в писмото. „Ключовият въпрос за човечеството днес е дали да започне глобална надпревара във въоръжаването с изкуствен интелект, или да се предотврати нейното начало.“

През 2018г. то беше последвано от друго писмо, подписано от над 100 от водещите световни фирми и изследователски институции в областта на ИИ, в което се обещава, че на ИИ никога не трябва да се позволява да взема решение за прекратяване на човешки живот.

Подписалите се също така призовават правителството да създаде набор от конкретни закони срещу автономните оръжия.

Това не попречи на MI5 и Института „Алън Тюринг“ да разкрият през август 2022г., че поддържат постоянно партньорство, което се фокусира върху прилагането на изследванията на ИИ за справяне с предизвикателствата пред националната сигурност.

Част от сътрудничеството подпомага MI5 да бъде в крак с най-съвременните подходи в областта на ИИ, които могат да се използват за по-бърз и гъвкав отговор на заплахите срещу националната сигурност на Обединеното кралство.

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

27 септември 2023

Microsoft разпространява Passkeys в Windows 11

Днес Microsoft официално въвежда поддръжка на клавишите passskeys в...
27 септември 2023

Излязоха резултатите от оценката на MITRE ATT&a...

Задълбочените, независими тестове са жизненоважен ресурс за анализи...
26 септември 2023

WatchGuard получи най-високото признание

WatchGuard е обявена за лидер в последния доклад на G2 Grid и е отл...
26 септември 2023

WatchGuard с награда за отлични постижения в об...

Имаме удоволствието да споделим, че WatchGuard е обявена за победит...
26 септември 2023

Рансъмуерът Akira мутира и се насочва към систе...

Откакто се появи като заплаха през март, рансъмуерът Arika продължи...
26 септември 2023

Разликите между локалната и облачната киберсигу...

Разликата между управлението на киберсигурността в локални и облачн...
26 септември 2023

Нов вариант на BBTok е насочен към над 40 банк...

Активна кампания за зловреден софтуер, насочена към Латинска Америк...
25 септември 2023

Правилата за API на TikTok затрудняват анализа ...

Според учени новите условия за достъп на изследователите до API на ...
25 септември 2023

Акаунтът на Буретин в X беше хакнат

Хакери компрометират акаунта на Виталик Буретин в X, като открадват...
Бъдете социални
Още по темата
21/09/2023

Кибернетичната атака на Кит...

Според Министерството на отбраната (МО) на...
08/08/2023

КНДР шпионира руска ракетна...

Двама различни севернокорейски държавни извършителя са...
21/07/2023

Новата задна врата Delivery...

Секторът на отбраната в Украйна и...
Последно добавени
27/09/2023

Microsoft разпространява P...

Днес Microsoft официално въвежда поддръжка на...
27/09/2023

Излязоха резултатите от оце...

Задълбочените, независими тестове са жизненоважен ресурс...
26/09/2023

WatchGuard получи най-висок...

WatchGuard е обявена за лидер в...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!