Търсене
Close this search box.

Справяне с недостига на таланти с единен подход към сигурността

 

Нуждата от квалифициран персонал за киберсигурност оказва влияние върху способността на компаниите да запазят сигурността си. Въпреки че глобалната работна сила в областта на киберсигурността ще нарасне до 4,7 милиона през 2022 г., достигайки рекордни нива, според данните от проучването на (ISC)2 за работната сила през 2022 г., все още има нужда от над 3,4 милиона специалисти по сигурността, което е увеличение с 26% спрямо 2021 г.

Предприятията осъзнават, че трябва да намерят нови решения, за да се справят с този недостиг на умения, и се обръщат към технологиите за постигане на ефективна защита и оптимизиране на ресурсите за сигурност.

Как да намалим недостига на таланти в областта на киберсигурността

Недостигът на таланти в областта на киберсигурността увеличи натиска и изискванията към съществуващата работна сила. От една страна, администраторите по сигурността трябва да защитават своите организации от все по-напреднали заплахи с ограничено време и ресурси. От друга страна, те трябва да са в крак с новите технологии и регулации. Ако вашата организация се бори с натоварването в областта на сигурността и допълнителните предизвикателства, свързани с недостига на квалифицирани кадри, ето няколко мерки, които могат да помогнат:

– Обучение:
Близо 95% от ИТ директорите съобщават, че програмите за сертифициране са помогнали на техните организации да намалят недостига на умения. Предоставянето на възможности за обучение и сертифициране на персонала по сигурността е от полза както за организациите, така и за отделните лица. Например програмите за сертифициране на доставчици на киберсигурност позволяват на членовете на екипа да допълнят академичната си квалификация и да актуализират знанията си със съответните умения в областта на киберсигурността, така че да могат да внедряват и използват новите продукти и технологии, които могат да защитят вашата организация.

– Автоматизация:
В допълнение към обучението, компаниите трябва да използват технологиите, за да намалят натоварването на служителите си. Решенията, базирани на изкуствен интелект и автоматизация, са чудесни възможности в това отношение. Повече от половината (57%) от организациите вече автоматизират аспекти на своята сигурност, а друга една четвърт (26%) възнамеряват да го направят в близко бъдеще. Данните от неотдавнашен доклад разкриват, че липсата на приоритизация и автоматизация е загубила хиляди часове от гледна точка на времето и производителността на организациите, като е генерирала огромни изоставания, за чието управление те просто нямат време или ресурси. Автоматизацията е от ключово значение за оптимизиране на ефективността на екипите по киберсигурност. Колкото по-голям е броят на повтарящите се задачи, които можете да автоматизирате, толкова повече време ще имат вашите анализатори, за да съсредоточат усилията си върху ключови сложни задачи.

– Интегрирана сигурност:
Несвързаната сигурност очевидно вече не е опция в сложния пейзаж на заплахите през 2023 г. Предприятията трябва да възприемат единен и опростен подход към сигурността. Невъзможността да се интегрират инструментите за киберсигурност в хетерогенен подход за сигурност води до оперативна неефективност и загуба на време и ресурси. Това увеличава работното натоварване на екипа ви и води до появата на пукнатини и пропуски във видимостта, които отслабват цялостната позиция на компанията ви по отношение на сигурността.

Интегрираната стратегия се справя с този проблем, като се концентрира върху снабдяването на ограничения брой специалисти, с които разполагат организациите, с най-добрите възможни набори от инструменти за оптимизиране на техните знания и работа.

Проучване на Gartner разкри, че 65% от организациите очакват да подобрят цялостната си рискова позиция и да намалят сложността чрез консолидиране на доставчиците. Най-добрият начин за справяне с много от предизвикателствата, които предизвиква недостигът на таланти в областта на киберсигурността, е да се възприеме по-опростен и всеобхватен подход. Прилагането на унифициран подход с единна платформа за сигурност позволява на предприятията да засилят защитата си срещу съвременни заплахи чрез автоматизиране на задачите и рационализиране на процесите. Освен че дава възможност на специалистите да работят ефикасно и ефективно и да постигнат стабилна сигурност, тази стратегия има за цел и да подобри преживяването на служителите, което засилва задържането на талантите и смекчава проблемите, свързани с недостига на кадри.

Източник: watchguard.com

Подобни публикации

30 май 2024

Измамата "Безплатно пиано"

Мащабна фишинг кампания използва необичайна примамка, за да спечели...
30 май 2024

OmniVision призна за атака с рансъмуер

Гигантът в областта на производството на полупроводници OmniVision ...
29 май 2024

Пуснат е експлойт за FortiSIEM с максимална тежест

Изследователи в областта на сигурността публикуваха доказателство з...
29 май 2024

Операторът на NYSE Intercontinental Exchange по...

Миналата сряда Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ ...
29 май 2024

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X е уязвим

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X е уязвим към пропуски в сигур...
29 май 2024

Christie's потвърждава пробив от RansomHub

Christie’s потвърди, че е претърпяла инцидент със сигурността...
28 май 2024

Потребителите на блокери на реклами имат пробле...

Много потребители съобщават, че видеоклиповете в YouTube автоматичн...
28 май 2024

VMware е била използвана в неотдавнашната хакер...

MITRE сподели информация за това как свързаните с Китай хакери са и...

Как работи Интерпол в областта на киберпрестъпн...

Необходима е сложна координация между правоприлагащите органи, съде...
Бъдете социални
Още по темата
28/05/2024

VMware е била използвана в ...

MITRE сподели информация за това как...
28/05/2024

Как работи Интерпол в облас...

Необходима е сложна координация между правоприлагащите...
27/05/2024

Испания става все по-привле...

AWS е най-новият хиперскалер, който обяви...
Последно добавени
30/05/2024

Измамата "Безплатно пиано"

Мащабна фишинг кампания използва необичайна примамка,...
30/05/2024

OmniVision призна за атака ...

Гигантът в областта на производството на...
29/05/2024

Пуснат е експлойт за FortiS...

Изследователи в областта на сигурността публикуваха...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!