Samsung е хакнат… отново

Samsung, южнокорейски мултинационален производствен конгломерат, се присъедини към непрекъснато нарастващия списък на високопоставени компании с проблеми с киберсигурността. По-рано тази седмица гигантът за потребителска електроника потвърди второ нарушение на данните за тази година, след като системи, разположени в САЩ, бяха хакнати. Системите бяха компрометирани през юли 2022г. През следващия месец Samsung намери доказателство, че хакерите са успели да получат достъп и да откраднат лична информация на потребителите на компанията. В резултат на това технологичният гигант предприе действия за осигуряване на вратичките в сигурността и излезе с изявление през септември 2022г.

Samsung потвърди, че изложената информация не съдържа номера на социални осигуровки, нито данни за кредитни карти. Въпреки това, данни като дата на раждане, адрес, пълно име, имейл, потребителска демографска информация и информация за регистрация на продукта вероятно вече са в ръцете на хакерите.

Samsung все още не е предоставил информация колко потребители са били засегнати от пробива. Компанията обаче започна да уведомява засегнатите клиенти за инцидента със сигурността. Освен това, ако потребителят все още не е получил имейл от него, шансовете да пристигне имейл с известие са относително високи. Оставането нащрек е от съществено значение, тъй като киберпрестъпникът потенциално може да използва открадната лична информация за опити за фишинг срещу жертвите.

40+ годишната корейска технологична компания заяви, че дълбоко съжалява за всяко неудобство, което пробивът причинява на клиентите . Изявлението, издадено за това нарушение, е подобно на това, което те дадоха в началото на 2022г., когато компанията беше хакната отново.

Samsung напомни на своята потребителска база в САЩ, че потребителите може да имат опцията да получат безплатен годишен кредитен отчет от Equifax, Experian или TransUnion. Мултимилиардната компания обаче няма да възстанови на засегнатите хора евентуални кражби от карти. Samsung потвърди, че потребителските устройства не са участвали в този инцидент и прикани своите клиенти да продължат да използват продуктите и услугите на Samsung както обикновено. Те обаче не обясниха защо им е отнело повече от месец да коригират и докладват инцидента с киберсигурността.

Въпреки че хакът включваше само сървърите на Samsung, фактът, че компанията пази в тайна броя на засегнатите потребители, ни кара да вярваме, че пробивът е масов. Да се ​​надяваме, че идеята на Samsung, че потребителските устройства и интерфейсите за управление в приложението не са били компрометирани при хакването, е вярна. За съжаление дори големи корпорации като Samsung могат да станат жертви на киберпрестъпления, в този случай за втори път през 2022г. Следователно адекватната антивирусна софтуерна защита е задължителна за физически лица и фирми от всякакъв мащаб.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

30 май 2023

Бели хакери спечелиха 105 000 долара от Sonos One

Няколко недостатъка в сигурността, открити в безжичните високоговор...

Идва ли Windows 12?

Голямата актуализация на Windows 11 за края на тази година, известн...
30 май 2023

Нов хакерски форум пусна данните на 478 000 чле...

База данни за известния хакерски форум RaidForums е изтекла в интер...
30 май 2023

CosmicEnergy е способен да спре електрическата ...

Руски софтуер, който може да изключва (или включва) промишлени маши...
29 май 2023

AceCryptor: Мощно оръжие на киберпрестъпниците

От 2016 г. насам за опаковане на множество щамове на зловреден софт...

Какво трябва да знаем за сигурността на 5G мреж...

5G променя правилата на играта за мобилната свързаност, включително...
28 май 2023

Computex 2023: всичко, което трябва да знаете з...

Computex 2023 се провежда от 29 май до 2 юни Изложението Computex 2...
Бъдете социални
Още по темата
30/05/2023

CosmicEnergy е способен да ...

Руски софтуер, който може да изключва...
27/05/2023

DarkFrost унищожава гейминг...

Наблюдава се нов ботнет, наречен Dark...
25/05/2023

Компрометират устройствата ...

Компанията за решения за имейл и...
Последно добавени
30/05/2023

Бели хакери спечелиха 105 0...

Няколко недостатъка в сигурността, открити в...
30/05/2023

Идва ли Windows 12?

Голямата актуализация на Windows 11 за...
30/05/2023

Нов хакерски форум пусна да...

База данни за известния хакерски форум...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!