WatchGuard пуска нова линия firewall продукти

Задвижвани от архитектурата Unified Security Platform® на WatchGuard, новите Fireboxs осигуряват подобрена производителност и допълнителни възможности за сигурност, които MSP и ИТ администраторите могат лесно да управляват в WatchGuard Cloud.

WatchGuard® Technologies, световен лидер в областта на унифицираната киберсигурност, обяви днес пускането на новите си настолни защитни стени Firebox T25/T25-W, T45/T45-POE/T45-W-POE и T85-POE. Задвижвани от архитектурата Unified Security Platform® на WatchGuard за осигуряване на цялостна сигурност и опростено управление чрез WatchGuard Cloud, тези нови защитни стени са проектирани да осигурят производителността, от която се нуждаят отдалечените и разпределени бизнес среди за по-добра защита срещу най-новите заплахи за мрежовата сигурност.

С повече памет и по-високи скорости на обработка за подобрена пропускателна способност, тази нова линия продукти Firebox позволява на партньорите на WatchGuard, MSP и ИТ администраторите да защитят клоновете, офис оборудването, отдалечените устройства, софтуера за продажба на дребно (POS) и отдалечените потребители от сложни и нововъзникващи заплахи, като същевременно минимизират изискванията за конфигурация и управление на мрежата.

„ИТ средите от всякакъв тип и размер са изправени пред напреднали и сложни заплахи от нападатели, но малките и средните предприятия и клоновете обикновено не разполагат със специализиран технически персонал, който да конфигурира, инсталира и управлява устройства за мрежова сигурност“, казва Райън Путре, продуктов мениджър в WatchGuard Technologies. „Това ново поколение Firebox се възползва напълно от архитектурата на нашата Unified Security Platform, като дава възможност на MSP да предоставят надеждни решения и опростено управление, от които се нуждаят, за да отговорят на нуждите на широк кръг клиенти и сценарии за внедряване.“

С услуги за сигурност от корпоративен клас като APT Blocker (откриване на зловреден софтуер в пясъчник) и ThreatSync за споделено знание между крайната точка и мрежата, новите Fireboxes са идеални за малки фирми, които нямат назначен екип по сигурността. Освен осигуряването на усъвършенствана защита от зловреден софтуер за разпределени среди, новите устройства включват SD-WAN за оптимизиране на мрежовата производителност чрез динамично разпределяне на мрежовия трафик между множество връзки въз основа на определени политики. Тези нови Firebox се възползват от последните актуализации на WatchGuard Cloud, за да показват графична актуализация в реално време на състоянието на SD-WAN връзките и всички откази, а също така поддържат най-новите възможности на Fireware за разпределяне на натоварването между множество връзки. Тези възможности са включени във всички пакети от услуги на WatchGuard.

„Настолните устройства Firebox на WatchGuard ни дават всички функции и защита на сигурността на по-големите си събратя, монтирани в шкафове, и ни правят по-ефективни с нулевото докосване за разполагане и конфигуриране на устройствата, обновяване на фърмуера и прилагане на политики след активиране на устройство от отдалечен потребител. Можем бързо да разгърнем и конфигурираме SD-WAN чрез WatchGuard Cloud от отдалечени места“, каза Трой Мидууд, главен технологичен директор в Aabyss. „Тези устройства са още един пример за фокуса на WatchGuard върху създаването на страхотни продукти, които дават възможност на нашия MSP бизнес.“

Основните характеристики на всеки от новите продукти Firebox включват:

  • WatchGuard Firebox T25/T25-W: Осигурява самостоятелна или централно управлявана защита за малки офиси, домашни офиси и търговски обекти с пълна мрежова сигурност на корпоративно ниво. Внедряването с нулево докосване чрез WatchGuard Cloud позволява бърза настройка на отдалечени места, за да се осигурят сигурни връзки. Осигурява до 403 Mbps UTM пропускателна способност (с работещи Gateway AntiVirus, IPS и Application Control) и пет 1 Gigabit Ethernet порта.
  • WatchGuard Firebox T45/T45-POE/T45-W-POE: Осигурява самостоятелна или централно управлявана защита на корпоративно ниво за малки и средни предприятия. Подобрява видимостта на мрежовата активност/събитията за сигурност. Осигурява гъвкави инструменти за управление, които позволяват бърза настройка на отдалечени места за сигурни бизнес връзки. Осигурява до 557 Mbps UTM пропускателна способност и включва пет 1-гигабитови Ethernet порта. Моделите -POE включват един порт POE+ за осигуряване на захранване на други устройства, като например Wi-Fi точки за достъп.
  • WatchGuard Firebox T85-POE: Осигурява високопроизводителна защита на корпоративно ниво, която се развива заедно с изискванията на мрежата. Разполага със  SD-WAN, пълна UTM защита със скорост над 940 Mbps и разширителни модули за интегрирана оптична или 4G свързаност. Също така предоставя на потребителите два Power-over-Ethernet (PoE+) порта, позволяващи захранване на периферни устройства.
Източник: watchguard.com

Подобни публикации

26 септември 2023

WatchGuard получи най-високото признание

WatchGuard е обявена за лидер в последния доклад на G2 Grid и е отл...
26 септември 2023

WatchGuard с награда за отлични постижения в об...

Имаме удоволствието да споделим, че WatchGuard е обявена за победит...
26 септември 2023

Рансъмуерът Akira мутира и се насочва към систе...

Откакто се появи като заплаха през март, рансъмуерът Arika продължи...
26 септември 2023

Разликите между локалната и облачната киберсигу...

Разликата между управлението на киберсигурността в локални и облачн...
26 септември 2023

Нов вариант на BBTok е насочен към над 40 банк...

Активна кампания за зловреден софтуер, насочена към Латинска Америк...
25 септември 2023

Правилата за API на TikTok затрудняват анализа ...

Според учени новите условия за достъп на изследователите до API на ...
25 септември 2023

Акаунтът на Буретин в X беше хакнат

Хакери компрометират акаунта на Виталик Буретин в X, като открадват...
25 септември 2023

Хакери от Gelsemium са забелязани при атака сре...

При атаките, насочени към правителство в Югоизточна Азия, които про...
Бъдете социални
Още по темата
05/09/2023

Рутерите на ASUS са уязвими...

Три уязвимости за отдалечено изпълнение на...
29/08/2023

Как да се възползвате макси...

В традиционните мрежи маршрутизацията и управлението...
27/08/2023

Wi-Fi 6 или 5G?

В съвременната среда са необходими бързи...
Последно добавени
26/09/2023

WatchGuard получи най-висок...

WatchGuard е обявена за лидер в...
26/09/2023

WatchGuard с награда за отл...

Имаме удоволствието да споделим, че WatchGuard...
26/09/2023

Рансъмуерът Akira мутира и ...

Откакто се появи като заплаха през...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!