Търсене
Close this search box.

Red Hat и Lockheed Martin работят по въвеждане на AI във военни платформи

Технологията вече е внедрена в безпилотна въздушна система, която е помогнала на Lockheed Martin да класифицира по-точно военна цел

Red Hat и авиокосмическата и оръжейна компания Lockheed Martin си сътрудничат за внедряване на изкуствен интелект (ИИ) във военни платформи.

Lockheed Martin ще внедри технологията на Red Hat, която ще помогне на фирмата да подкрепи мисиите на националната сигурност на САЩ чрез прилагане и стандартизиране на технологиите за изкуствен интелект в географски ограничени среди, обявиха компаниите.

Lockheed Martin ще използва Red Hat Device Edge, който поддържа MicroShift, олекотен продукт за оркестрация на Kubernetes, изграден от крайните възможности на Red Hat OpenShift, заедно с операционна система, изградена от Red Hat Enterprise Linux. Най-новият продукт също така позволява на архитектурата на организацията да се развива с промяната на стратегията за работното натоварване.

Чрез Red Hat Device Edge технологичната компания ще оборудва американските военни платформи с усъвършенстван софтуер, който преди това е бил твърде голям и сложен за тези системи. Тя заяви, че това ще позволи на малките платформи да се справят с големи работни натоварвания с изкуствен интелект, увеличавайки възможностите им на терен, и ще стимулира по-бързото вземане на решения, подкрепени с данни.

„С Red Hat Device Edge Lockheed Martin става водеща компания за внедряване на авангардни търговски технологии във военни способности, които предоставят модерни решения на  клиентите си“, казва Джъстин Тейлър, вицепрезидент по изкуствен интелект в Lockheed Martin.

„Разкриването на тези технологии за изкуствен интелект може да помогне на вземащите решения в областта на националната сигурност да изпреварят противниците, което дава възможност за по-сигурен и безопасен свят.“ – добавя Джъстин Тейлър.

Като пример, Lockheed Martin използва Red Hat Device Edge на безпилотна летателна система (UAS) Stalker, за да демонстрира как засичането с изкуствен интелект може да подпомогне съвместните операции във всички области. Stalker използва бордови сензори и AI, за да се адаптира в реално време към средата на заплаха.

Stalker изпълни мисия за разузнаване, наблюдение и разузнаване (ISR), за да открие симулирана военна цел. След като Stalker откри излъчвателя на целта, инженерите по проекта използваха Red Hat Device Edge, за да актуализират софтуера на Stalker по време на полет.

Новият софтуер – сега управляван на платформата от Red Hat Device Edge – позволи на Stalker да разгърне актуализирани възможности за компютърно зрение, базирани на изкуствен интелект, известни също като възможности за автоматизирано разпознаване на цели.

В резултат на това Stalker успя да класифицира по-точно военната цел, предоставяйки по-полезни данни за ISR и подобрявайки ситуационната осведоменост за средата на заплаха за вземащите решения в американската армия, заявиха компаниите.

Lockheed Martin планира да продължи да въвежда иновации, използвайки възможностите на Red Hat Device Edge и edge Kubernetes за по-широк кръг от приложения във всички области: земя, море, въздух, космос и киберпространство.

Използването на изкуствен интелект в оръжията се обсъжда отдавна, като се имат предвид етичните последици от тази тема. През 2015г. повече от 1000 експерти и изследователи в областта на ИИ призоваха за забрана на оръжията с ИИ, като заявиха, че това може да даде началото на военна надпревара в производството на автономни оръжия.

В писмото се посочва, че залогът е голям, тъй като новите оръжия са третата революция във военното дело след барута и ядрените оръжия.

„Крайната точка на тази технологична траектория е очевидна: автономните оръжия ще се превърнат в „Калашников“ на утрешния ден“, се казва в писмото. „Ключовият въпрос за човечеството днес е дали да започне глобална надпревара във въоръжаването с изкуствен интелект, или да се предотврати нейното начало.“

През 2018г. то беше последвано от друго писмо, подписано от над 100 от водещите световни фирми и изследователски институции в областта на ИИ, в което се обещава, че на ИИ никога не трябва да се позволява да взема решение за прекратяване на човешки живот.

Подписалите се също така призовават правителството да създаде набор от конкретни закони срещу автономните оръжия.

Това не попречи на MI5 и Института „Алън Тюринг“ да разкрият през август 2022г., че поддържат постоянно партньорство, което се фокусира върху прилагането на изследванията на ИИ за справяне с предизвикателствата пред националната сигурност.

Част от сътрудничеството подпомага MI5 да бъде в крак с най-съвременните подходи в областта на ИИ, които могат да се използват за по-бърз и гъвкав отговор на заплахите срещу националната сигурност на Обединеното кралство.

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

28 февруари 2024

Китай стартира нов план за киберзащита на индус...

Тази седмица Министерството на промишлеността и информационните тех...
28 февруари 2024

Уязвимостта на плъгина WordPress LiteSpeed изла...

В плъгина LiteSpeed Cache за WordPress е разкрита уязвимост в сигур...
28 февруари 2024

Xeno RAT се превръща в мощна заплаха в GitHub

В GitHub е публикуван „сложно проектиран“ троянски кон ...
28 февруари 2024

Хакването на Optum е свързано с рансъмуера Blac...

Кибератаката срещу дъщерното дружество на UnitedHealth Group Optum,...
28 февруари 2024

Новата версия на IDAT loader използва стеганогр...

Хакерска група, проследена като „UAC-0184“, е забелязан...
28 февруари 2024

DOOM идва в интелигентните косачки Husqvarna

Ако някога сте искали да играете DOOM на косачка за трева, скоро ще...
28 февруари 2024

Белият дом призовава да се премине към езици за...

Службата на националния кибердиректор на Белия дом (ONCD) призова д...
28 февруари 2024

Предимства на включването на услугата MDR в офе...

Кибератаките се развиват и стават все по-усъвършенствани, а организ...
27 февруари 2024

Севернокорейските хакери атакуват разработчици ...

Нови данни на Phylum показват, че набор от фалшиви пакети npm, откр...
Бъдете социални
Още по темата
06/02/2024

Китайски хакери заразяват х...

Според Службата за военно разузнаване и...
23/01/2024

Израел и Чехия засилват пар...

Споразумението, което дава възможност за бъдещ...
22/12/2023

Microsoft: Хакери се насочв...

Microsoft твърди, че иранската група за...
Последно добавени
28/02/2024

Китай стартира нов план за ...

Тази седмица Министерството на промишлеността и...
28/02/2024

Уязвимостта на плъгина Word...

В плъгина LiteSpeed Cache за WordPress...
28/02/2024

Xeno RAT се превръща в мощ...

В GitHub е публикуван „сложно проектиран“...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!