Търсене
Close this search box.

X въвежда безплатни аудио и видео разговори

Модната платформа за социални медии X, известна преди като Twitter, продължава своята пълна трансформация. Елон Мъск най-накрая предостави безплатни аудио и видео разговори на всички потребители. В миналото тази функция беше достъпна само за платените абонати. Това обаче вече не е така, тъй като всеки потребител вече може да използва новите инструменти на приложението, известно още като цифровия градски площад.

Засилен контрол и поверителност

Платформата на социалната медия, собственост на милиардера Елон Мъск, предлага лесен контрол върху това кой може да прави и получава обаждания.

По подразбиране потребителите могат да получават обаждания само от акаунти, които следват или вече принадлежат към адресната книга на получателя, която се споделя с X. Управлението на аудио- и видеоразговори изглежда доста просто. С процес, много подобен на този, който вече се предлага от конкурентни приложения като Messenger на Meta.

X също така осигурява подобрена поверителност на обажданията. Функцията позволява на потребителите да скрият своя IP адрес и да използват новите услуги безопасно, без да разкриват ненужно чувствителна информация на човека от другата страна на разговора. Функциите за разговори са достъпни както за потребителите на iOS, така и за тези на Android.

Персонализирани настройки на повикванията

Новите функции за гласови и видеоразговори могат лесно да бъдат изключени, ако потребителите предпочитат да не използват приложението за разговори. Потребителите на X могат да отидат в Settings and Support (Настройки и поддръжка), да натиснат Privacy and Safety (Поверителност и безопасност) и да отворят Direct Messages (Директни съобщения). Там потребителите могат да управляват кой може да изпраща директни съобщения и да настроят кой може да извършва аудио- и видеоразговори.

Обажданията могат да се получават от всички или могат да се регулират в различни слоеве, като например контакти в адресната книга, последователи, проверени потребители и др.

Конкуренция и приемане

Новите функции на приложението означават, че X вече се конкурира директно с други гласови приложения. Например Viber, Skype, Telegram, както и WhatsApp и Messenger на Meta. Мнозина приветстваха безплатните интернет разговори, което направи гиганта на социалните медии още по-привлекателен за потребителите от преди.

Това обаче не е единственото нещо, което прави X уникално позициониран. Обновеното приложение продължава да държи първото място в раздела за новинарски приложения в App Store на Apple.

Визията на Елон Мъск за X

Истинският Тони Старк се надява, че X ще направи революция в социалните медии, ще се превърне в най-достоверния източник на новини благодарение на гражданската журналистика и ще се използва като приложение за мобилни разплащания, като по същество ще промени финансовия живот на хората.

Въпреки че платформата за социални медии отбеляза известен напредък, откакто  Мъск я закупи, X все още не е приложението, което ексцентричният милиардер иска да бъде. Внедряването на функциите за разговори обаче със сигурност е важен етап в стремежа на Елон да превърне X в желаното „приложение за всичко“.

Опасения за поверителността и решения

И ако ентусиастите на социалните медии все още са загрижени за поверителността на личните данни. Те трябва да се уверят, че на всички свързани устройства е инсталиран антивирусен софтуер. Често тези решения за киберзащита се предлагат с инструменти, които могат да скрият IP адресите и да запазят поверителността.

Източник: antivirus.bg

Подобни публикации

19 април 2024

Замбия арестува 77 души в операция за киберпрес...

Компанията за фалшиви телефонни центрове извършва онлайн  и други и...
18 април 2024

Платформата за фишинг LabHost е закрита от прав...

LabHost, голяма платформа за фишинг като услуга, е била затворена к...
18 април 2024

Компания за управление на киберриска набра 21 м...

В сряда компанията за риск мениджмънт CyberSaint обяви, че е набрал...
18 април 2024

Болница в Кан с 869 легла и 2100 служителя прет...

Болница „Симон Вейл“ в Кан (CHC-SV) обяви, че във вторн...
18 април 2024

Akira ransomware е събрала 42 млн. долара от ре...

Според съвместна препоръка на ФБР, CISA, Европейския център за кибе...
18 април 2024

Вариант на LockBit 3.0 генерира персонализиран,...

Изследователите на Kaspersky са открили новия вариант, след като са...
Бъдете социални
Още по темата
19/04/2024

Замбия арестува 77 души в о...

Компанията за фалшиви телефонни центрове извършва...
18/04/2024

Платформата за фишинг LabHo...

LabHost, голяма платформа за фишинг като...
18/04/2024

Компания за управление на к...

В сряда компанията за риск мениджмънт...
Последно добавени
19/04/2024

Замбия арестува 77 души в о...

Компанията за фалшиви телефонни центрове извършва...
18/04/2024

Платформата за фишинг LabHo...

LabHost, голяма платформа за фишинг като...
18/04/2024

Компания за управление на к...

В сряда компанията за риск мениджмънт...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!