Търсене
Close this search box.

WatchGuard пуска нова линия firewall продукти

Задвижвани от архитектурата Unified Security Platform® на WatchGuard, новите Fireboxs осигуряват подобрена производителност и допълнителни възможности за сигурност, които MSP и ИТ администраторите могат лесно да управляват в WatchGuard Cloud.

WatchGuard® Technologies, световен лидер в областта на унифицираната киберсигурност, обяви днес пускането на новите си настолни защитни стени Firebox T25/T25-W, T45/T45-POE/T45-W-POE и T85-POE. Задвижвани от архитектурата Unified Security Platform® на WatchGuard за осигуряване на цялостна сигурност и опростено управление чрез WatchGuard Cloud, тези нови защитни стени са проектирани да осигурят производителността, от която се нуждаят отдалечените и разпределени бизнес среди за по-добра защита срещу най-новите заплахи за мрежовата сигурност.

С повече памет и по-високи скорости на обработка за подобрена пропускателна способност, тази нова линия продукти Firebox позволява на партньорите на WatchGuard, MSP и ИТ администраторите да защитят клоновете, офис оборудването, отдалечените устройства, софтуера за продажба на дребно (POS) и отдалечените потребители от сложни и нововъзникващи заплахи, като същевременно минимизират изискванията за конфигурация и управление на мрежата.

„ИТ средите от всякакъв тип и размер са изправени пред напреднали и сложни заплахи от нападатели, но малките и средните предприятия и клоновете обикновено не разполагат със специализиран технически персонал, който да конфигурира, инсталира и управлява устройства за мрежова сигурност“, казва Райън Путре, продуктов мениджър в WatchGuard Technologies. „Това ново поколение Firebox се възползва напълно от архитектурата на нашата Unified Security Platform, като дава възможност на MSP да предоставят надеждни решения и опростено управление, от които се нуждаят, за да отговорят на нуждите на широк кръг клиенти и сценарии за внедряване.“

С услуги за сигурност от корпоративен клас като APT Blocker (откриване на зловреден софтуер в пясъчник) и ThreatSync за споделено знание между крайната точка и мрежата, новите Fireboxes са идеални за малки фирми, които нямат назначен екип по сигурността. Освен осигуряването на усъвършенствана защита от зловреден софтуер за разпределени среди, новите устройства включват SD-WAN за оптимизиране на мрежовата производителност чрез динамично разпределяне на мрежовия трафик между множество връзки въз основа на определени политики. Тези нови Firebox се възползват от последните актуализации на WatchGuard Cloud, за да показват графична актуализация в реално време на състоянието на SD-WAN връзките и всички откази, а също така поддържат най-новите възможности на Fireware за разпределяне на натоварването между множество връзки. Тези възможности са включени във всички пакети от услуги на WatchGuard.

„Настолните устройства Firebox на WatchGuard ни дават всички функции и защита на сигурността на по-големите си събратя, монтирани в шкафове, и ни правят по-ефективни с нулевото докосване за разполагане и конфигуриране на устройствата, обновяване на фърмуера и прилагане на политики след активиране на устройство от отдалечен потребител. Можем бързо да разгърнем и конфигурираме SD-WAN чрез WatchGuard Cloud от отдалечени места“, каза Трой Мидууд, главен технологичен директор в Aabyss. „Тези устройства са още един пример за фокуса на WatchGuard върху създаването на страхотни продукти, които дават възможност на нашия MSP бизнес.“

Основните характеристики на всеки от новите продукти Firebox включват:

  • WatchGuard Firebox T25/T25-W: Осигурява самостоятелна или централно управлявана защита за малки офиси, домашни офиси и търговски обекти с пълна мрежова сигурност на корпоративно ниво. Внедряването с нулево докосване чрез WatchGuard Cloud позволява бърза настройка на отдалечени места, за да се осигурят сигурни връзки. Осигурява до 403 Mbps UTM пропускателна способност (с работещи Gateway AntiVirus, IPS и Application Control) и пет 1 Gigabit Ethernet порта.
  • WatchGuard Firebox T45/T45-POE/T45-W-POE: Осигурява самостоятелна или централно управлявана защита на корпоративно ниво за малки и средни предприятия. Подобрява видимостта на мрежовата активност/събитията за сигурност. Осигурява гъвкави инструменти за управление, които позволяват бърза настройка на отдалечени места за сигурни бизнес връзки. Осигурява до 557 Mbps UTM пропускателна способност и включва пет 1-гигабитови Ethernet порта. Моделите -POE включват един порт POE+ за осигуряване на захранване на други устройства, като например Wi-Fi точки за достъп.
  • WatchGuard Firebox T85-POE: Осигурява високопроизводителна защита на корпоративно ниво, която се развива заедно с изискванията на мрежата. Разполага със  SD-WAN, пълна UTM защита със скорост над 940 Mbps и разширителни модули за интегрирана оптична или 4G свързаност. Също така предоставя на потребителите два Power-over-Ethernet (PoE+) порта, позволяващи захранване на периферни устройства.
Източник: watchguard.com

Подобни публикации

22 юни 2024

Пробивът в JAXA не е довел до изтичане на важна...

Японската космическа агенция твърди, че няма изтичане на класифицир...

Cyber Europe тества енергийния сектор

Седмото издание на Cyber Europe, едно от най-големите учения за киб...
22 юни 2024

ЕВРО 2024: Хакери удариха излъчването на Полша ...

Хакери нарушиха онлайн излъчването на мача на Полша с Австрия от Ев...
22 юни 2024

Panera Bread призна за изтичане на данни

Американската верига за бързо хранене Panera Bread е започнала да у...
21 юни 2024

Change Healthcare най-после с подробности за ат...

UnitedHealth за първи път потвърди какви видове медицински данни и ...
21 юни 2024

САЩ наложиха санкции на 12 ръководители на Kasp...

Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерств...
21 юни 2024

Хакери на Хамас шпионират Палестина и Египет

Хакери, свързани с Хамас, са замесени в пет кампании за кибершпиона...
20 юни 2024

Сериозна уязвимост на Phoenix UEFI

Стотици модели компютри и сървъри, които използват процесори на Int...
20 юни 2024

Измама на Markopolo е насочена към потребителит...

Установен е извършител на заплаха с псевдоним markopolo, който стои...
Бъдете социални
Още по темата
17/06/2024

ASUS предупреждава за пробл...

ASUS пусна нова актуализация на фърмуера,...
12/06/2024

Китай е поразил поне 20 000...

Холандската служба за военно разузнаване и...
29/05/2024

Пуснат е експлойт за FortiS...

Изследователи в областта на сигурността публикуваха...
Последно добавени
22/06/2024

Пробивът в JAXA не е довел ...

Японската космическа агенция твърди, че няма...
22/06/2024

Cyber Europe тества енергий...

Седмото издание на Cyber Europe, едно...
22/06/2024

ЕВРО 2024: Хакери удариха и...

Хакери нарушиха онлайн излъчването на мача...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!