Търсене
Close this search box.

WatchGuard придоби CyGlass Technology Services

WatchGuard® Technologies, глобален лидер в областта на унифицираната киберсигурност, обяви днес придобиването на CyGlass Technology Services, водещ доставчик на решения за откриване и реагиране на заплахи в облака и мрежата, които помагат на организациите да виждат рисковете, да спират заплахите и да доказват съответствие. Платформата на CyGlass, която е 100% базирана на облака, използва усъвършенствани възможности за изкуствен интелект (AI) и машинно обучение (ML), за да предостави киберзащита от корпоративен клас в хибридни мрежи, на средни и малки организации на достъпна цена и без хардуер. Технологията на CyGlass ще допълни архитектурата на WatchGuard Unified Security Platform®, предоставяйки базирано на AI откриване на мрежови аномалии с бъдеща услуга Network Detection and Response (NDR), и ще ускори възможностите за Open eXtended detection and response (XDR) в рамките на WatchGuard ThreatSync.

„Успехът на CyGlass през последната година показва, че средните по големина компании и MSP търсят иновативни решения за откриване и реагиране, които не зависят от скъп хардуер. Решенията на WatchGuard, изградени върху технологията CyGlass, ще създадат конкурентно предимство за нашите партньори, което ще доведе до увеличаване на приходите и възможностите за марж“, каза Андрю Янг, главен продуктов директор в WatchGuard. „Когато са интегрирани в архитектурата на платформата за унифицирана сигурност на WatchGuard, партньорите и клиентите ще се възползват от най-новите постижения в областта на сигурността, за да държат мрежовите атаки на разстояние, подобрени XDR прозрения и действия с телеметрия от устройства на трети страни, включително комутатори, и по-лесно спазване на нормативните изисквания и киберзастраховането с мощни вградени отчети.“

CyGlass отразява ключов принцип на мисията на WatchGuard, който е да направи сигурността на корпоративно ниво по-достъпна за всички клиенти. Други NDR продукти обикновено разчитат на скъп хардуер и опитни анализатори по сигурността, които да управляват решенията, което означава, че само по-големите корпоративни предприятия биха могли разумно да ги внедрят. Продуктът и подходът на CyGlass са различни – като изцяло облачно базирано решение, той позволява на средните предприятия и MSP да предоставят възможности за NDR на много разумна цена на притежание.

„Основахме CyGlass с цел да помогнем на организациите да защитят по-добре хибридните си мрежи с нови нива на интелигентност, които предпазват от най-сложните атаки“, казва Ед Яковяк, основател и главен изпълнителен директор на CyGlass. „Присъединяването към WatchGuard и интегрирането на нашите възможности във впечатляващата архитектура на Unified Security Platform издига нашата мисия на следващо ниво и я прави достъпна за утвърдена глобална мрежа от партньори и клиенти.“

Непосредственият фокус на обединената компания е върху подкрепата на настоящите клиенти и партньори на CyGlass със съществуващите решения на CyGlass и интегрирането на технологията на CyGlass в платформата на WatchGuard.

Източник: antivirus.bg

Подобни публикации

18 април 2024

Вариант на LockBit 3.0 генерира персонализиран,...

Изследователите на Kaspersky са открили новия вариант, след като са...
18 април 2024

Групата "Sandworm" е основното звено за киберат...

Но дори и да се е фокусирала върху това, сложната група за заплахи ...
18 април 2024

Apple предупреждава потребителите в 150 държави...

В ново уведомление за заплахи Apple посочва доставчика на Pegasus N...
17 април 2024

Приложението Copilot на Windows Server е добаве...

Microsoft твърди, че новото приложение Copilot, погрешно добавено в...
17 април 2024

Последни тенденции при зловредния софтуер

В днешната дигитална ера киберсигурността се превърна в постоянна г...
17 април 2024

FTC налага глоби на стартъпа за психично здраве...

Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) разпореди на компанията ...
17 април 2024

BMC на Intel и Lenovo съдържат непоправен недос...

Нови открития на Binarly показват, че пропуск в сигурността, засяга...
Бъдете социални
Още по темата
08/04/2024

NIS2: От риск към възможност

На 02.04.2024 г. в столичния ИНТЕР...
28/03/2024

Защо измамите с некролози с...

Измамниците вече използват изкуствен интелект, за...
26/03/2024

Глобиха Скот Роудс с 9.9 мл...

Федерален съд на САЩ наложи глоба...
Последно добавени
18/04/2024

Вариант на LockBit 3.0 гене...

Изследователите на Kaspersky са открили новия...
18/04/2024

Групата "Sandworm" е основн...

Но дори и да се е...
18/04/2024

Apple предупреждава потреби...

В ново уведомление за заплахи Apple...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!