Samsung е хакнат… отново

Samsung, южнокорейски мултинационален производствен конгломерат, се присъедини към непрекъснато нарастващия списък на високопоставени компании с проблеми с киберсигурността. По-рано тази седмица гигантът за потребителска електроника потвърди второ нарушение на данните за тази година, след като системи, разположени в САЩ, бяха хакнати. Системите бяха компрометирани през юли 2022г. През следващия месец Samsung намери доказателство, че хакерите са успели да получат достъп и да откраднат лична информация на потребителите на компанията. В резултат на това технологичният гигант предприе действия за осигуряване на вратичките в сигурността и излезе с изявление през септември 2022г.

Samsung потвърди, че изложената информация не съдържа номера на социални осигуровки, нито данни за кредитни карти. Въпреки това, данни като дата на раждане, адрес, пълно име, имейл, потребителска демографска информация и информация за регистрация на продукта вероятно вече са в ръцете на хакерите.

Samsung все още не е предоставил информация колко потребители са били засегнати от пробива. Компанията обаче започна да уведомява засегнатите клиенти за инцидента със сигурността. Освен това, ако потребителят все още не е получил имейл от него, шансовете да пристигне имейл с известие са относително високи. Оставането нащрек е от съществено значение, тъй като киберпрестъпникът потенциално може да използва открадната лична информация за опити за фишинг срещу жертвите.

40+ годишната корейска технологична компания заяви, че дълбоко съжалява за всяко неудобство, което пробивът причинява на клиентите . Изявлението, издадено за това нарушение, е подобно на това, което те дадоха в началото на 2022г., когато компанията беше хакната отново.

Samsung напомни на своята потребителска база в САЩ, че потребителите може да имат опцията да получат безплатен годишен кредитен отчет от Equifax, Experian или TransUnion. Мултимилиардната компания обаче няма да възстанови на засегнатите хора евентуални кражби от карти. Samsung потвърди, че потребителските устройства не са участвали в този инцидент и прикани своите клиенти да продължат да използват продуктите и услугите на Samsung както обикновено. Те обаче не обясниха защо им е отнело повече от месец да коригират и докладват инцидента с киберсигурността.

Въпреки че хакът включваше само сървърите на Samsung, фактът, че компанията пази в тайна броя на засегнатите потребители, ни кара да вярваме, че пробивът е масов. Да се ​​надяваме, че идеята на Samsung, че потребителските устройства и интерфейсите за управление в приложението не са били компрометирани при хакването, е вярна. За съжаление дори големи корпорации като Samsung могат да станат жертви на киберпрестъпления, в този случай за втори път през 2022г. Следователно адекватната антивирусна софтуерна защита е задължителна за физически лица и фирми от всякакъв мащаб.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

5 декември 2023

СМС измамите - как да се предпазим

Получавали ли сте някога нежелано текстово съобщение, което обещава...
4 декември 2023

Ирански хакери превземат контролери на водни съ...

Критичната инфраструктура в няколко американски щата може да е била...
4 декември 2023

Рансъмуерът е безмилостен: какво можете да напр...

Не само, че броят на рансъмуерите се увеличава, но този вид зловред...
3 декември 2023

Свалянето на Qakbot: Смекчаване на последиците ...

Министерството на правосъдието на САЩ и ФБР наскоро си сътрудничиха...
2 декември 2023

Владимир Дунаев е осъден за създаването на злов...

Министерството на правосъдието на САЩ обяви, че руски гражданин е п...
2 декември 2023

Клиентите на онлайн туристическата агенция Book...

Една от най-големите онлайн туристически агенции в света – Booking....
2 декември 2023

Националната ядрена лаборатория на Айдахо е бил...

Националната лаборатория на Айдахо (INL), една от 17-те национални ...
Бъдете социални
Още по темата
30/11/2023

Dollar Tree е жертва на нар...

Веригата дисконтови магазини Dollar Tree беше...
29/11/2023

Ирански хакери експлоатират...

Агенцията за киберсигурност и инфраструктура в...
28/11/2023

Хакери компрометираха чувст...

Rivers Casino Des Plaines е засегнато...
Последно добавени
05/12/2023

СМС измамите - как да се пр...

Получавали ли сте някога нежелано текстово...
04/12/2023

Ирански хакери превземат ко...

Критичната инфраструктура в няколко американски щата...
04/12/2023

Рансъмуерът е безмилостен: ...

Не само, че броят на рансъмуерите...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!