Търсене
Close this search box.

„Secure by Design“ нараства, създавайки възможност за специализация в областта на софтуерната сигурност

ISC2 – водещата световна организация с нестопанска цел за професионалисти в областта на киберсигурността – обяви миналата седмица  старта на самоподготвящото се обучение Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP), разработено с персонализирано, адаптивно учебно преживяване, което насочва участниците по пътища, съобразени с техните индивидуални нужди въз основа на предишни знания, скорост на учене и нива на увереност. Сертификатът CSSLP означава напреднали умения в областта на удостоверяването, оторизацията и одита през целия жизнен цикъл на разработката на софтуер (SDLC).

Тъй като броят на атаките по веригата за доставка на софтуер продължава да нараства, правителствата по света реагират с все по-строги регулации и изисквания към разработчиците на приложения, изискващи повече опит в разработването на сигурен софтуер, което създава повече възможности за кариерно развитие на киберпрофесионалистите и разработчиците на софтуер.

След публикуваните от американската Агенция за киберсигурност и инфраструктурна сигурност (CISA) в сътрудничество със 17 американски и международни партньори насоки за продукти „Secure by Design“, както и след доклада за „Подход за сигурно проектиране“ на правителството на Обединеното кралство, подкрепен от Правителствената група за сигурност и Националния център за киберсигурност (NCSC), ISC2 очаква регулациите за разработване на сигурен софтуер, заедно с търсенето на пазара, да окажат значително влияние върху процеса на разработване на софтуер през следващите години.

Според неотдавнашен доклад на Gartner , SDLC атаките са засегнали 61% от американските предприятия от април 2022-2023 г. Освен това в проучването на ISC2 Cybersecurity Workforce Study се съобщава, че 26% от анкетираните са посочили недостиг на умения в техните организации в областта на сигурността на приложенията, а 23% очакват уменията в областта на сигурността на приложенията да бъдат най-търсени от специалистите по сигурността, които искат да напреднат в кариерата си чрез нови работни места и повишения.

„Това е възможност за членовете на ISC2 – и за други професионалисти – да повишат уменията си и да демонстрират експертните си познания в областта на разработването на сигурни технологии и управлението на жизнения им цикъл“, заяви главният изпълнителен директор на ISC2 Клар Росо, CC. „Тъй като пазарът, включително регулаторните органи, все повече изискват технологиите да бъдат „сигурни още при проектирането“, а загрижеността за безопасността на екосистемата на изкуствения интелект нараства, CSSLP подкрепя професионалистите в областта на сигурността и разработчиците в изграждането на търсени умения. Освен това нашият адаптивен формат на обучение фокусира времето на професионалистите в областите, в които те имат най-голяма нужда от него.“

Използване на ИИ за оптимизиране на обучението

Самостоятелното обучение CSSLP използва технология, базирана на изкуствен интелект, за да предостави адаптивно, персонализирано, нелинейно обучение, което е съобразено с индивидуалните нужди на обучаемите. Всеки учащ има уникално пътуване през съдържанието и се оценява в хода на обучението. Обемът и видът на съдържанието, с което се занимава обучаемият, зависят от неговото ниво на разбиране, интерес и мотивация. Обучаващият се може да разчита на технологията да ръководи неговото учебно пътуване или може да поеме контрола и да избере върху кои теми или области да се съсредоточи и кога.

За повече информация относно самостоятелното обучение CSSLP посетете https://www.isc2.org/training/csslp-training

За ISC2

ISC2 е водещата световна организация за професионалисти в областта на киберсигурността, водена от нашата визия за безопасен и сигурен кибернетичен свят. Нашите повече от 600 000 членове, кандидати и сътрудници по целия свят са сила за добро, която защитава начина, по който живеем. Нашите всепризнати сертификати – включително главният сертификат в областта на киберсигурността – CISSP® – дават възможност на професионалистите да демонстрират своите знания, умения и способности на всеки етап от кариерата си. ISC2 укрепва влиянието, разнообразието и жизнеността на професията киберсигурност чрез застъпничество, експертиза и овластяване на работната сила, което ускорява киберсигурността и безопасността в един взаимосвързан свят. Нашата благотворителна фондация, Центърът за киберсигурност и образование, помага за създаването на по-голям достъп до киберкариера и за обучението на най-уязвимите. Научете повече и участвайте на ISC2.org.

Източник: DARKReading

Подобни публикации

18 юни 2024

Koсмосът: Последната граница за кибератаки

Неспособността да си представим – и да се подготвим за –...
18 юни 2024

Лондонските болници още не могат да се съвземат...

Няколко лондонски болници, които все още не са се справили с кибера...
17 юни 2024

Арестуваха британец от Scattered Spider

22-годишен британски гражданин, за когото се предполага, че е свърз...
17 юни 2024

Adobe с вътрешни проблеми на фона на опасения, ...

Adobe гаси пожар на два фронта заради политиката си за използване н...
17 юни 2024

Потребностите от електроенергия в центровете за...

Новото партньорство на Google с базираната в Невада компания NV Ene...
17 юни 2024

Microsoft поправи безкликова уязвимост в Outlook

Morphisec предупреждава, че една от уязвимостите, които Microsoft о...
Бъдете социални
Още по темата
14/06/2024

YouTube преминава към инжек...

Съобщава се, че YouTube вече вкарва...
14/06/2024

Как да повишим киберсигурно...

Технологичният пейзаж се променя бързо, което...
13/06/2024

Рискове, свързани с OAuth: ...

Вече сме твърде добре запознати с...
Последно добавени
18/06/2024

Koсмосът: Последната границ...

Неспособността да си представим – и...
18/06/2024

Лондонските болници още не ...

Няколко лондонски болници, които все още...
17/06/2024

Арестуваха британец от Scat...

22-годишен британски гражданин, за когото се...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!