Търсене
Close this search box.

Sweet Security набира 33 млн. долара 6 месеца след излизането си на светло

Фирмата за сигурност в облака Sweet Security обяви кръг на финансиране от серия А в размер на 33 млн. долара само шест месеца след като излезе от скрито състояние с първоначално финансиране от 12 млн. долара.

Финансирането на базираната в Тел Авив фирма за сигурност в облака бе ръководено от Evolution Equity Partners, към които се присъединиха Munich Re Ventures и Glilot Capital Partners.

„Началното финансиране беше, за да ни позволи да отворим офис в САЩ и да разширим дейността си на американския пазар. Смятахме, че моментът е подходящ“, казва Еял Фишер, съосновател и главен оперативен директор, пред SecurityWeek; „но установихме, че пазарът е повече от готов“.

Новите пари ще бъдат използвани за по-нататъшно развитие на технологията на Sweet, но със силен акцент върху разширяването на операциите за излизане на пазара. Както фирмата, така и нейните спонсори смятат, че при облачните операции липсва, но е необходима сигурността, предлагана от Sweet. „Ето защо – каза Фишър – ще използваме кръга, за да работим още по-бързо, отколкото си представяхме, когато започнахме това пътуване.“

Той посочва неотдавнашните недостатъци Leaky Vessels, открити в инструмента RunC на Docker – четири уязвимости с оценки CVSS от 8,6 до 10,0. RunC е библиотека с отворен код и е типичен пример за една от основните заплахи в рамките на разработването на софтуер: използването на OSS библиотеки без адекватни познания за това къде могат да бъдат включени уязвимости, нито дори дали частите на библиотеката, които се използват, съдържат или не тези уязвимости. Ако не се използват, те не са заплаха – ако се използват, те често са невидима и неизвестна заплаха.

Възможностите за откриване на уязвимости на Sweet могат да разкрият съществуването на тези заплахи, преди те да бъдат открити и използвани от нападателите. Ключът към тази способност е патентованата технология на фирмата, базирана на eBPF. eBPF сама по себе си не е нова. Тя е част от Linux. „Тя ви позволява да видите какво се случва на ниво ядро на средата – дава ви достъп до области, до които обикновено нямате достъп“, обяснява Фишър.

„Проблемът – продължи той – е, че изграждането на eBPF сензор, който няма да нарушава средата и същевременно ще консумира малко ресурси, е трудно. То е извън възможностите на повечето софтуерни инженери. Но Суифт знае къде да намери таланти от такова ниво“.

Двама от основателите на Sweet, пенсионираният бригаден генерал Дрор Кащи (главен изпълнителен директор) и пенсионираният полковник Фишер (главен оперативен директор), са били в ЦАХАЛ. Третият, Орел Бен Ишай (вицепрезидент по научноизследователската и развойна дейност), е бил ръководител на група за научноизследователска и развойна дейност в израелското военно разузнаване. Познанията на ЦАХАЛ и изобретателното използване на технологиите са добре известни – и двете са съчетани при разработването на сензора eBPF на Sweet. Продължавайки военната тематика, Sweet описва своята технология като даваща му „ботуши в облака“.

„Тя осигурява дълбока и приложима информация за това кой, къде и какво се случва. От откриването и реагирането до управлението на уязвимостите, подобряването на позициите и управлението на нечовешката идентичност (NHI), иновативната технология на Sweet идентифицира рисковете, които имат значение, вместо да създава натрупване на шумни сигнали от пасивни сканирания на API“, твърди фирмата. „Тя дава възможност на екипите по сигурността да пресекат шума и да се справят с критичните облачни рискове в момента на тяхното възникване.“

Пакетът на Sweet добавя необходимата способност да се гледа надясно по време на работа към често цитираната необходимост да се измества наляво по време на разработката.

Компанията Sweet Security е основана през януари 2023 г. в Тел Авив, Израел. През август 2023 г. излиза от стелт режим с начално финансиране от 12 млн. долара от Glilot Capital Partners и ангели инвеститори, сред които Герхард Ешенбах и Травис Макпик.

Източник: SecurityWeek

Източник: e-security.bg

Подобни публикации

18 април 2024

Вариант на LockBit 3.0 генерира персонализиран,...

Изследователите на Kaspersky са открили новия вариант, след като са...
18 април 2024

Групата "Sandworm" е основното звено за киберат...

Но дори и да се е фокусирала върху това, сложната група за заплахи ...
18 април 2024

Apple предупреждава потребителите в 150 държави...

В ново уведомление за заплахи Apple посочва доставчика на Pegasus N...
17 април 2024

Приложението Copilot на Windows Server е добаве...

Microsoft твърди, че новото приложение Copilot, погрешно добавено в...
17 април 2024

Последни тенденции при зловредния софтуер

В днешната дигитална ера киберсигурността се превърна в постоянна г...
17 април 2024

FTC налага глоби на стартъпа за психично здраве...

Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) разпореди на компанията ...
Бъдете социални
Още по темата
18/04/2024

Вариант на LockBit 3.0 гене...

Изследователите на Kaspersky са открили новия...
18/04/2024

Групата "Sandworm" е основн...

Но дори и да се е...
18/04/2024

Apple предупреждава потреби...

В ново уведомление за заплахи Apple...
Последно добавени
18/04/2024

Вариант на LockBit 3.0 гене...

Изследователите на Kaspersky са открили новия...
18/04/2024

Групата "Sandworm" е основн...

Но дори и да се е...
18/04/2024

Apple предупреждава потреби...

В ново уведомление за заплахи Apple...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!