Търсене
Close this search box.

Red Hat и Lockheed Martin работят по въвеждане на AI във военни платформи

Технологията вече е внедрена в безпилотна въздушна система, която е помогнала на Lockheed Martin да класифицира по-точно военна цел

Red Hat и авиокосмическата и оръжейна компания Lockheed Martin си сътрудничат за внедряване на изкуствен интелект (ИИ) във военни платформи.

Lockheed Martin ще внедри технологията на Red Hat, която ще помогне на фирмата да подкрепи мисиите на националната сигурност на САЩ чрез прилагане и стандартизиране на технологиите за изкуствен интелект в географски ограничени среди, обявиха компаниите.

Lockheed Martin ще използва Red Hat Device Edge, който поддържа MicroShift, олекотен продукт за оркестрация на Kubernetes, изграден от крайните възможности на Red Hat OpenShift, заедно с операционна система, изградена от Red Hat Enterprise Linux. Най-новият продукт също така позволява на архитектурата на организацията да се развива с промяната на стратегията за работното натоварване.

Чрез Red Hat Device Edge технологичната компания ще оборудва американските военни платформи с усъвършенстван софтуер, който преди това е бил твърде голям и сложен за тези системи. Тя заяви, че това ще позволи на малките платформи да се справят с големи работни натоварвания с изкуствен интелект, увеличавайки възможностите им на терен, и ще стимулира по-бързото вземане на решения, подкрепени с данни.

„С Red Hat Device Edge Lockheed Martin става водеща компания за внедряване на авангардни търговски технологии във военни способности, които предоставят модерни решения на  клиентите си“, казва Джъстин Тейлър, вицепрезидент по изкуствен интелект в Lockheed Martin.

„Разкриването на тези технологии за изкуствен интелект може да помогне на вземащите решения в областта на националната сигурност да изпреварят противниците, което дава възможност за по-сигурен и безопасен свят.“ – добавя Джъстин Тейлър.

Като пример, Lockheed Martin използва Red Hat Device Edge на безпилотна летателна система (UAS) Stalker, за да демонстрира как засичането с изкуствен интелект може да подпомогне съвместните операции във всички области. Stalker използва бордови сензори и AI, за да се адаптира в реално време към средата на заплаха.

Stalker изпълни мисия за разузнаване, наблюдение и разузнаване (ISR), за да открие симулирана военна цел. След като Stalker откри излъчвателя на целта, инженерите по проекта използваха Red Hat Device Edge, за да актуализират софтуера на Stalker по време на полет.

Новият софтуер – сега управляван на платформата от Red Hat Device Edge – позволи на Stalker да разгърне актуализирани възможности за компютърно зрение, базирани на изкуствен интелект, известни също като възможности за автоматизирано разпознаване на цели.

В резултат на това Stalker успя да класифицира по-точно военната цел, предоставяйки по-полезни данни за ISR и подобрявайки ситуационната осведоменост за средата на заплаха за вземащите решения в американската армия, заявиха компаниите.

Lockheed Martin планира да продължи да въвежда иновации, използвайки възможностите на Red Hat Device Edge и edge Kubernetes за по-широк кръг от приложения във всички области: земя, море, въздух, космос и киберпространство.

Използването на изкуствен интелект в оръжията се обсъжда отдавна, като се имат предвид етичните последици от тази тема. През 2015г. повече от 1000 експерти и изследователи в областта на ИИ призоваха за забрана на оръжията с ИИ, като заявиха, че това може да даде началото на военна надпревара в производството на автономни оръжия.

В писмото се посочва, че залогът е голям, тъй като новите оръжия са третата революция във военното дело след барута и ядрените оръжия.

„Крайната точка на тази технологична траектория е очевидна: автономните оръжия ще се превърнат в „Калашников“ на утрешния ден“, се казва в писмото. „Ключовият въпрос за човечеството днес е дали да започне глобална надпревара във въоръжаването с изкуствен интелект, или да се предотврати нейното начало.“

През 2018г. то беше последвано от друго писмо, подписано от над 100 от водещите световни фирми и изследователски институции в областта на ИИ, в което се обещава, че на ИИ никога не трябва да се позволява да взема решение за прекратяване на човешки живот.

Подписалите се също така призовават правителството да създаде набор от конкретни закони срещу автономните оръжия.

Това не попречи на MI5 и Института „Алън Тюринг“ да разкрият през август 2022г., че поддържат постоянно партньорство, което се фокусира върху прилагането на изследванията на ИИ за справяне с предизвикателствата пред националната сигурност.

Част от сътрудничеството подпомага MI5 да бъде в крак с най-съвременните подходи в областта на ИИ, които могат да се използват за по-бърз и гъвкав отговор на заплахите срещу националната сигурност на Обединеното кралство.

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

22 юни 2024

Пробивът в JAXA не е довел до изтичане на важна...

Японската космическа агенция твърди, че няма изтичане на класифицир...

Cyber Europe тества енергийния сектор

Седмото издание на Cyber Europe, едно от най-големите учения за киб...
22 юни 2024

ЕВРО 2024: Хакери удариха излъчването на Полша ...

Хакери нарушиха онлайн излъчването на мача на Полша с Австрия от Ев...
22 юни 2024

Panera Bread призна за изтичане на данни

Американската верига за бързо хранене Panera Bread е започнала да у...
21 юни 2024

Change Healthcare най-после с подробности за ат...

UnitedHealth за първи път потвърди какви видове медицински данни и ...
21 юни 2024

САЩ наложиха санкции на 12 ръководители на Kasp...

Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерств...
21 юни 2024

Хакери на Хамас шпионират Палестина и Египет

Хакери, свързани с Хамас, са замесени в пет кампании за кибершпиона...
Бъдете социални
Още по темата
12/06/2024

Китай е поразил поне 20 000...

Холандската служба за военно разузнаване и...
11/06/2024

ARX подготвя Европа за войн...

Иновационният фонд на НАТО (NIF) направи...
27/05/2024

Войната за чиповете

Производителят на машини за чипове ASML...
Последно добавени
22/06/2024

Пробивът в JAXA не е довел ...

Японската космическа агенция твърди, че няма...
22/06/2024

Cyber Europe тества енергий...

Седмото издание на Cyber Europe, едно...
22/06/2024

ЕВРО 2024: Хакери удариха и...

Хакери нарушиха онлайн излъчването на мача...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!