Търсене
Close this search box.

Samsung е хакнат… отново

Samsung, южнокорейски мултинационален производствен конгломерат, се присъедини към непрекъснато нарастващия списък на високопоставени компании с проблеми с киберсигурността. По-рано тази седмица гигантът за потребителска електроника потвърди второ нарушение на данните за тази година, след като системи, разположени в САЩ, бяха хакнати. Системите бяха компрометирани през юли 2022г. През следващия месец Samsung намери доказателство, че хакерите са успели да получат достъп и да откраднат лична информация на потребителите на компанията. В резултат на това технологичният гигант предприе действия за осигуряване на вратичките в сигурността и излезе с изявление през септември 2022г.

Samsung потвърди, че изложената информация не съдържа номера на социални осигуровки, нито данни за кредитни карти. Въпреки това, данни като дата на раждане, адрес, пълно име, имейл, потребителска демографска информация и информация за регистрация на продукта вероятно вече са в ръцете на хакерите.

Samsung все още не е предоставил информация колко потребители са били засегнати от пробива. Компанията обаче започна да уведомява засегнатите клиенти за инцидента със сигурността. Освен това, ако потребителят все още не е получил имейл от него, шансовете да пристигне имейл с известие са относително високи. Оставането нащрек е от съществено значение, тъй като киберпрестъпникът потенциално може да използва открадната лична информация за опити за фишинг срещу жертвите.

40+ годишната корейска технологична компания заяви, че дълбоко съжалява за всяко неудобство, което пробивът причинява на клиентите . Изявлението, издадено за това нарушение, е подобно на това, което те дадоха в началото на 2022г., когато компанията беше хакната отново.

Samsung напомни на своята потребителска база в САЩ, че потребителите може да имат опцията да получат безплатен годишен кредитен отчет от Equifax, Experian или TransUnion. Мултимилиардната компания обаче няма да възстанови на засегнатите хора евентуални кражби от карти. Samsung потвърди, че потребителските устройства не са участвали в този инцидент и прикани своите клиенти да продължат да използват продуктите и услугите на Samsung както обикновено. Те обаче не обясниха защо им е отнело повече от месец да коригират и докладват инцидента с киберсигурността.

Въпреки че хакът включваше само сървърите на Samsung, фактът, че компанията пази в тайна броя на засегнатите потребители, ни кара да вярваме, че пробивът е масов. Да се ​​надяваме, че идеята на Samsung, че потребителските устройства и интерфейсите за управление в приложението не са били компрометирани при хакването, е вярна. За съжаление дори големи корпорации като Samsung могат да станат жертви на киберпрестъпления, в този случай за втори път през 2022г. Следователно адекватната антивирусна софтуерна защита е задължителна за физически лица и фирми от всякакъв мащаб.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

29 май 2024

Пуснат е експлойт за FortiSIEM с максимална тежест

Изследователи в областта на сигурността публикуваха доказателство з...
29 май 2024

Операторът на NYSE Intercontinental Exchange по...

Миналата сряда Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ ...
29 май 2024

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X е уязвим

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X е уязвим към пропуски в сигур...
29 май 2024

Christie's потвърждава пробив от RansomHub

Christie’s потвърди, че е претърпяла инцидент със сигурността...
28 май 2024

Потребителите на блокери на реклами имат пробле...

Много потребители съобщават, че видеоклиповете в YouTube автоматичн...
28 май 2024

VMware е била използвана в неотдавнашната хакер...

MITRE сподели информация за това как свързаните с Китай хакери са и...
Бъдете социални
Още по темата
28/05/2024

Хакерите се насочват към VP...

Заплахите се насочват към VPN устройствата...
27/05/2024

Атаките от типа "нулев ден"...

Атаките от типа „нулев ден“ продължават...
25/05/2024

Хакери избягаха с 3 000 гал...

Почти всеки ден новинарските агенции съобщават...
Последно добавени
29/05/2024

Пуснат е експлойт за FortiS...

Изследователи в областта на сигурността публикуваха...
29/05/2024

Операторът на NYSE Intercon...

Миналата сряда Комисията по ценните книжа...
29/05/2024

Рутерът за игри TP-Link Arc...

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!