Търсене
Close this search box.

Жени, които да наблюдаваме в областта на киберсигурността

Киберсигурността е една от най-бързо развиващите се области в технологиите, като разходите в световен мащаб се увеличават с 12-15% на годишна база. В този сектор също така има недостиг на таланти, като според оценките недостигът на работна ръка в световен мащаб възпрепятства растежа на тази индустрия с 3,5 милиона души.

Жените съставляват едва 24% от специалистите по киберсигурност. Въпреки това, те отговарят за някои от най-критичните дейности в тази област – от основаването на компании за сигурност до определянето на корпоративната и правителствената политика, ръководенето на инициативите за ДИ и представянето на себе си и своите компании в управителните съвети и глобалните организации за сигурност.

Отбелязването на жените, които оказват влияние в областта на киберсигурността, може да покаже на различните жени навсякъде по света, че те имат път към лидерство и успех в тази вълнуваща и разширяваща се област. По този начин можем да се придвижим към по-голямо равенство и да вдъхновим още повече невероятни жени като тези да се усъвършенстват в областта, като същевременно осигурим киберсигурността с разнообразните таланти, от които се нуждае, за да успее.

Въздействие на национално ниво

Мери Ан Дейвидсън, главен служител по сигурността в Oracle Corporation

 

В кариерата си Мери съветва правителството на САЩ по въпросите на киберсигурността в няколко направления. Тя е била член на Комисията по киберсигурност към Центъра за стратегически и международни изследвания на 44-ия президент и е работила в Научния съвет по отбрана. Тя е давала и експертни показания по въпросите на киберсигурността пред Комисията по търговия, наука и технологии на Сената на САЩ и Камарата на представителите на САЩ (Комисията по енергетика и търговия, Комисията по въоръжените сили и Подкомисията по вътрешна сигурност за нововъзникващи заплахи, киберсигурност и наука и технологии).

Понастоящем е член на борда на директорите на Центъра за обмен и анализ на информационни технологии и на международния борд на Асоциацията за сигурност на информационните системи. Обявена е за една от 5-те най-добри „Жени с визия“ в областта на информационната сигурност, спечелила е наградата Federal Computer Week 100 и е включена в Залата на славата на ISSA.

Шампион на приобщаването в областта на технологиите

Д-р Мона Лиза Пинкни, CISSP, CISM, CISA, PMP, старши ръководител на обект, технологичен център в Атланта, глобални технологии, технологии в Северна Америка, Nike

Д-р Пинкни има 25-годишен опит в областта на киберсигурността и технологиите. В настоящата си роля в Nike тя помага за изграждането на Глобалния технологичен център в Атланта, като работи за определяне на визията и стратегията на проекта за организацията. Тя е и съосновател на Мрежата на чернокожите служители в технологиите на Nike, която работи за увеличаване на разнообразието, справедливостта и приобщаването чрез наставничество и спонсорство на слабо представени групи.

Понастоящем тя е член на Международния консорциум за сертифициране на сигурността на информационните системи (ISC2) и на Асоциацията за одит и контрол на информационните системи (ISACA). Преди това е работила като старши ръководител на програмата за киберсигурност в отдел „Съответствие и архитектура“ във Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC).

Създател на правителствени и корпоративни политики

Анита Ибрахим, Amazon Web Services (AWS), Публична политика – защита на данните и киберсигурност, Amazon Web Services


В своята роля в Amazon Анита отговаря за определянето на обществената политика на AWS в областта на киберсигурността. Преди това тя е работила 11 години като старши съветник в наказателния отдел на Министерството на правосъдието на САЩ, като е преследвала компютърно подпомогната престъпна дейност и е давала съвети по въпроси, свързани с електронните доказателства. Областите, в които се занимава, включват Закона за съхранените комуникации (Stored Communications Act – SCA), Закона за подслушването (Wiretap Act), Статута за проследяване (Pen Register/Trap and Trace Statute) и Закона за изясняване на законното използване на данни в чужбина (Clarifying Lawful Overseas Use of Data Act – CLOUD Act).

