Търсене
Close this search box.

Защо е толкова важно да укрепите сигурността си, за да защитите сигурността на клиентите си?

Доставчиците на управлявани услуги (MSP) са привлекателна цел за киберпрестъпниците поради големия обем чувствителни данни, с които боравят, и достъпа им до критичната инфраструктура на клиентите.

Неотдавнашно проучване разкри, че 78% от MSP считат киберсигурността за най-голямото си предизвикателство, което се е увеличило значително спрямо 67% през миналата година. Тази тенденция подчертава колко е важно MSP да инвестират в иновативни решения за киберсигурност и да обучават квалифициран персонал за защита от нови заплахи.

Какви са основните последици от атака срещу MSP?

Киберсигурността се превърна в един от основните двигатели на растежа на MSP. В резултат на това има тенденция да се приема, че това е бизнес, който е имунизиран срещу кибератаки. В действителност обаче злонамерените участници в заплахите няма да се поколебаят да ви превърнат в следващата си мишена, което може да има сериозни последици за вашия бизнес. Ето четири от основните въздействия, които една успешна атака може да окаже върху вашия бизнес в областта на MSP:

  • Нарушаване на сигурността на данните: Като MSP вие действате като пазител на критична информация за клиентите. Ако кибератака компрометира сигурността на вашите системи, това може да доведе до загуба или кражба на данни, което може да има сериозни последици.
  • Увреждане на репутацията ви: Кибератака срещу вашия бизнес на MSP може да има сериозни последици за вашата репутация. Доверието на клиентите ви във вашата способност да защитавате данните им ще бъде компрометирано, което може да доведе до загуба на клиенти и приходи.
  • Финансово въздействие: Атака срещу вашия бизнес може да нанесе сериозен финансов удар на компанията ви. Възстановяването на щетите, причинени от атаката, уведомяването на засегнатите клиенти и засилването на мерките за сигурност с цел предотвратяване на бъдещи инциденти са свързани със значителни разходи, които могат да изложат на риск стабилността на бизнеса ви.
  • Правен риск: Кибератака срещу вашата компания може да предизвика правни действия от страна на вашите клиенти. С аргумента, че не сте предприели необходимите мерки за сигурност, за да защитите техните данни, те могат да поискат обезщетение за претърпените загуби.

Какво можете да направите, за да защитите бизнеса си?

Въпреки тези опасности, във ваша власт е да избегнете тези негативни последици. Това може да бъде постигнато, като повишите вътрешната си сигурност и я превърнете в основен приоритет чрез внедряване на решения, задвижвани от изкуствен интелект, които ви позволяват да сте една крачка пред киберпрестъпниците. Това не само ще ви позволи да защитите бизнеса си и този на клиентите си, но и ще ви накара да се откроите от конкуренцията.

Внедряването на решение за XDR значително подобрява откриването на заплахи и реакцията на MSP. Тази технология събира телеметрични данни от различни области на сигурността, като крайни точки, идентичност, електронна поща и мрежа, и автоматично ги съпоставя. Благодарение на изкуствения интелект и машинното обучение XDR анализира данните централно, което ви позволява да предприемате по-бързо коригиращи действия за ограничаване на заплахите, преди те да се разпространят в предприятието и да достигнат до клиентите ви. В крайна сметка тя ви дава по-цялостен поглед върху сигналите, генерирани в системата ви, като осигурява контекста, от който се нуждаете, за да вземате информирани и точни решения.

Използването на силата на изкуствения интелект, заедно с ключови мерки за сигурност, като MFA, сегментиране на мрежата и обучение на екипите, ще ви позволи да защитите ефективно бизнеса си и бизнеса на клиентите си.

Източник: watchguard.com

Подобни публикации

Време е да се справим с проблема със сигурностт...

Софтуерните компании от десетилетия се основават на отворен код. Се...
15 юни 2024

Чък Робинс: "Нашата работа е да не се проваляме"

Бившият главен изпълнителен директор на Splunk Гари Стил се ангажир...

Наследените технологии пречат на дигиталната тр...

Според ново проучване остарелите наследени технологии пречат на орг...
15 юни 2024

Европол започва лов на отделни киберпрестъпници

След впечатляващото разбиване на ботнет само преди няколко дни межд...
14 юни 2024

Засилени киберзаплахи пред Евро 2024

Евро 2024  в Германия започва след няколко часа и ще завърши след м...

Ню Йорк Таймс предупреждава фрийлансърите си за...

Ню Йорк Таймс уведоми неразкрит брой сътрудници, че част от чувстви...
14 юни 2024

YouTube преминава към инжектиране на реклами от...

Съобщава се, че YouTube вече вкарва реклами директно във видеопотоц...
14 юни 2024

Как да повишим киберсигурността на компаниите з...

Технологичният пейзаж се променя бързо, което поставя нови предизви...

Заплахата от подмяна на SIM карти продължава

Въпреки че измамите с подмяна на SIM карти или смяна на SIM карти с...
Бъдете социални
Още по темата
15/06/2024

Наследените технологии преч...

Според ново проучване остарелите наследени технологии...
14/06/2024

Засилени киберзаплахи пред ...

Евро 2024  в Германия започва след...
12/06/2024

Съвети за отпускарския сезон

Лятото чука на вратата и се...
Последно добавени
15/06/2024

Време е да се справим с про...

Софтуерните компании от десетилетия се основават...
15/06/2024

Чък Робинс: "Нашата работа ...

Бившият главен изпълнителен директор на Splunk...
15/06/2024

Наследените технологии преч...

Според ново проучване остарелите наследени технологии...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!