Търсене
Close this search box.

Thoma Bravo взема „практично“ решение за сливане на ForgeRock и Ping Identity

С ход, който изненада много наблюдатели в бранша, Thoma Bravo разкри плановете си да комбинира двама доставчици на услуги за управление на идентичността и достъпа (IAM) – ForgeRock и Ping Identity – за да създаде компания, която е по-добре позиционирана да се конкурира с по-големи компании като Microsoft и Okta.

Въпреки че през последните години Thoma Bravo придоби широк портфейл от компании за киберсигурност, включително Barracuda, Entrust, McAfee, Proofpoint, SonicWall и Sophos, инвестиционната компания не е известна с това, че комбинира компаниите, които купува. В този случай комбинирането на ForgeRock и Ping Identity е практично, тъй като двете компании предлагат сходни продукти, казват анализатори.

„Би било логично да има някаква рационализация, като се има предвид, че портфолиото на двата производителя силно се припокрива“, казва Мерит Максим, анализатор от Forrester.

„Има огромно припокриване между ForgeRock и Ping“, казва Гари Роу, главен изпълнителен директор на TechVision Research, консултантска фирма, специализирана в корпоративните архитектури за IAM и управление на идентичността, в доклад, публикуван по-рано тази година.

 

Съобщението разрешава загадка, която от близо година тревожи клиентите на ForgeRock и Ping Identity относно бъдещето на тези две продуктови линии. Thoma Bravo се съгласи да придобие ForgeRock за 2,3 млрд. долара през октомври 2022 г., само няколко месеца след като завърши придобиването на Ping Identity за 2,8 млрд. долара. Също през 2022 г. Thoma Bravo придоби доставчика на услуги за администриране на идентичността и управлението (IGA) SailPoint за 6,9 млрд. долара. Фактът, че сделката с ForgeRock предизвика разследване на Министерството на правосъдието на САЩ, държи клиентите на двата доставчика на IAM в неведение, тъй като през това време на Thoma Bravo не беше разрешено да обсъжда плановете си за ForgeRock.

Важни решения, които трябва да бъдат взети

Основателят и главен изпълнителен директор на Ping Identity Андре Дюран ще ръководи новосъздадената компания. Главният изпълнителен директор на ForgeRock Фран Рош потвърди в LinkedIn, че ще напусне.

„Възнамерявам да подкрепям Андре и екипа по всякакъв начин по време на краткия преходен период“, каза Рош.

Двете компании може да имат припокриващи се продуктови предложения, но имат и различни силни страни.

„Решенията за IAM на ForgeRock са силно мащабируеми и се справят добре с интегрирането на IoT устройства“, казва Роу от TechVision. „Ping е предпочитан IAM шлюз със своите възможности за обединяване на идентичности. Андре и екипът му са свършили добра работа по изграждането на децентрализирана програма за идентификация.“

Енрике Тейшейра, старши изследователски директор и анализатор, който покрива IAM и откриването на измами в Gartner, отбелязва, че двете компании са сред само няколкото доставчици на системи за управление на достъпа, които предлагат инструменти за оркестрация по време на пътуване. Тейшейра подчертава, че съответно PingOne DaVinci и ForgeRock Trees са инструменти за визуализация на работния процес за сложни сценарии за идентификация и удостоверяване.

„Това е много полезна функция, особено в CIAM [управление на идентичността и достъпа на клиентите], защото те могат да решават много сложни случаи на използване на IAM на клиентите само чрез обработка на тези видове интеграции и проекти, вместо да се налага да се пише код“, казва Тейшейра. „Те ще трябва да решат какво се случва с всеки продукт. Успехът на това сливане ще зависи от много подобни решения.“

Продължителен период на несигурност

Но Максим от Forrester казва, че не трябва да се очаква окончателен отговор веднага.

„Предполагам, че през следващите месеци ще получим по-ясно описание от страна на юридическите лица относно бъдещите планове“, казва той. „През последната година много клиенти бяха в неизвестност и чакаха да видят какво ще се случи.“

Тейшейра от Gartner се съгласява, че вероятно ще мине известно време, преди да стане ясно кои продукти на Ping ще бъдат запазени и кои ще бъдат изчерпани. Междувременно Тейшейра предупреждава, че може да има продължителен период на несигурност, като отбелязва неочакваните предизвикателства, които Okta преживя, след като през 2021 г. придоби доставчика на CIAM Auth0 за 6,5 млрд. долара.

„На Okta ѝ бяха необходими 18 месеца, за да си подреди къщата“, казва Тейшейра. „Мисля, че те наистина подцениха усилията, свързани с този вид сливане“.

Освен това Тейшейра подчертава минималното припокриване между продуктовите линии на Okta и Auth0.

„Така че представете си как ForgeRock и Ping, които наистина се конкурират помежду си, ще преминат през това“, предупреждава Тейшейра. „Колко време ще им даде Thoma Bravo? Колко време ще им трябва, за да направят така, че сделката да работи занапред, не само по продуктивен, но и по печеливш начин? Това е предизвикателството.“

Източник: DARKReading

Подобни публикации

18 април 2024

Вариант на LockBit 3.0 генерира персонализиран,...

Изследователите на Kaspersky са открили новия вариант, след като са...
18 април 2024

Групата "Sandworm" е основното звено за киберат...

Но дори и да се е фокусирала върху това, сложната група за заплахи ...
18 април 2024

Apple предупреждава потребителите в 150 държави...

В ново уведомление за заплахи Apple посочва доставчика на Pegasus N...
17 април 2024

Приложението Copilot на Windows Server е добаве...

Microsoft твърди, че новото приложение Copilot, погрешно добавено в...
17 април 2024

Последни тенденции при зловредния софтуер

В днешната дигитална ера киберсигурността се превърна в постоянна г...
17 април 2024

FTC налага глоби на стартъпа за психично здраве...

Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) разпореди на компанията ...
Бъдете социални
Още по темата
18/04/2024

Групата "Sandworm" е основн...

Но дори и да се е...
17/04/2024

Последни тенденции при злов...

В днешната дигитална ера киберсигурността се...
12/04/2024

Oracle увеличава усилията с...

Техническият директор и председател на Oracle...
Последно добавени
18/04/2024

Вариант на LockBit 3.0 гене...

Изследователите на Kaspersky са открили новия...
18/04/2024

Групата "Sandworm" е основн...

Но дори и да се е...
18/04/2024

Apple предупреждава потреби...

В ново уведомление за заплахи Apple...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!