Търсене
Close this search box.

Signal въвежда потребителски имена, които ви позволяват да скриете телефонния си номер

Приложението за криптирани съобщения от край до край Signal най-накрая позволява на потребителите да избират потребителски  имена, за да се свързват с други хора, като същевременно защитават поверителността на телефонния си номер.

Това е част от бета-версия, която следва публична тестова фаза в етапна среда, отделна от стабилната услуга за съобщения Signal, обявена през ноември.

„Сега пускаме тези актуализации за нашите бета потребители и скоро ще ги включим за всички, които използват най-новата версия на приложението Signal“.

„Нашата цел е да се вслушаме във вашите отзиви, да направим корекции и да гарантираме, че поверителността на телефонните номера в Signal е лесна и полезна за всички.“

След като инсталират бета версията на клиента на компютъра или мобилното си устройство, потребителите могат да създадат потребителско име, което да се използва за връзка с тях, в Настройки > Профил (макар че можете да зададете собствено потребителско име, всички потребителски имена ще имат две цифри в края).

Тъй като Apple ограничава общия брой на бета тестерите за iOS, Signal вече е достигнал този лимит за тази фаза на бета тестове, но можете да заобиколите това, като се регистрирате за бета версията на macOS Desktop (свързана с вашия iOS акаунт), ако сте потребител на Signal за iOS.

След като настроите новото си потребителско име, вече няма да е необходимо да разкривате телефонния си номер, а също така ще можете да споделяте уникална връзка или QR код с хората, с които искате да започнете бърз чат.

Signal usernames in chat
Потребителски имена на Signal в чатове (Signal)

Потребителските имена не се показват в профила ви в Signal и могат да се променят толкова често, колкото е необходимо, или дори да се премахнат напълно, ако вече не искате да ги използвате.

Въпреки че контактите със запазен номер все още ще могат да го виждат, номерът ви няма да бъде видим за никой друг, ако не искате да го споделяте.

Можете също така да активирате нова, незадължителна настройка за поверителност, която изисква от тези, които искат да се свържат с вас в Signal, да използват потребителското име вместо телефонния ви номер.

„Вашият телефонен номер вече няма да бъде видим за никого в най-новата версия на Signal, освен ако не е записан в контактите на телефона. Можете да промените това в Настройки“, обяснява Signal в списъка с промени на бета приложението за iOS.

„Вече можете да задавате и споделяте опционално потребителско име, за да позволите на хората да чатят с вас, без да им давате телефонния си номер. Нова настройка за поверителност ви позволява да контролирате кой може да ви намери по телефонния ви номер в Signal.“

Президентът на Signal Мередит Уиттакър за първи път спомена през ноември 2022 г., че Signal работи по въвеждането на поддръжка на потребителско име, което ще позволи използването на услугата за криптирани съобщения, без да се налага разкриване на телефонните номера, свързани с акаунтите.

„Работим по потребителските имена, които ще позволят на хората да общуват помежду си, без да споделят телефонния си номер. Все още ще ви е необходим телефонен номер за регистрация, но можете да изберете да не го споделяте с никого“, добави Уиттакър през август 2023 г.

 

Източник: e-security.bg

Подобни публикации

14 април 2024

MuddyWater приемат нов C2 инструмент "DarkBeatC...

Иранският участник в заплахите, известен като MuddyWater, е причисл...
14 април 2024

Критичен недостатък на Palo Alto Networks PAN-O...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен недостатък, засягащ с...
13 април 2024

Подъл скимер на кредитни карти, маскиран като б...

Изследователи в областта на киберсигурността са открили скимиращо у...
13 април 2024

На федералните агенции на САЩ е наредено да тър...

В четвъртък Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност...
13 април 2024

Latrodectus продължава там, където QBot спря

Брокерите за първоначален достъп използват новия зловреден софтуер ...
12 април 2024

Oracle увеличава усилията си в областта на суве...

Техническият директор и председател на Oracle Лари Елисън очаква пр...
12 април 2024

Глобиха AWS с над 1 млрд. лева

Съдебните заседатели установиха, че AWS е нарушила правата на собст...
Бъдете социални
Още по темата
13/04/2024

Latrodectus продължава там,...

Брокерите за първоначален достъп използват новия...
10/04/2024

Защо е толкова важно да укр...

Доставчиците на управлявани услуги (MSP) са...
09/04/2024

Виетнамската група за кибер...

Новопоявила се група за киберпрестъпления, свързана...
Последно добавени
14/04/2024

MuddyWater приемат нов C2 и...

Иранският участник в заплахите, известен като...
14/04/2024

Критичен недостатък на Palo...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен...
13/04/2024

Подъл скимер на кредитни ка...

Изследователи в областта на киберсигурността са...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!