Търсене
Close this search box.

WatchGuard се присъедини към Рамката за поверителност на данните между ЕС и САЩ

Клиентите ни се възползват от рационализирани транзакции, тъй като WatchGuard се присъедини към Рамката за защита на личните данни (РЗЛД) между ЕС и САЩ, разширението на РЗЛД между ЕС и САЩ в Обединеното кралство и РЗЛД между Швейцария и САЩ. Това позволява на нашите клиенти от Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Обединеното кралство свободно да прехвърлят лични данни към WatchGuard в САЩ.

РЗД на ЕС и САЩ, разширение на Обединеното кралство към РЗД на ЕС и САЩ и РЗД  на Швейцария и САЩ

Рамката за защита на личните данни ЕС-САЩ, разширението на Обединеното кралство към Рамката за защита на личните данни ЕС-САЩ и Рамката за защита на личните данни Швейцария-САЩ (наричани общо „Рамка за защита на личните данни“ или „РЗД“) са разработени, за да улеснят трансатлантическата търговия и да установят набор от изисквания, регулиращи използването и третирането на лични данни, получени от ЕИП, Обединеното кралство и Швейцария (наричани общо „Европа“), от страна на участващите организации. Счита се, че американските компании, които участват в тези програми, осигуряват адекватно ниво на защита, което е изискване за законосъобразното предаване на лични данни извън Европа.

Можете да научите повече за Рамката за защита на личните данни и за гаранциите относно достъпа до данни, предавани на САЩ от американските разузнавателни служби, като посетите тази страница с често задавани въпроси на уебсайта на Европейската комисия.

 

WatchGuard и сертификацията РЗД

В WatchGuard защитата на личните данни и сигурността на нашите клиенти и партньори е наш основен приоритет. Нашата сертификация по Рамката за защита на личните данни е неразделна част от този ангажимент и допълнение към по-широките усилия на WatchGuard за защита на данните. Участието на WatchGuard в Рамката за поверителност на данните означава, че:

  • WatchGuard е сертифицирала пред Министерството на търговията на САЩ, че спазва принципите на Рамката за защита на личните данни по отношение на всички лични данни, получени от ЕИП, Обединеното кралство и Швейцария. – Нашият ангажимент да се придържаме към Принципите на Рамката за поверителност на данните е приложим съгласно законодателството на САЩ и WatchGuard е обект на разследващите и правоприлагащите правомощия на Федералната търговска комисия (FTC).
  • Ако получим лични данни от ЕИП в САЩ и впоследствие ги прехвърлим на трета страна, тази трета страна трябва да обработва личните данни по начин, съответстващ на Принципите на Рамката за защита на личните данни. Сертифицирането на WatchGuard по РЗД може да се види тук.

Ползи за клиентите и партньорите на WatchGuard

Участието на WatchGuard в Рамката за защита на личните данни предлага някои ключови предимства за нашите партньори и клиенти:

  • Няма нужда от стандартни договорни клаузи. Тъй като Европейската комисия призна търговските организации, участващи в Рамката за защита на личните данни между ЕС и САЩ, за осигуряващи адекватна защита, вече не е необходимо да се сключват стандартни договорни клаузи между износителя на данни от ЕС/ЕИП (като някой от нашите клиенти или партньори) и вносителя на данни от САЩ (като WatchGuard). Въз основа на правителствените разпоредби на Обединеното кралство, същото важи и за прехвърлянето на данни от Обединеното кралство.
  • Не е необходимо да извършвате оценка на въздействието на трансфера (TIA). Европейските дружества, които предават данни на САЩ, като се позовават на стандартни договорни клаузи, са длъжни да извършват оценки на въздействието на предаването. Както е отбелязано в насоките на Европейския комитет по защита на данните, при предаването на данни на американски дружества, участващи в РЗД, няма да е необходимо да се извършва ОВЗД.
  • Независим механизъм за разрешаване на спорове. Като участник в РЗД WatchGuard се ангажира да препраща неразрешените жалби, свързани с принципите на РЗД, към независим механизъм за разрешаване на спорове – Data Privacy Framework Services, управляван от BBB National Programs. Тази услуга е достъпна тук и се предоставя безплатно на потребителите на нашите европейски клиенти и партньори, в случай че жалбите, свързани с принципите на РЗД, не бъдат своевременно разрешени от WatchGuard.

