Търсене
Close this search box.

„Силно начало“: Хок Тан от Broadcom, отхвърля опасенията на клиентите на VMware относно усилията за „опростяване“ на продукта

Главният изпълнителен директор на Broadcom призна за притесненията на клиентите след придобиването на VMware, но посочи, че предстои положителна година.

Главният изпълнителен директор на Broadcom Хок Тан заяви, че компанията е наясно с продължаващото безпокойство на клиентите след придобиването на VMware за 69 млрд. долара, но запазва положителна перспектива за следващата година.

В блога си, посветен на 100-те дни от придобиването, Тан изрази оптимизъм относно напредъка на групата в изграждането на „водещата в света компания за инфраструктурни технологии“, тъй като компанията продължава да преразглежда бизнес модела на VMware.

След придобиването на компанията за изчисления в облак през ноември 2023 г. Broadcom направи редица значителни промени, описани като „опростяване“ на продуктовото портфолио на VMware, преориентирайки бизнеса към абонаментен модел.

Промяната беше предварително характеризирана от Broadcom като привеждане на VMware в съответствие с по-широките индустриални стандарти и представлява част от по-широк преход към абонаментно лицензиране.

Тан твърди, че промените са мотивирани от желанието му да отговори по-ефективно на търсенето на клиентите и да предостави по-добра стойност чрез своите продукти.

„[В]сички тези ходове са с цел по-бързо въвеждане на иновации, по-ефективно посрещане на нуждите на нашите клиенти и улесняване на бизнеса с нас“, пише той. „Също така очакваме тези промени да осигурят по-голяма рентабилност и по-добри пазарни възможности за нашите партньори.“

Въпреки това той призна, че е бил съпричастен към някои не толкова ентусиазирани реакции от страна на клиентите и партньорите поради нивото на промените, предприети за толкова кратък период.

„Признаваме, че това ниво на промяна разбираемо е предизвикало известно безпокойство сред нашите клиенти и партньори“, каза Тан.

Позовавайки се на опита на Broadcom след предишни придобивания, редица клиенти, които са инвестирали много в екосистемата на VMware, изразиха загриженост за това къде се намират, докато компанията претърпява значителна трансформация.

Broadcom не пести време в преработката на продуктите на VMware

Първият ход на Broadcom беше да намали вечните лицензи през декември 2023 г. Тя твърди, че този ход е изцяло за опростяване и е продиктуван от оплакванията на клиентите, че продуктовото портфолио и стратегията за излизане на пазара на VMware са твърде сложни.

Компанията обяви, че ще продължи да поддържа клиенти, работещи по договор за безсрочен лиценз, за периода, определен в договора, но след това ще им помогне да ги заменят с продукти, базирани на абонамент.

По същото време Broadcom разкри, че ще преработи платформите VMware Cloud Foundation и vSphere Foundation, което бе обявено за поредното „опростяване на портфолиото“, насочено към свеждането му до водещите според нея корпоративни решения на VMware.

Най-съществената промяна тук е решението да се намали наполовина абонаментната цена и да се добавят по-високи нива на услугите за поддръжка, което включва по-добра подкрепа за внедряване на решенията, както и управление на жизнения цикъл.

През януари 2024 г. Broadcom също така премахна пакета за управление на многооблачен софтуер като услуга (SaaS) на VMware – Aria, с което той стана една от над 50-те самостоятелни облачни услуги, които бяха свалени от пазара след придобиването.
Продължавайки общата тенденция на Broadcom да се отказва от предлагането на отделни SaaS решения като самостоятелни продукти, редица от тези продукти, включително Aria, вече се предлагат само като част от пакета Cloud Foundation.

Broadcom потвърди, че планира да продаде подразделението на VMware за компютри за крайни потребители (EUC) на глобалната инвестиционна компания Kohl Kravis Roberts & Co (KKR) като част от сделка на стойност 4 млрд. долара.

Broadcom увеличи партньорствата си с индустрията

След придобиването се наблюдава положително развитие за клиентите, включително по-тясна интеграция с алтернативни индустриални предложения.

Например през февруари Broadcom потвърди намерението си да продължи да „разклаща“ лицензионната структура на VMware, като подкрепя преносимостта на лицензите на VMware Cloud Foundation към VMware engine на Google Cloud.

Тази разширена поддръжка означава, че клиентите, закупили софтуера VMware Cloud Foundation чрез Broadcom, могат да използват своите абонаменти за енджина на Google Cloud VMware, а също и в своите локални центрове за данни.

 

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

16 април 2024

CISA издаде извънредна директива

На 11 април Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност...
15 април 2024

CP3O е арестуван

Министерството на правосъдието на САЩ обяви ареста и повдигането на...
15 април 2024

Daixin Team ransomware е атакувала успешно Omni...

Бандата Daixin Team ransomware е извършила неотдавнашна кибератака ...
15 април 2024

За проблемите с работната сила в сферата киберс...

  За проблемите с работната сила в сферата киберсигурността в ...
15 април 2024

КНДР се възползва от 2 подтехники: Призрачно от...

Този месец MITRE ще добави две подтехники към своята база данни ATT...
15 април 2024

Хакер твърди, че е пробил Giant Tiger и пусна 2...

Канадската верига за търговия на дребно Giant Tiger разкрива наруше...
14 април 2024

MuddyWater приемат нов C2 инструмент "DarkBeatC...

Иранският участник в заплахите, известен като MuddyWater, е причисл...
14 април 2024

Критичен недостатък на Palo Alto Networks PAN-O...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен недостатък, засягащ с...
Бъдете социални
Още по темата
12/04/2024

Глобиха AWS с над 1 млрд. лева

Съдебните заседатели установиха, че AWS е...
22/03/2024

Клиентите на AWS ще могат д...

AWS вече ще предлага базирани на...
18/03/2024

Oracle се отказва от шумоте...

Oracle е наясно, че трябва да...
Последно добавени
16/04/2024

CISA издаде извънредна дире...

На 11 април Агенцията за киберсигурност...
15/04/2024

CP3O е арестуван

Министерството на правосъдието на САЩ обяви...
15/04/2024

Daixin Team ransomware е ат...

Бандата Daixin Team ransomware е извършила...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!