YouTube ще блокира видеоклипове, ако активирате блокери на реклами?

YouTube провежда експеримент, в който призовава някои потребители да деактивират блокерите си за реклами или да платят за премиум абонамент, в противен случай няма да им бъде позволено да гледат видеоклипове.

Както за пръв път беше забелязано от потребител на Reddit тази седмица, YouTube ще покаже изскачащ прозорец, предупреждаващ някои потребители, че „блокирането на реклами не е разрешено“.

„Изглежда, че  използвате блокер за реклами. Рекламите позволяват на YouTube да остане безплатен за милиарди потребители по света“, се добавя в съобщението.

При получаването на това известие потребителите ще имат две възможности: или да деактивират своя блокер за реклами, за да разрешат рекламите в YouTube, или да обмислят възможността да се абонират за YouTube Premium, за да се отърват от всички реклами.

Както е обяснено в изскачащия прозорец, „можете да се освободите от реклами с YouTube Premium, а създателите все още могат да получават заплащане от вашия абонамент“.

Говорител на YouTube потвърди този експеримент и заяви, че компанията призовава зрителите да опитат YouTube Premium или да разрешат рекламите в платформата.

„Провеждаме малък експеримент в световен мащаб, който призовава зрителите с активирани блокери на реклами да разрешат рекламите в YouTube или да опитат YouTube Premium“, заяви говорител на компанията.

„Откриването на рекламни блокери не е новост и други издатели редовно призовават зрителите да деактивират рекламните блокери“.

Понастоящем не е известно в колко региона YouTube показва тези предупреждения и дали компанията планира да спре достъпа до платформата на тези, които използват блокировачи на реклами, изобщо.

Това се случва, след като през ноември 2022 г. музикалните и премиум услугите на YouTube надхвърлиха 80 милиона абонати, добавяйки повече от 30 милиона в рамките на малко повече от година, според доклад на Variety,

Насочването на потребителите към YouTube Premium определено ще помогне да се запази този ускорен темп на нарастване на членството.

Направата на все по-дълги реклами през последните няколко години и превръщането на някои от тях в неизползваеми също вероятно ще подтикне някои зрители да се регистрират за изживяване без реклами чрез YouTube Premium на платформи, където блокирането на рекламите е невъзможно или рутирането на устройството (напр. iOS, някои телевизионни операционни системи).

Както каза един от потребителите на Redditor: „Нямаше да е толкова лошо, ако нямаше 2 минути реклами, които не могат да се спират, и множество реклами преди видеоклипа, реклами, които прекъсват видеоклипа, правейки видеоклиповете безполезни!!!“

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

Глобиха Amazon с 30 млн. долара заради домофона...

Amazon ще плати 30 млн. долара глоби за уреждане на обвиненията в н...
1 юни 2023

Подробности за Migraine - уязвимост на Apple macOS

Microsoft сподели подробности за вече поправен недостатък в Apple m...

Лов на заплахи в шест стъпки

Откриването на  заплахите, преди те да са ви открили, е от ключово ...
31 май 2023

Уязвимостта в Barracuda е използвана минимум 7 ...

Фирмата за корпоративна сигурност Barracuda разкри във вторник, че ...

Как да избегнете прегарянето в екипа си по кибе...

Въпреки че кибератаките се увеличават през последните години, една ...
30 май 2023

Бели хакери спечелиха 105 000 долара от Sonos One

Няколко недостатъка в сигурността, открити в безжичните високоговор...
Бъдете социални
Още по темата
29/05/2023

Какво трябва да знаем за си...

5G променя правилата на играта за...
26/05/2023

Red Hat Developer Hub ще по...

Порталът е създаден, за да стандартизира...
17/05/2023

Хакери използват Golang вар...

Имплементацията на Cobalt Strike в Golang,...
Последно добавени
01/06/2023

Глобиха Amazon с 30 млн. до...

Amazon ще плати 30 млн. долара...
01/06/2023

Подробности за Migraine - у...

Microsoft сподели подробности за вече поправен...
01/06/2023

Лов на заплахи в шест стъпки

Откриването на  заплахите, преди те да...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!