Нова функция в Netflix ограничава шерването на акаунти

Netflix току-що направи малка, но съществена промяна в начина, по който управлява влизането в акаунти. Сега можете да отпишете някого от профила си от разстояние с едно кликване.

Наречен „Управление на достъпа и устройствата“, новият контрол на достъпа до акаунта стартира днес и, както е описано в публикация в блога на Netflix, се намира под стандартните настройки на акаунта. В него можете да видите всички устройства, които в момента използват или наскоро са стриймвали през акаунта ви, и да ги изключите с едно кликване.

Netflix казва, че това е предназначено за хора, които, да речем, пътуват, влизат в профила си в хотел или дори в дома на приятел и забравят да излязат.

Също така става въпрос за ограничаване на споделянето на идентификационни данни за акаунти. Бивши гаджета, приятели и далечни роднини, с които вече не разговаряте; техният достъп до профила ви вероятно скоро ще приключи.

Промяната идва и в момент, когато Netflix активно се стреми да спре това, което смята за необуздано споделяне на пароли, и тества такса от 2,99 долара за добавяне на допълнителни членове на акаунта извън домакинството.

Тази последна „функция“ може да се разглежда като подготовка за пълното въвеждане на тази такса. Добре е да знаете, че можете бързо да отстраните от акаунта си в Netflix нарушителите, преди компанията да започне да ви таксува.

Годината за Netflix беше истинско влакче на ужасите, което започна с намаляване на броя на абонатите и отмяна на множество предавания, в опит  да намали разходите. Сътресенията накараха Netflix да направи нещо, което смятахме, че никога няма да направи: да пусне ниво, поддържано от реклами.

Нивото от 6,99 долара на месец (4,99 паунда на месец в Обединеното кралство) предоставя по-голямата част от текущата библиотека със съдържание на Netflix, заедно с 4-5 минути реклами на час. Не всички са възхитени от него.

Що се отнася до това ново „Управление на достъпа и устройствата“, то бързо се открива в управлението на нашия акаунт в Netflix под „Сигурност и поверителност“.

Всеки запис включва името на устройството, чий акаунт се използва, датата и часа на последното гледане и местоположението.

Последната част вероятно е най-полезна. Ако видите местоположение, което не разпознавате, можете да проверите дали то не е например място, на което наскоро сте пътували, или дали някой неправомерно не споделя профила ви от стотици километри разстояние.

Ако не искате това устройство да използва повече акаунта, просто щракнете върху „Излизане“. Който и да е наблюдавал, ще бъде изхвърлен и няма да може да влезе отново в профила си без подходящи пълномощия.

 

По материали от Интернет

Подобни

Русия затяга дигиталната примка
31.08.2026
russian-hackers
Brave скрива истинския ви имейл
31.08.2026
brave
Microsoft Paint криe уникален идентификатор в ИИ изображенията
27.08.2026
copilot
Windows 11 тества контрол на камерата, микрофона и местоположението за всяко приложение
27.08.2026
windows-11-6377156_1280
WhatsApp въвежда повече passkeys и по-силна защита на акаунтите
26.08.2026
whatsapp-lock
Швеция подписва договор с Microsoft въпреки отказа за повече прозрачност и контрол
26.08.2026
2000px-Flag_of_the_Council_of_Europe.svg_

Споделете

Facebook
LinkedIn

Бюлетин

С нашия бюлетин ще бъдеш сред първите, които научават за нови заплахи, практични решения и добри практики. Напълно безплатно и с грижа за твоята сигурност.

Популярни

Българските торент сайтове продължават да изчезват
27.02.2026
pirate-flag-7541041_640
Изземване на Zamunda, Arena и други торент сайтове
30.01.2026
seizure
12-те най-използвани техники за разбиване на пароли
23.11.2022
password_sticky_note_shutterstock
Киберпрестъпниците вече използват ИИ, за да подреждат жертвите си по стойност
25.07.2026
thankyoufantasypictures-ai-generated-8705387_640