Време на тези промени

  • Прехвърляне на данни между ЕИП и САЩ: WatchGuard започна да получава лични данни от ЕС/ЕИП в зависимост от РЗД  ЕС-САЩ, считано от 10 октомври 2023 г.
  • Предаване на данни от Обединеното кралство към САЩ: WatchGuard започна да получава лични данни от Обединеното кралство и Гибралтар въз основа на разширението на Обединеното кралство към РЗД на ЕС и САЩ, считано от 12 октомври 2023 г.
  • Предаване на данни Швейцария-САЩ: Въпреки че датата на влизане в сила на РЗД Швейцария-САЩ е 17 юли 2023 г. и WatchGuard е сертифициран по тази програма, лични данни не могат да бъдат получавани от Швейцария в разчитане на РЗД Швейцария-САЩ до датата на влизане в сила на признаването на адекватността на РЗД Швейцария-САЩ от страна на Швейцария. Дотогава WatchGuard ще продължи да разчита на стандартните договорни клаузи като законен механизъм за предаване на лични данни от Швейцария в САЩ. Веднага след като Швейцария признае адекватността на Швейцарско-американската РЗД, WatchGuard автоматично ще започне да разчита на РЗД за законно получаване на лични данни от Швейцария в САЩ, както е отразено в нашето споразумение за обработка на данни.

Считано от 10 октомври 2023 г., Споразумението за обработка на данни на WatchGuard е актуализирано, за да отчете тези промени, и ще се прилага автоматично за нашите клиенти и партньори. Ако искате да получите изпълнено копие на нашето актуализирано споразумение за защита на данните, моля, свържете се с нас на privacy@watchguard.com.

Какво да кажем за регионите или сценариите, в които РЗД не се прилага?

Ако РЗД е обявен за невалиден или не може да се разчита на него по някаква друга причина, ще се прилага допълнението за предаване на данни в приложение 2 към нашето споразумение за обработка на данни и стандартните договорни клаузи автоматично ще заменят РЗД като механизъм за предаване на данни.

Home

Източник: antivirus.bg

Подобни публикации

16 април 2024

CISA издаде извънредна директива

На 11 април Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност...
15 април 2024

CP3O е арестуван

Министерството на правосъдието на САЩ обяви ареста и повдигането на...
15 април 2024

Daixin Team ransomware е атакувала успешно Omni...

Бандата Daixin Team ransomware е извършила неотдавнашна кибератака ...
15 април 2024

За проблемите с работната сила в сферата киберс...

  За проблемите с работната сила в сферата киберсигурността в ...
15 април 2024

КНДР се възползва от 2 подтехники: Призрачно от...

Този месец MITRE ще добави две подтехники към своята база данни ATT...
15 април 2024

Хакер твърди, че е пробил Giant Tiger и пусна 2...

Канадската верига за търговия на дребно Giant Tiger разкрива наруше...
14 април 2024

MuddyWater приемат нов C2 инструмент "DarkBeatC...

Иранският участник в заплахите, известен като MuddyWater, е причисл...
14 април 2024

Критичен недостатък на Palo Alto Networks PAN-O...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен недостатък, засягащ с...
13 април 2024

Подъл скимер на кредитни карти, маскиран като б...

Изследователи в областта на киберсигурността са открили скимиращо у...
Бъдете социални
Още по темата
13/04/2024

На федералните агенции на С...

В четвъртък Агенцията за киберсигурност и...
07/04/2024

МЗ на САЩ предупреждава бол...

Министерството на здравеопазването и човешките ресурси...
05/04/2024

Как и защо да правите резер...

Защитата на данните продължава да бъде...
Последно добавени
16/04/2024

CISA издаде извънредна дире...

На 11 април Агенцията за киберсигурност...
15/04/2024

CP3O е арестуван

Министерството на правосъдието на САЩ обяви...
15/04/2024

Daixin Team ransomware е ат...

Бандата Daixin Team ransomware е извършила...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!