Търсене
Close this search box.

Семинарът „TRUE NORTH подход за успех в дигитализацията и киберсигурността“

Семинарът „True North подход за успех в дигитализацията и киберсигурността“, част от проектa „CYBER4All STAR“ по програма „Дигитална Европа“ на Европейската комисия събра на едно място учени, водещи експерти в областта на цифровизацията, частния и публичен сектор у нас в лицето на Министерството на електронното управление и Института по публична администрация.

Събитието беше организирано от Европейски цифров иновационен хъб Тракия (ЕЦИХ Тракия) в партньорство със Съюза за стопанска инициатива (ССИ) – координатор на проекта, Института по информационни и комуникационни технологии към Българска академия на науките (ИИКТ-БАН), Българска асоциация по киберсигурност (БАК), Община Пловдив и Търговско-промишлена камара – Пловдив, семинарът представи „True North“ стратегията на домакините за постигане на успех в дигитализацията и киберсигурността на национално и международно ниво.

В рамките на семинара бяха обмени на знания и практики в областта на киберсигурността и дигитализацията, в т.ч. по линия на Националния координационен център – България (NCC BG), част от Европейската мрежа от национални координационни центрове по киберсигурност. Бе представен и най-новият доклад на ИПА, разработен с участието на експерти на Хъб Тракия, в който се анализират предизвикателствата пред българската администрация в прилагането на новата европейска политика за киберсигурност. Изследването, което служи като основа за разработването на мерки за успешна интеграция на България в европейската система за киберсигурност, поставя акцент върху важността на обучението в областта на киберсигурността и насърчаването на трансгранично сътрудничество в ЕС за ефективно справяне с киберзаплахи.

Семинарът представи обширна програма, включваща панелни обсъждания и нетуъркинг сесии, които насърчиха активното взаимодействие и споделяне на опит между участниците от публичния, частен и академичен сектор от региона и страната. Сред иноваторите на местно ниво, които се включиха в работната програма на семинара, бяха ръководителите на European Enterprise Network за Пловдив и региона, Офиса за технологичен трансфер на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, местния клон на Федерацията на научно-техническите съюзи, експерти от ИТ общността на гр. Хисаря, Фокус-точка „Пловдив“ по проект на Министерството на труда и социалната политика в подкрепа на социалните предприятия, и други.

Чрез това поредно партньорско събитие, организирано в сърцето на Южен Централен Регион, проектът „CYBER4All STAR“, представляващ стратегическа за страната инвестиция по линия на програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“, се утвърди като важна платформа за развитие и иновации в областта на киберсигурността и дигитализацията, събирайки водещи експерти и организации от различни сектори и институции.

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

18 април 2024

Вариант на LockBit 3.0 генерира персонализиран,...

Изследователите на Kaspersky са открили новия вариант, след като са...
18 април 2024

Групата "Sandworm" е основното звено за киберат...

Но дори и да се е фокусирала върху това, сложната група за заплахи ...
18 април 2024

Apple предупреждава потребителите в 150 държави...

В ново уведомление за заплахи Apple посочва доставчика на Pegasus N...
17 април 2024

Приложението Copilot на Windows Server е добаве...

Microsoft твърди, че новото приложение Copilot, погрешно добавено в...
17 април 2024

Последни тенденции при зловредния софтуер

В днешната дигитална ера киберсигурността се превърна в постоянна г...
17 април 2024

FTC налага глоби на стартъпа за психично здраве...

Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) разпореди на компанията ...
Бъдете социални
Още по темата
15/04/2024

За проблемите с работната с...

  За проблемите с работната сила...
10/04/2024

Министър Валентин Мундров: ...

Гарантирам, че ще организирам най-прозрачното удостоверяване...
04/04/2024

Бизнесите в България стават...

Миглен Евлогиев, председател на УС на...
Последно добавени
18/04/2024

Вариант на LockBit 3.0 гене...

Изследователите на Kaspersky са открили новия...
18/04/2024

Групата "Sandworm" е основн...

Но дори и да се е...
18/04/2024

Apple предупреждава потреби...

В ново уведомление за заплахи Apple...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!