Търсене
Close this search box.

Windows 10 ще позволи на администраторите автоматично да внедряват опционални актуализации

Microsoft обяви нова политика, която позволява на администраторите да контролират начина на внедряване на опционални актуализации в крайните точки на Windows 10 в корпоративните мрежи.

Политиката ще бъде налична след инсталирането на ноемврийската опционална актуализация и може да бъде конфигурирана като обект на груповата политика (GPO) или политика на доставчика на услуги за конфигуриране (CSP), за да се избере как месечните предварителни актуализации ще бъдат предоставяни на потребителите в цялата организация чрез Windows Update for Business.

„С предстоящата опционална актуализация от ноември 2023 г. ще можете автоматично да разгръщате опционални актуализации на Windows или да давате възможност на потребителите във вашата организация да ги получават точно както в Windows 11“, заявиха от Microsoft.

„Конфигурирайте тази политика като обект на груповата политика (GPO) или като политика на доставчик на услуги за конфигуриране (CSP) и изберете типовете незадължителни актуализации, които отговарят на вашите организационни цели.

На устройствата с Windows 10, на които ще бъде конфигурирана новата политика, потребителите ще имат възможност да избират:

  • Автоматично да получават най-новите незадължителни актуализации, като изберат „Автоматично да получават незадължителни актуализации (включително CFR)“.
  • Да получават автоматично само най-новите незадължителни кумулативни актуализации, ако е избрана опцията „Автоматично да получават незадължителни актуализации“.
  • Изберете кои незадължителни актуализации да получавате, като посетите Настройки > Windows Update ‘ Разширени опции > Незадължителни актуализации, след като изберете „Потребителите могат да избират кои незадължителни актуализации да получават“.

Програмният мениджър на Microsoft Антон Фонтанов заяви, че всички конфигурирани настройки за отлагане на качествените актуализации ще бъдат спазвани независимо от избраната опция след конфигуриране на политиката „Разрешаване на опционалните актуализации“.

Политиката можете да намерите в раздел:

  • Групова политика: Конфигурация на компютъра\Административни шаблони\Компоненти на Windows\Обновяване на Windows\Обновяване на Windows за бизнеса\Пускане  на опционалните актуализации
  • Политика на доставчика на услуги за конфигуриране (CSP): /Policy/Config/Update/AllowOptionalContent

 

Освен че могат да избират вида на незадължителните актуализации, които не са свързани със сигурността, потребителите на Windows 10 ще имат и възможността да включат опцията „Get the latest updates as soon as they’re available“ (Получаване на последните актуализации веднага щом са налични), за да получат всички последни актуализации (това ще изисква рестартиране на системата).

„Потребителите, които изберат да не правят нищо, в крайна сметка ще получат поправките и функциите в незадължителните актуализации като част от следващата актуализация за сигурност или функция“, каза Фонтанов.

„Независимо от това коя опция ще изберат, бъдете сигурни, че устройствата на вашите потребители ще продължат да получават редовни актуализации за сигурност съгласно конфигурираните от вас политики.“

От август насам администраторите на Windows 11 могат да контролират и начина, по който опционалните актуализации се внедряват в корпоративните устройства, управлявани с Windows Update for Business или Windows Server Update Services (WSUS).

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

14 април 2024

MuddyWater приемат нов C2 инструмент "DarkBeatC...

Иранският участник в заплахите, известен като MuddyWater, е причисл...
14 април 2024

Критичен недостатък на Palo Alto Networks PAN-O...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен недостатък, засягащ с...
13 април 2024

Подъл скимер на кредитни карти, маскиран като б...

Изследователи в областта на киберсигурността са открили скимиращо у...
13 април 2024

На федералните агенции на САЩ е наредено да тър...

В четвъртък Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност...
13 април 2024

Latrodectus продължава там, където QBot спря

Брокерите за първоначален достъп използват новия зловреден софтуер ...
12 април 2024

Oracle увеличава усилията си в областта на суве...

Техническият директор и председател на Oracle Лари Елисън очаква пр...
Бъдете социални
Още по темата
13/04/2024

На федералните агенции на С...

В четвъртък Агенцията за киберсигурност и...
11/04/2024

CISA нарежда на агенциите, ...

CISA издаде нова спешна директива, с...
09/04/2024

Microsoft April 2024 Patch ...

Днес е вторникът с априлските кръпки...
Последно добавени
14/04/2024

MuddyWater приемат нов C2 и...

Иранският участник в заплахите, известен като...
14/04/2024

Критичен недостатък на Palo...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен...
13/04/2024

Подъл скимер на кредитни ка...

Изследователи в областта на киберсигурността са...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!