Търсене
Close this search box.

Защо RMM интеграциите са важни за MSP

През последните години ИТ средите стават все по-сложни. Това се дължи на фактори като разпределените работни среди, които прилагат хибридни модели на работа, увеличаването на броя на устройствата и нарастващия брой системи, които трябва да се управляват. Тази сложност прави все по-трудно ефективното предоставяне на добри услуги на вашите клиенти.

Като MSP един от начините да се справите с това предизвикателство е да рационализирате и централизирате управлението си чрез надеждно и сигурно решение за дистанционно наблюдение и управление (RMM). Приемането на RMM може да ви даде значително конкурентно предимство пред вашите конкуренти, тъй като автоматизира някои задачи за управление на устройствата, което ви позволява да предоставяте по-добро обслужване на клиентите, да подобрите ефективността на операциите си и да намалите разходите. Следователно предприемането на тази стъпка може да доведе до по-нататъшен растеж и успех за вашия бизнес.

Защо е важна тясната интеграция с RMM?

MSP обикновено изграждат своите предложения за услуги, като включват решения и технологии от различни доставчици, за да се адаптират към променящите се пазарни условия. В резултат на това тези взаимодействия могат постепенно да създадат силози и да увеличат сложността на архитектурата и средите ви. Ако обаче искате да работите ефективно, вашите инструменти и решения трябва да са добре интегрирани. В противен случай ще се обвържете с ръчни процеси, водещи до грешки, които имат отрицателно въздействие върху обслужването на клиентите.

В сравнителния доклад на Kaseya за MSP за 2023 г. се установи, че 90% от MSP заявяват, че интеграцията между приложенията е от решаващо значение за техния бизнес. 63% от анкетираните твърдят, че интеграциите им позволяват да поемат повече клиенти и да разширят бизнеса си, а 54% отбелязват, че са необходими по-малко техници за управление на работното натоварване.

С други думи, тесните интеграции с RMM могат да стимулират бизнеса ви, както и да намалят оперативните ви разходи и разходите за управление чрез:

По-добро вземане на решения: с унифицирани информационни табла за цялото портфолио можете да следите състоянието на всички услуги от един панел. Това ви дава по-точна и пълна картина, която ви позволява да вземате по-добри решения, като същевременно придобивате гъвкавост и постигате по-надеждна и по-лесна за поддръжка система.

Подобрено обслужване на клиентите: с персонализираните отчети, които се изпращат на клиентите ви по автоматизиран начин, подобрявате обслужването на клиентите, като им предлагате по-гладко и по-персонализирано обслужване.

Повишена функционалност: благодарение на интеграцията платформата може да обработва нови видове данни и да поддържа нови бизнес процеси. Това означава, че можете да генерирате отчети в системата си за тикети, следвайки собствените си процеси.

Повишена ефективност: чрез автоматизиране на внедряването на всички решения с инструментите, които използвате за внедряване на софтуер; постигате по-голяма ефективност.

Предимства на интегрирането на сигурността на крайните точки в RMM

Интегрирането на решение за сигурност в крайната точка позволява синхронизиране на данните между двете решения, което дава възможност на екипа ви да осигури надеждна защита на крайните точки на клиентите ви, като същевременно повишава ефективността на ИТ операциите ви, предоставяйки следните предимства:

Гъвкаво внедряване: автоматизираното внедряване на агенти или дистанционното внедряване по заявка повишава ефективността ви.

Опростяване на управлението: Можете да инициирате сканиране на крайни точки по заявка, бързо да идентифицирате устройства със събития за сигурност, които изискват вниманието на администратора, и да предприемате ответни действия, като изолиране и деизолиране на устройства.

Мониторинг: това подобрява видимостта и контрола на критична информация, като например инвентар на незащитени машини или сървъри, познаване на всякакъв зловреден софтуер, индикатори за атака (IoA) и цялостно състояние на защитата.

В WatchGuard сме разработили няколко интеграции с WatchGuard Endpoint Security за водещи RMM инструменти на пазара, като N-able N-central, N-able N-sight RMM, ConnectWise Automate и Kaseya VSA, за да ви помогнем да автоматизирате внедряванията и да опростите управлението на сигурността на множество клиентски устройства за по-ефективен мониторинг и защита. Освен това наскоро разработихме серия от скриптове за NinjaRMM, за да позволим на инструмента RMM на NinjaOne да инсталира нашата защита при поискване или по автоматизиран начин.

Източник: watchguard.com

Подобни публикации

14 април 2024

MuddyWater приемат нов C2 инструмент "DarkBeatC...

Иранският участник в заплахите, известен като MuddyWater, е причисл...
14 април 2024

Критичен недостатък на Palo Alto Networks PAN-O...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен недостатък, засягащ с...
13 април 2024

Подъл скимер на кредитни карти, маскиран като б...

Изследователи в областта на киберсигурността са открили скимиращо у...
13 април 2024

На федералните агенции на САЩ е наредено да тър...

В четвъртък Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност...
13 април 2024

Latrodectus продължава там, където QBot спря

Брокерите за първоначален достъп използват новия зловреден софтуер ...
12 април 2024

Oracle увеличава усилията си в областта на суве...

Техническият директор и председател на Oracle Лари Елисън очаква пр...
12 април 2024

Глобиха AWS с над 1 млрд. лева

Съдебните заседатели установиха, че AWS е нарушила правата на собст...
12 април 2024

Magecart са пионери в областта на устойчивата з...

Печално известната киберпрестъпна организация, занимаваща се със ск...
Бъдете социални
Още по темата
09/04/2024

(Пре)откриване на скритата ...

Съвременното нулево доверие е модел за...
08/04/2024

Атаки срещу слаба автентифи...

Кибератаките срещу големи компании заемат челно...
05/04/2024

(Пре)оценка на достъпа до р...

Една от многото трудности, с които...
Последно добавени
14/04/2024

MuddyWater приемат нов C2 и...

Иранският участник в заплахите, известен като...
14/04/2024

Критичен недостатък на Palo...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен...
13/04/2024

Подъл скимер на кредитни ка...

Изследователи в областта на киберсигурността са...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!