Търсене
Close this search box.

Заради новите закони за проверка на възрастта PornHub спря достъпа от някои щати

Гигантът в областта на медиите за възрастни Aylo е блокирал достъпа до много от своите уебсайтове, включително PornHub, за посетители от Монтана и Северна Каролина, тъй като влизат в сила нови закони за проверка на възрастта.

Този ход засяга и други сайтове за възрастни, собственост на компанията, включително Tube8, RedTube и Brazzers.

От 1 януари в Монтана и Северна Каролина влязоха в сила нови закони за проверка на възрастта, които изискват от уебсайтовете за възрастни да проверяват възрастта на посетителите от тези щати.

Съгласно тези нови закони неизползването на разумни услуги за проверка на възрастта може да доведе до отговорност на дружеството по отношение на съдебни дела от физически лица.

„Търговско дружество, което съзнателно и умишлено публикува или разпространява в интернет материали, вредни за непълнолетни, от уебсайт, който съдържа значителна част от материалите, трябва да бъде подведено под отговорност, ако дружеството не прилага разумни методи за проверка на възрастта, за да провери възрастта на лицата, които се опитват да получат достъп до материалите“, гласи законопроект 544 на Монтана.

Поправка към законопроект 8 на Камарата на представителите на Северна Каролина също съдържа подобен текст, като предупреждава, че родителите могат да заведат граждански иск срещу компаниите.

През изминалата година подобни законопроекти за проверка на възрастта бяха приети в Юта, Вирджиния, Арканзас, Мисисипи и Тексас, като по-късно федерален съдия отмени законопроекта на Тексас.

При посещение на сайтовете на Aylo от един от тези щати сега се показва видеоклип със звездата от филми за възрастни Чери ДеВил, която чете приложеното изявление от Aylo.

„Както може би знаете, избраните от вас длъжностни лица в Юта изискват от нас да проверим възрастта ви, преди да ви позволим достъп до нашия уебсайт. Въпреки че безопасността и спазването на правилата са на преден план в нашата мисия, предоставянето на личната ви карта всеки път, когато искате да посетите платформа за възрастни, не е най-ефективното решение за защита на нашите потребители и всъщност ще изложи на риск децата и личните ви данни“, гласи част от изявлението на Aylo.

„Освен това задължителната проверка на възрастта без подходящо прилагане дава възможност на платформите да изберат дали да се съобразят с изискванията. Както видяхме в други държави, това просто насочва трафика към сайтове с много по-малко въведени мерки за безопасност. Много малко сайтове са в състояние да се сравнят със солидните мерки за доверие и безопасност, които прилагаме в момента. За да се защитят децата и неприкосновеността на личния живот на потребителите, всяко законодателство трябва да се прилага спрямо всички платформи, предлагащи съдържание за възрастни.“

Доказано е, че тези закони подтикват хората в засегнатите държави да купуват VPN услуги, за да заобикалят ограниченията на сайтовете за възрастни.

Според мозъчния тръст R Street това може да накара сайтовете за възрастни да блокират VPN трафика, тъй като все още биха могли да носят отговорност съгласно щатските закони.

„Например, за да осигурят пълно съответствие със закона на Юта, платформите ще трябва да третират всички VPN потребители като жители на Юта или да блокират VPN напълно“, се казва в статия на R Street.

„Законът не само че не  изключва изрично VPN трафика, но и гласи, че „компанията за социални медии не трябва да позволява на непълнолетен притежател на акаунт в Юта да променя или заобикаля ограниченията за достъп, както се изисква от този раздел“.

Това обаче може да накара потребителите да преминат към по-малко известни и вероятно по-рискови VPN продукти, които не са толкова добре открити, но могат да носят допълнителен риск.

Миналия месец беше установено, че фалшиви VPN разширения за браузъра Chrome са инсталирани 1,5 милиона пъти, за да превземат резултатите от търсенето на потребителите с партньорски връзки.

Известно е също, че участниците в заплахите използват фалшиви VPN приложения, за да прокарват зловреден софтуер за кражба на информация и задни вратички за мобилни устройства, излагайки на риск акаунтите на потребителите.

 

Източник: e-security.bg

Подобни публикации

16 април 2024

CISA издаде извънредна директива

На 11 април Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност...
15 април 2024

CP3O е арестуван

Министерството на правосъдието на САЩ обяви ареста и повдигането на...
15 април 2024

Daixin Team ransomware е атакувала успешно Omni...

Бандата Daixin Team ransomware е извършила неотдавнашна кибератака ...
15 април 2024

За проблемите с работната сила в сферата киберс...

  За проблемите с работната сила в сферата киберсигурността в ...
15 април 2024

КНДР се възползва от 2 подтехники: Призрачно от...

Този месец MITRE ще добави две подтехники към своята база данни ATT...
15 април 2024

Хакер твърди, че е пробил Giant Tiger и пусна 2...

Канадската верига за търговия на дребно Giant Tiger разкрива наруше...
14 април 2024

MuddyWater приемат нов C2 инструмент "DarkBeatC...

Иранският участник в заплахите, известен като MuddyWater, е причисл...
Бъдете социални
Още по темата
12/04/2024

Oracle увеличава усилията с...

Техническият директор и председател на Oracle...
09/04/2024

Спад на атаките с рансъмуер...

През 2023 г. секторът на ransomware...
25/03/2024

ООН прие резолюция за гара...

В четвъртък Общото събрание одобри първата...
Последно добавени
16/04/2024

CISA издаде извънредна дире...

На 11 април Агенцията за киберсигурност...
15/04/2024

CP3O е арестуван

Министерството на правосъдието на САЩ обяви...
15/04/2024

Daixin Team ransomware е ат...

Бандата Daixin Team ransomware е извършила...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!