Търсене
Close this search box.

Следят ли ви с AirTag на Apple

AirTag на Apple се оказа отлична опция за проследяване на артикули, които могат да бъдат откраднати или изгубени. Цял списък от хора с изгубени части от багаж успяха да се съберат с вещите си благодарение на продуктите за проследяване на Apple. AirTags помагат да се намерят ключове и всичко друго, което хората биха искали, като например домашни любимци. Въпреки това, последните събития показаха, че Apple AirTags може да се използва и за злонамерени цели.

Жени съобщават, че са били преследвани от непознати и са открили Apple AirTags, прикрепени към вещите им. Луксозните автомобили са атакувани с AirTags, така че престъпниците да видят домашното местоположение на автомобила и да планират обир. Въздушните маркери са някои от високотехнологичните продукти, които вероятно ще бъдат обвинявани за увеличения брой последващи домашни кражби, особено забележим проблем в Лос Анджелис.

Преди десетилетие толкова мощна технология беше трудно достъпна или достъпна само за правоприлагащите органи. Престъпниците обаче преминават към високите технологии и пренасочват предназначението на продукта.

Apple казват, че правят всичко възможно, за да предотвратят злонамереното използване на техните продукти и категорично осъждат използването на AirTags за престъпни дейности. Apple също активно си сътрудничи с властите. Но за съжаление престъпниците не са склонни да се справят добре със закона и реда. Нежеланото проследяване и преследване като цяло са обществен проблем от векове, но AirTags на Apple правят нещата доста лесни за престъпниците.

Да предположим, че нежелан AirTag по някакъв начин се прикрепи към потребител на Apple. В този случай потребителят на Apple в крайна сметка ще получи известие, че има AirTag, който е бил с лицето или принадлежността от доста време. Често отнема 2-3 часа на AirTag да изпрати известието. Проблемът, с който се сблъскват много хора, е, че не всеки има iPhone. Жертвите може да не разберат, че някой ги следи, ако имат най-новия Samsung или друг телефон с Android. Apple разработи приложение Tracker Detect, което работи на устройства с Android, но далеч не е перфектно.

Откакто AirTags бяха представени миналата година, времето показа, че продуктът е не само средство за намиране на ключове, но и инструмент, който престъпниците могат да използват. Google разработва приложение против проследяване от доста време, но стартирането на приложението тепърва предстои. AirTags обикновено започват да бипкат, ако са отделени от сдвоените устройства за повече от 24 часа. Въпреки че 24 часа са доста, това все още е мярка, която може или не може да работи. Ако преследвачът е човек, когото жертвата вижда често, като например колега или приятел, и целевият човек няма iPhone, потенциалната жертва може да бъде проследена без съгласие в продължение на месеци, дори години.

Ако откриете AirTag, прикачен към вас или някое от вашите вещи, и не вие ​​сте го поставили там, можете да свалите батерията на устройството, да направите снимка на серийния код и след това да съобщите за инцидента на полицията, която може да си сътрудничи с Apple и да открие самоличността на лицето, което може да е собственик на AirTag. Освен това не унищожавайте AirTag, тъй като той може да се използва като доказателство на по-късен етап, а премахването на батерията го деактивира завинаги.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

21 май 2024

Arm ще пусне чипове с ИИ през 2025 година

Съобщава се, че базираната в Обединеното кралство компания Arm, еди...
20 май 2024

Атака над ARRL постави радиолюбителите по света...

Американската радиорелейна лига (ARRL) предупреждава, че е претърпя...

Защита на вашите коммити от известни CVEs с Git...

Всички разработчици искат да създават сигурен и надежден софтуер. Т...
20 май 2024

Чрез GitHub и FileZilla се доставя коктейл от ...

Наблюдавана е „многостранна кампания“, при която се зло...
20 май 2024

7 бъга излезли на Pwn2Own все още чакат поправка

Редица сериозни грешки в Windows все още не са навлезли в криминалн...
20 май 2024

Китайци са арестувани за пране на 73 милиона до...

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения на двама а...
Бъдете социални
Още по темата
26/04/2024

Мрежови заплахи: Демонстрац...

Проследете тази симулация на реална мрежова...
20/04/2024

Критична уязвимост на Formi...

Плъгинът Forminator за WordPress, използван в...
18/04/2024

Apple предупреждава потреби...

В ново уведомление за заплахи Apple...
Последно добавени
21/05/2024

Arm ще пусне чипове с ИИ пр...

Съобщава се, че базираната в Обединеното...
20/05/2024

Атака над ARRL постави ради...

Американската радиорелейна лига (ARRL) предупреждава, че...
20/05/2024

Защита на вашите коммити от...

Всички разработчици искат да създават сигурен...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!