Основател компания за киберсигурност

Гал Хелемски, съосновател и главен технически директор, PlainID

Гал е признат лидер в бранша, с над 20-годишен опит в разработването на иновативни решения на проблеми, свързани с киберсигурността. Съосновател и главен технически директор на PlainID, тя отговаря за стратегията, разработването на продукти и популяризирането на компанията, която се е позиционирала като лидер в управлението на достъпа до идентичност и предоставя на бизнеса и екипите прости и интуитивни средства за контрол на процесите на оторизация. Тя е обявена и за една от „25-те най-добри жени лидери в областта на киберсигурността за 2021 г.“ от The Software Report.

CISO от Fortune 250

Марни (Хъс) Уилкинг, глобален ръководител на сигурността и управлението на технологичния риск (CISO), Wayfair

CISO от Fortune 250 с опит в областта на информационната сигурност и мултидисциплинарните програми за управление на риска, Марни е прекарала последните 18 години в изграждане и ръководене на програми за киберсигурност и управление на риска на предприятието в сферата на финансовите услуги, технологиите в здравеопазването и електронната търговия. Понастоящем тя е глобален ръководител на отдел „Сигурност и управление на технологичния риск“ (CISO) във Wayfair, един от най-големите търговци на стоки за дома в света.

Марни демонстрира лидерските си качества чрез участието си като член на Борда на директорите на няколко важни организации, включително Cybercrime Support Network, Retail & Hospitality ISAC, Virsec Systems, Robert Half и Living Security. Тя също така е стратегически съветник и инвеститор в SVCI – Silicon Valley CISO Investments. Два пъти е попадала в списъка на 100-те най-добри CISOs Connect™ и работи като доброволец в Консултативния съвет на CISO Forum.

Свързване на хората и киберсигурността

Иретиолува Акереле, основател, Cybarik

Иретиолува е основател на Cybarik, фирма за киберсигурност, която преодолява пропастта между уменията за киберсигурност и хората, като помага на компаниите да бъдат по-сигурни и същевременно обучава хората да подобрят знанията и уменията си в областта на киберсигурността. Тя е и основател на Cyblack – организация, която подкрепя африкански студенти по киберсигурност в Европа, и член на консултативния съвет на фондация Cybersafe. През март 2022 г. тя печели наградата Young CISO of the year (Млад CISO на годината).

 

***

Сферата на киберсигурността се разраства и се нуждае от повече  жени. Отбелязването на постиженията на тези, които вече работят в бранша, може да вдъхнови други, които може би никога не са обмисляли този кариерен път, като същевременно утвърди упоритата работа на тези, които са направили толкова много. Овластяването на всяко ниво – наемане, възнаграждение, признание – е ключът към изместване към разнообразието, като същевременно киберсигурността се обогатява с така необходимите таланти, които ще имат различни нови перспективи.

Източник: Forbes

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

30 май 2024

OmniVision призна за атака с рансъмуер

Гигантът в областта на производството на полупроводници OmniVision ...
29 май 2024

Пуснат е експлойт за FortiSIEM с максимална тежест

Изследователи в областта на сигурността публикуваха доказателство з...
29 май 2024

Операторът на NYSE Intercontinental Exchange по...

Миналата сряда Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ ...
29 май 2024

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X е уязвим

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X е уязвим към пропуски в сигур...
29 май 2024

Christie's потвърждава пробив от RansomHub

Christie’s потвърди, че е претърпяла инцидент със сигурността...
28 май 2024

Потребителите на блокери на реклами имат пробле...

Много потребители съобщават, че видеоклиповете в YouTube автоматичн...
28 май 2024

VMware е била използвана в неотдавнашната хакер...

MITRE сподели информация за това как свързаните с Китай хакери са и...

Как работи Интерпол в областта на киберпрестъпн...

Необходима е сложна координация между правоприлагащите органи, съде...
Бъдете социални
Още по темата
24/05/2024

Как остарелият рутер подкоп...

В днешната цифрова ера, в която...
24/05/2024

Обяснение на 5G домашен инт...

Доставчиците на интернет услуги (ДУУ) са...
26/04/2024

Мрежови заплахи: Демонстрац...

Проследете тази симулация на реална мрежова...
Последно добавени
30/05/2024

OmniVision призна за атака ...

Гигантът в областта на производството на...
29/05/2024

Пуснат е експлойт за FortiS...

Изследователи в областта на сигурността публикуваха...
29/05/2024

Операторът на NYSE Intercon...

Миналата сряда Комисията по ценните книжа...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!